mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:55/458)

Leczo z cukinią 187

Pokrojoną kiełbasę i cebulę  lekko rumienimy na tłuszczu z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki przekładamy do rondelka , zalewamy 3 szklankami gorącej wody , posypujemy mieloną papryką. i dusimy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy . Doprawiamy solą i pieprzem . Podajemy z pieczywem . warianty leczo można także podać z  ziemniakami lub ryżem

Smakowite Dania
Marchewka z groszkiem na ciepło + film 184

Marchewka z groszkiem na ciepło to jeden z ulubionych smaków mojego dzieciństwa, pyszny dodatek do obiadu np. mielonych kotletów lub samodzielna przekąska. Ta smakowita porcja warzyw jest tanim pomysłem na szybkie i proste w przygotowaniu danie. składniki na 3 porcje 4 duże marchewki 250 g mrożonego zielonego groszku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru czarny

Smakowite Dania
FASZEROWANA CUKINIA 123

sobą spójne :) Z reguły u mnie w domu ugotowane osobno warzywka lądują na skraju talerza i do końca posiłku są ignorowane przez jedzącego. Dlatego polecam warzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę  2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

Kuchnia w opałach
KARNIYARIK - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI I MIĘSEM 90

idealnie nadająca się na przykład na niedzielny obiad. Karnıyarık bakłażan nadziewany warzywami i mięsem SKŁADNIKI:    4 bakłażany 200g mięsa mielonego (najlepiej jagnięcego lub wołowego) 2 duże ząbki czosnku 1 cebula 1 pomidor 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka ziela angielskiego mielonego pół łyżeczki Pul Biber 1 łyżeczka mięty suszonej sól 1 łyżeczka(...)koncentratu pomidorowego natka pietruszki A jak to zrobić:  Zaczynamy od przygotowania farszu.  Mięso mielone, drobno pokrojoną cebulę i czosnek, przyprawy dokładnie mieszamy i zostawiamy na noc w lodówce.  Następnego dnia grillujemy bakłażany, mają być wystarczająco miękkie by je otworzyć do faszerowania ale nie za miękkie gdyż się rozpadną.   Farsz wkładamy na rozgrzaną patelnie

Kuchnia w opałach
Najlepsza pomidorowa z brązowym ryżem - dietetyczna, zdrowa, pyszna! 218

duży ząbek czosnku kawałek pora puszka pomidorów (240g) 1 wołowa kostka bio przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, szczypta curry , zioła prowansalskie , kminek mielony, łyżka natki pietruszki torebka ryżu brązowego Przygotowanie: Warzywa obrać i drobno pokroić.  Zagotować 0,5 l wody. Dodać warzywa (bez pomidorów!) i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 35 minut. Następnie dodać

Zdrowie na języku :P
Kąski z tortiili 866

Placki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także jako "wrap" z kurczakiem i warzywami.  Dzisiaj chciałam Wam zaproponować je jako mini "kanapeczki". Każdy z nas może zrobić nadzienie do tortilli takie jakie sam najbardziej lubi, dopasowane indywidualnie do naszych aktualnych

Kuchnia Pełna Pasji
Gulasz z szynki wieprzowej z warzywami 177

Widzę, że gulasz z szynki jest bardzo popularny na blogu. Dziś zapraszam na bardziej urozmaiconą wersję tego gulaszu, z dodatkiem warzyw. Składniki: 500 g szynki bez kości słodka mielona papryka sól czosnek granulowany pieprz olej 1 cebula 1 marchewka 1 czerwona papryka liść laurowy ziele angielskie kminek w ziarenkach woda mąka śmietana Sposób wykonania: 1. Szynkę umyć, osuszyć, pokroić

Kuchnia domowa Ani
Zupa porowa z ziemniakami 267

Składniki :2 średnie pory1 mała marchew3- 4 ziemniakisól, liść laurowy, mielony pieprz czarny3-4 łyżki olejuPrzygotowanie :Warzywa obieramy i myjemy; ziemniaki kroimy dość drobno, marchew możemy zetrzeć na tarce, a pora kroimy w pół krążkiNa patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy marchew i pora, smażymy często mieszającW garnuszku z wodą i  liściem laurowym gotujemy ziemniaki na pół miękko, dodajemy

Proste Potrawy
Faszerowane papryki z mięsem 184

czosnku1 puszka krojonych pomidorów2 spore cebule - drobno posiekana1 i 1/2 szklanki ryżu1i 1/2 szklanki bulionugotowa mieszanka ziół do do faszerowanych warzyw lub zioła (oregano, mięta, bazylia)300 g mielonej wieprzowinygarść pietruszki2 łyżeczki ostrej papryki w proszkusos1 puszki pomidorówłyżeczka płatków chili1 szklanka bulionusól, pieprzoliwa z oliwekprzygotowanieSzpinak opłukać, wrzucić do dużego garnka, podgrzewać(...)zwiędnie.Papryki umyć,  ściąć górną część z ogonkiem, usunąć pestki. Odcięte "kapelusiki" odłożyć.  Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić na małym ogniu. Dodać mielone mięso, smażyć, rozdrabniając. Dodać czosnek, chwilę smażyć a następnie dodać ryż - smażyć, mieszając, 2 - 3 minuty aż ryż stanie się lekko przezroczysty. Dodać puszkę pomidorów, szpinak,   posolić popieprzyć

Stare Gary
GOŁĄBKI W BOTWINIE 138

Mniam... Składniki: pół kg mięsa mielonego pól szklanki ryżu tri colori Podravka 2 pęczki botwiny o dużych liściach sól,pieprz czerwona papryka słodka 1 litr bulionu warzywnego łyżka suszonych warzyw:marchew, pietruszka,seler Wykonanie: Ryż gotujemy w posolonej wodzie ok. 10 minut. Studzimy. Liscie botwiny myjemy, parzymy ok 5 minut we wrzątku. Mięso mielone mieszamy z ryżem

Z Majeczką w kuchni
Domowe gotowane klopsy w sosie koperkowym. 236

garścią świeżego kopru ...pycha. Obiad nie jednokrotnie gotowany dla matek karmiących. Ja gotuje klopsy z mięsa wieprzowego, ale równie dobrze sprawdzi się też mięso z drobiu czy indyka. SKŁADNIKI : mielone (używam wieprzowego) 1 kg  2 jajka  2 łyżki kaszki mannej 2 łyżki bułki tartej  sól, pieprz do smaku  szczypiorek pocięty 2 łyżki  sos koperkowy(...)łyżki do zagęszczenia plus pół szklanki wody do rozmieszczenia.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Warzywa obieramy, myjemy kroimy wedle naszego uznania (cebule dajemy w całości obraną z pierwszych liści). Przyprawy, warzywa wrzucamy do zimnej wody i gotujemy ok 15 minut. W tym czasie przygotowujemy nasze mielone. Doprawiamy wedle naszego uznania, dodajemy jajka, kaszkę, bułkę tartą. Jeśli lubimy majeranek również możemy

Basia w kuchni
Tort warzywny 116

burak 3 jajka 4 lekko czubate łyżki mąki gryczanej 100 ml dowolnego mleka 30 g parmezanu 20 g mozzarelli przyprawy: sól, mielone ziele angielskie i korzeń lubczyku, cząber, lubczyk, gałka muszkatołowa   Warzywa obieramy, ścieramy na tarce – każde osobno. 2 jajka roztrzepujemy w miseczce. Do każdego startego warzywa dodajemy 1/4 masy jajecznej, 1 łyżkę mąki i przyprawy

Kucharzyca
Grillowane warzywa 99

rewelacyjny obiad na świeżym powietrzu. Smacznego! Składniki : * czerwona papryka * cukinia * czerwona cebula * pieczarki * bakłażan * 3 łyżki oleju rzepakowego  * łyżeczka oregano * sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Olej wymieszać z oregano i pieprzem. Warzywa pokroić na dowolne kawałki i posolić. Wymieszać z olejem i odstawić na 15 minut. Grillować 7-8 minut. Podawać z sosem jogurtowym bądź czosnkowym

Magiczne Życie Marty
pasztetowa z domowej wędzarni 202

manną i gotujemy na małym ogniu, przez 2-3 minuty. Wszystkie składniki lekko studzimy, mięso kurczaka oddzielamy od kości i całość jeszcze ciepłą, mielimy w maszynce  do mięsa. Na najdrobniejszym, pasztetowym sitku, razem z warzywami ( bez selera) i kaszą manną. Do zmielonych składników dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy( w razie potrzeby, jeżeli

Miód i pieprz
Enchilada wegetariańska z warzywami 164

chili (opcjonalnie); sól, pieprz do smaku; Składniki na sos pomidorowy: 1,25 szklanki rozgniecionych pomidorów z puszki; 1,25 szklanki wywaru z warzyw;  2 małe cebule lub szalotki; ząbek czosnku; 1 łyżeczka cukru; mielone chili; Szpinak, fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę, papryczkę chili, marchewkę i cebulę oraz rozgnieciony czosnek podgrzewamy do miękkości na patelni (świeży(...)szpinak blanszujemy i kroimy liście). Miękkie warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Jednocześnie zaczynamy przygotowywać sos: wszystkie składniki wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Sos gotujemy około 20 minut, do momentu aż zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość. Przygotowane nadzienie układamy na wierzchu każdej tortilli i każdą tortillę zwijamy w rulon. Tortille układamy dość ciasno obok siebie (miejscem

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania