mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:48/458)

Kurczak pieczony w miodzie 131

cytryny - 4 łyżki masła - 4 łyżki miodu (u mnie lipowy) - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku - 1 cebula - 2 małe marchewki - 1/2 szklanki wody - sól, mielony czarny pieprz dodatki: - kasza gryczana z warzywami SYS - buraczki ćwikłowe   Forma: naczynie żaroodporne   Przygotowanie: Ćwiartki kurczaka dzielę na pół, duklanie płuczę i nacieram sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.   Układam

Kuchnia co dnia
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym 92

pół główki czerwonej  kapusty  marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprz świeżo mielony sok z cytryny i skórka otarta  Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem

AZgotuj!
Domowa vegeta. 1178

lubczyk, zieloną pietruszkę dzielimy na mniejsze gałązki, tak przygotowane warzywa kładziemy na talerze suszarki i suszymy, po wysuszeniu warzywa powinny być zupełnie suche i sztywne, wkładamy warzywa i pozostałe przyprawy do blendera lub mielimy w maszynce do oczekiwanej grubości, vegeta gotowa

Kuchnia Beaty
Zupa pomidorowa z kaszanką 80

domowo. Składniki 2 pętka białej kaszanki puszka pomidorów krojonych 3 ziemniaki marchew por (biała część) 1,2 l bulionu warzywnego łyżeczka smalcu łyżka majeranku łyżeczka mielonego imbiru natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Warzywa obieramy i kroimy w kostkę ,pora w krążki. Na łyżeczce smalcu podsmażamy kaszankę (bez skórki) ,dodajemy warzywa i smażymy jeszcze 2-3 min ,po czym zalewamy

R'n'G Kitchen
Jesienna surówka z czerwonej kapusty 121

pora 1/2 puszki kukurydzy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku natka pietruszki Sposób przygotowania Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście. Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki porem oraz kukurydzą

Wanilia i Kardamon
Zupa porowa na drobiowych sercach i wątróbce 126

więc do nich pokrojone w małą kostkę/starte na dużych oczkach marchew, pietruszkę, ziemniaki i korzeń selera oraz dosyć grube krążki pora. Gotujemy do miękkości warzyw. Po tym czasie doprawiamy zupę świeżo mielonym czarnym pieprzem, ewentualnie przyprawą warzywną i wrzucamy posiekaną zieleninę. Tego typu zupa nigdy nie będzie smakowała tak dobrze, ugotowana na zwykłych kościach. Polecam przekonać się

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak po andaluzyjsku 238

lekko złoto przez ok. 6 minut. Na dno brytfanny układamy podsmażone kawałki kurczaka i zasypujemy oliwkami. Następnie układamy naprzemiennie pomidory, paprykę i szynkę, posypując je mieloną papryką oraz resztą soli. Kurczaka z warzywami i szynką dusimy w brytfannie pod przykryciem, powoli na małym ogniu przez 90 minut. Co jakiś czas potrząsamy lekko zawartością brytfanny, aby składniki się wymieszały. Mięso

Kulinarna Pokusa
Faszerowana cukinia czyli كوسا محشي 128

olej lub masło do smażenia ewentualnie 1 kostka rosołowa Farsz (można go z powodzeniem stosować do faszerowania papryki, patisonów, pomidorów, liści winogron i innych warzyw) 1/4 szklanki nieugotowanego ryżu    300 g   mielonej wołowiny lub jagnięciny  1 mała cebula bardzo drobno posiekana (można ją zeszklić na maśle przed dodaniem do farszu) 3 łyżki stołowe posiekanej natki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasztet z dzika 128

szklimy cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną wątrobę i smażymy przez chwilę, żeby w środku pozostała różowa. Bułkę moczymy w rosole z ugotowanego mięsa. Lekko ją odciskamy i mielimy razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Pulpety w warzywnym sosie 230

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj mam dla was kolejną propozycję obiadową. Tym razem zrobiłam małe pulpeciki mielone w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Przygotowałam do nich ryż z dodatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy

Marta Gotuje
SAŁATKA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 229

zielony ogórek  1 pomidor obrany ze skórki  1 papryka  łyżka majonezu  1/3 kubeczka jogurty naturalnego  sól, świeżo mielony pieprz czarny  odrobina czosnku  Sposób przyrządzenia:  Warzywa umyć, pokroić w malutką kosteczkę. Jogurt wymieszać z majonezem, czosnkiem, przyprawami. Soczewicę połączyć z warzywami, polać sosem przed podaniem. Tak proste a takie pyszne

pieprzny smaczek
Golonka gotowana i podpieczona 102

godzinie pieczenia wyszła pyszna mięciutka golonka pełna aromatów. Składniki: - 2 golonki; - włoszczyzna - 5 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, sól, pieprz - 30 dag kiszonej kapusty - mielona papryka Wykonanie: Golonki zagotować z włoszczyzną (warzywa dałam w całości, tylko je obrałam) z dodatkiem ziela, listków, soli i pieprzu. Gotować około 2,5 godziny – do miękkości. Kiszoną kapustę przepłukać, ułożyć

dom-agi.pl
Sałatka jarzynowa 114

posiekaną natką. Czasami, choć nie zawsze dodaję również jajka - ugotowane, obrane i pokrojone w kosteczkę. Majonez wymieszać w proporcji 2:3 ze śmietaną. Wymieszać z warzywami, doprawić musztardą oraz solą i świeżo mielonym pieprzem

Czerwień i błękit
UFO na moim talerzu czyli dischi volanti z klopsikami na ostro :) 158

znam włoskiego, ale coś mi nie pasowało z tą muszlą. Z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiście: D. V. znaczy latający talerz...   Makaron z klopsikami i warzywami na ostro. Składniki: na klopsiki: mięso mielone ok. 300 g; cebula pokrojona w drobną kostkę; jajko; 2 łyżki bułki tartej; sól, pieprz, chili; 1 łyżka zimnej wody; 750 ml bulionu

Miksturownik
Zapiekanka z serem feta 363

feta. Można podawać ją z makaronem, ryżem, ziemniakami i ze wszystkim innym czego dusza zapragnie. :-) Wyszło jej dość dużo, porcja dla 4 głodnych osób. 1/2 kg mięsa mielonego 3 cebule 2 papryki (kolor dowolny) 1 puszka pomidorów 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka ostrej czerwonej papryki sól, pieprz, olej 1 kostka sera feta 5 jajek  100g sera(...)pietruszki 1. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i paprykę. Kiedy cebula się zeszkli, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do momentu aż woda wyparuje a warzywa zmiękną. 2. Kiedy woda wyparuje, wrzucamy mięso mielone. Dodajemy paprykę w proszku (słodką i ostrą) oraz przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Kiedy mięso się usmaży, wlewamy pomidory z puszki i dusimy jeszcze

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania