mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:48/458)

Kotlety selerowo-ziemniaczane z kaszą jaglaną 154

zdjęcia i poczytajcie przepis. Mamy nadzieję, że wypróbujecie i podzielicie się wrażeniami.   Selerowo-ziemniaczano-marchewkowe kotlety mielone z kaszą jaglaną (4-5 osób) Składniki: 1 duży seler 1 średnia marchewka 3 ziemniaki 1 por (niewielki) 1 jajo (lub len mielony zmieszany z gorącą wodą) 1 garść otrębów pszennych bułka tarta otręby żytnie lub gryczane pieprz, ostra(...)łyżki, 1 małą łyżeczkę musztardy, 1/2 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, pieprz, bazylia, kilka kropel sosu sojowego i na koniec jedna kopiasta łyżeczka młodego jęczmienia mielonego. Wszystko dobrze wyrabiamy na jednolity sos i polewamy warzywa :) Sos jest pięknie zielony i super w smaku :) To wszystko :) Obiad gotowy ! Smacznego i gorące pozdrowienia

vegetanie
Omlet z brokułami i kozim serem 170

jajka garść mrożonych brokuł* około 60-70 g koziego sera 1 – 1 i 1/2 łyżki oleju do smażenia sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku posiekany szczypiorek *u mnie z mieszanki warzyw na patelnię (całe różyczki i ich kawałki) Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy nasze mrożone brokuły. Po podsmażeniu większe różyczki można podzielić na mniejsze

Słodkie okruszki
Zrazy z mięsa mielonego faszerowane warzywami w sosie z szalotkami 496

Wołowe mięso mielone wbrew pozorom idealnie nadaje się na zrazy. Wystarczy je odpowiednio przygotować. Zrazy nafaszerowałam warzywami i boczkiem. Wyszło nie tylko smacznie ale i ciekawie. Składniki: 800 gram wołowego mięsa mielonego 2 małe marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 100 gram chudego boczku parzonego szczypior 4 szalotki Bulion około ½ l Mąka Olej do smażenia Sól Pieprz Wykonanie(...)ścieramy na tarce warzywnej, szczypiorek kroimy na małe kawałki. Boczek bardzo drobno siekamy lub przez kilka sekund miksujemy aby uzyskać podobny efekt. Całość lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielone równie przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Następnie mięso dzielimy na 8 równych kotletów. Kotlety wyrabiamy ( jak na mielone kotlety ). W rękach kotleta spłaszczamy i układamy

Smaki Ewy
Domowa przyprawa warzywna - domowa wegeta 478

suszonej natki pietruszki 5 g suszonych liści selera 15 g suszonego czosnku 5 g suszonych ziół prowansalskich 5 g suszonego lubczyku 10 g mielonej kurkumy 80 g soli morskiej gruboziarnistej  Wszystkie suszone warzywa rozdrobniłam za pomocą blendera do pożądanej przeze mnie grubości,zmieszałam z kurkumą i zmieloną solą morską. Gotową mieszankę należy zamknąć szczelnie w szklanym pojemniku. Stosować

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczone gołąbki z farszem mięsno-pieczarkowym 170

Trochę nietypowe gołąbki z włoskiej kapusty, zapiekane w piekarniku. Farsz z ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek daje im przepyszny smak. Składniki: duża kapusta włoska 0

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka mięsno-warzywna idealna na obiad 186

mięsno-warzywna pod ciągnącą się mozzarellą ! Mniam! Na samą myśl człowiek robi się głodny :D. Zapraszam! Składniki: 6-7 średniej wielkości ziemniaków 1 opakowanie mieszanki warzyw mrożonych (możecie oczywiście użyć świeżych) 400g mięsa mielonego (użyłam łopatki wieprzowej) 100 g przecieru pomidorowego 1 cebula 100 g starkowanego sera mozzarella 1 mniejsza puszka kukurydzy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki(...)Następnie wodę zlewamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy cebule, następnie dodajemy mięso i smażymy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy, mieszamy, dodajemy warzywa i chwilę dusimy.  Następnie w brytfannie na spód układamy plastry ziemniaków, na to polewamy odrobinę sosu beszamelowego, wykładamy mięso z warzywami, oraz odsączoną kukurydzę na to ponownie warstwa ziemniaków

Gotuj z Mąką
Jajka po ranczersku 194

osób) 2 duże (L) jajka 300g dojrzałych mięsistych pomidorów 1/2 średniej papryki (125g) 1/2 małej czerwonej cebuli (50g) 2 nieduże tortille (najlepiej kukurydziane) szczypta soli mielone chili (w ilości wg upodobań) świeżo mielony czarny pieprz (opcjonalnie) 2-3 łyżki oliwy Instrukcje Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w dość drobną (ok. 1cm) kostkę. Czerwoną cebulę(...)się jajek. Na osobnej suchej patelni na silnym ogniu podgrzewamy przez chwilę tortille, aby były ciepłe. Kładziemy je na talerzu, a na nich – jajka z warzywami. Dla smaku i dekoracji możemy posypać jajka odrobiną mielonego czarnego pieprzu. Od razu podajemy. Uwagi Aby ułatwić sobie pracę, do przyrządzenia sosu możemy użyć pomidorów z puszki – zwróćmy jednak uwagę, aby były dobrej

Kulinarna Pokusa
Pomidorowa zupa krem z klopsikami i ryżem 201

obraną włoszczyznę oraz pomidory (nie trzeba ich pozbawiać skórki, wystarczy wyciąć twardą część) wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem. Gotujemy zupę około 20 minut aż warzywa zmiękną. W międzyczasie wstawiamy ryż i robimy klopsiki. Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz, jajko, bułkę tartą i garść posiekanej naci z pietruszki. Mieszamy wszystko porządnie i robimy niewielkie klopsiki, smażymy je na dwóch(...)łyżkach oliwy po 2-3 minuty z każdej strony i przekładamy na talerz. Wracamy do zupy. Gdy warzywa są już dość miękkie blenderujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem (ja lubię jeszcze dodać łyżkę cukru do smaku) i wrzucamy ugotowany ryż oraz usmażone klopsiki. Gotujemy zupę jeszcze przez 6-7 minut tak aby smaki się wyrównały. I gotowe

Mango Papaja
Zupa serowa z kuleczkami mięsnymi 232

sosów15 dag  serka topionego śmietankowego35 dag mięsa mielonego drobiowego1 jajko1 łyżka bułki tartej liść laurowysól pieprz do smaku1,5 litra wodyWYKONANIE Do wody dodać warzywa liść laurowy i gotować ok 30 min. Warzywa wyjąć . Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce dodać do wywaru Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i bułkę. Wyrobić

W kuchennym oknie Ewy
Faszerowane kalarepki 196

Faszerowane warzywa bardzo nam smakuja i często je robię. Nadziewałam już paprykę oraz cukinię a teraz nadziałam kalarepki. Jest z nimi trochę roboty ale warto bo są przepyszne. składniki: 6 niedużych kalarepek 1 duża cebula, ja dałam czerwoną 200 g mięsa mielonego sól,pieprz oregano 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki przecieru pomidorowego ser żółty do posypania Kalarepki obrać. Moje(...)Obrane kalarepki wrzucić na wrzątek i obgotować ok 15 minut. Następnie kalarepki wystudzić i wydrążyć do połowy. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wydrążone kawałki kalarepki pokroić drobniej. Przełożyć do małego garnuszka, zalać wodą i przecierem pomidorowym i ugotować

Monia miesza i gotuje
Frytki z Warzyw 198

mały stosik w kącie blaszki, albo wyciągam i pozostałe warzywa dopiekam do miękkości. Składniki: marchewki, pieruszka w korzeniu, burak, batat oliwa z oliwek syrop klonowy lub jak lubisz może być miód zioła prowansalskie, estragon , oregano, tymianek lub inne ulubione zioła imbir mielony cynamon mielony chili mielone opcjonalnie po upieczeniu frytki można skropić sokiem z cytryny Najbardziej(...)lubię maczać warzywa z sosie jogurtowym, choć to tak naprawdę jogurt naturalny, do którego dodaję wyciśnięte ząbki czosnku, posiekany świeży koperek, sól, biały pieprz, odrobina cukru i czasami jak mnie coś natchnie nieduży ogórek starty na tarce o grubych oczkach i przed dodaniem odciśnięty z soku. Sposób przygotowania: Na początku napiszę o proporcjach oliwy i syropu klonowego. U mnie zwykle

Blondynka Gotuje
Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu 204

Utrafienie z ilością farszu do gołąbków lub wszelkiego rodzaju faszerowanych warzyw graniczy czasem z cudem. Dawno już przestałam się tym martwić - po prostu z farszu którego

Buniabaje w kuchni
Makaron z czosnkiem niedźwiedzim i warzywami 153

opakowanie Bukietu warzyw Hortex lub Warzyw na patelni Hortex 1 pomidor 1/2 cebuli 40 dag mięsa mielonego kucharek, pieprz   Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić w ciepłej, po ok. 5 minutach przełożyć na durszlak i polać zimną wodą. Międzyczasie pokroić drobno cebulkę, dać na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć(...)Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać co jakiś czas i smażyć. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Dodać opakowanie Bukietu warzyw i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać i podsmażyć jeszcze ok. 3 minuty. Po tym czasie wyjąć i podawać ciepłe.  Osobiście użyłam Warzyw na patelnię, ale można użyć Bukietu warzyw

Gotuję Testuję
Klops z pieczarkami 174

dorbnymi dodatkami - wetkniętymi gotowanymi jajkami lub warzywami. U mnie ostatnio gościła w wersji pachnącej pieczarkami. Składniki (8 porcji) -800 g mieszanego mięsa mielonego -200 g pieczarek -2 jajka -1 czerstwa bułka pszenna -1 cebula -sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Pieczarki i cebulę obrac, drobno posiekać. Mięso mielone umieścić w misce, dodać

Zielona Kuchnia
Cannelloni z mięsem mielonym na parze 363

Z powodu, że dziś mecz Gruzja - Polska już o 18, trzeba się uwijać z obiadem, co by Królewskie lepiej wchodziło do najedzonego organizmu i szybko go

Parowar Faceta