mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:47/458)

Leczo paprykowe 333

wielkości kostkę i dodajemy do garnka. Przesmażamy razem kilka minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy szklanką wody. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką

Pyry na Gaz
Fit sajgonki 126

paski kilku cm. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić na paseczki, a czosnek posiekać. Zeszklić na łyżce oleju. Do miski przełożyć mięso mielone. Dodać pokrojony makaron ryżowy, grzybki, zeszklone warzywa i jajko. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym oraz cayenne. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Papier ryżowy zwilżyć wodą. Układać na środku sporą ilość

Fabryka pomysłów
Pasztet z indyka i wątróbki z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 126

mielona kolendra 1 łyżeczka soli 5-6 suszonych pomidorów 1/2 szklanki orzechów włoskich chili w płatkach do posypania wierzchu Na oleju z suszonych pomidorów smażę posiekaną niedbale cebulę i czosnek. Wątróbkę pozbawiam dodatkowych błonek i żyłek i smażę razem z cebulą na dużym ogniu, nie dłużej niż minutę. Po tym czasie mielę usmażoną wątróbkę z dodatkami. Mielę(...)również gotowane mięso indyka oraz gotowane warzywa. Zmielone składniki mieszam z jajkami, wszystkimi przyprawami, solą, otrębami i siemieniem lnianym. Suszone pomidory kroję w paski, orzechy siekam drobno i część z nim odkładam d dekoracji wierzchu. Formę wykładam papierem do pieczenia i przekładam do niej połowę przygotowanej masy. Następnie układam na środku pokrojone suszone pomidory i posiekane orzechy. Nakładam pozostałą masę

Mango Papaja
Pesto z cukinii i białej papryki 174

przygotowania: 35 minut Składniki: 1 średnia cukinia 1 średnia obrana cebula 4 ząbki obranego czosnku 2 średnie białe papryki łyżka orzechów laskowych sól himalajska świeżo mielony pieprz olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ Wszystkie warzywa kroimy w małą kostkę lekko solimy, dodajemy pieprz i mieszamy. Dodajemy olej i ponownie mieszamy. Wykładamy na papier do pieczenia wraz z orzechami i wkładamy

Kuchnia PROzdrowotna
KROKIETY Z MIĘSEM I GRZYBAMI 134

około 5 minut lub dłużej, aż zrobi się miękka i szklista. Dodajemy posiekane grzyby, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Podsmażamy przez około 2 minuty.  Mięso, warzywa z rosołu oraz grzyby z cebulką mielimy przez maszynkę lub pulsacyjnie rozdrabniamy w malakserze. Przekładamy na rozgrzaną patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i chili, stopniowo dodajemy ciepły bulion lub wodę. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie

cool and minty
Tofu 103

jego spróbowaniu byłam zaskoczona tym, że tak dobrze smakuje. Od tego momentu tofu spożywałam regularnie. Czasami wręcz jadłam częściej tofu niż mięso. Zastępowałam nim mięso mielone w spaghetti, podsmażone dodawałam do gotowanych warzyw lub jadłam w postaci kotletów. Po przejściu na weganizm postanowiłam tofu zrobić sama w domu. Czytając przepisy w internecie byłam przerażona jak skomplikowanym procesem jest

wegujemy
Zupa jarzynowa z pieczarkami 140

selera 1,2 puszki zielonego groszku 1 cebula 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego kilka ziaren ziela angielskiego sól papryka mielona 3 łyżki śmietany 12% natka pietruszki Warzywa z pieczarkami obieramy i myjemy. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, siekamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy cienko pokrojone w plasterki

peggiwkuchni
wegańskie lecho z parówkami sojowymi 117

wegańskiej wersji ! SKŁADNIKI: 2 wegańskie parówki sojowe kawałek papryki duży pomidor 2 łyżki kukurydzy 1/2 cebuli przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, papryka słodka mielona, majeranek, czosnek niedźwiedzi, płatki chili WYKONANIE:  warzywa kroimy w kostkę, umieszczamy na patelni podlanej wodą i chwilę dusimy parówki obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do warzyw - przyprawamy całość mieszamy na patelni

healthy dreams
Chili con carne na szybko. 107

wtedy robię coś na szybko,  u mnie w takim przypadku  jest oczywiście spaghetti albo chili con carne. Dzisiaj przygotowałam to drugie. Wystarczy mieszanka warzyw chili con carne od Bonduelle , mięso mielone oraz sos boloński :) Danie jest pyszne, można je podać z bułką lub makaronem :)  Składniki : 1/2 kg mięsa mielonego z indyka lub szynki

Sama słodycz i szczypta chili
Galaretka wieprzowa w kształcie choinek... 162

ziela ang. 6 kulek pieprzu 4 listki laurowe sól pieprz 2 łyżeczki żelatyny (chyba że gotujemy nóżki) pół szklanki octu. Mięsko gotujemy do miękkości z dodatkiem warzyw i przypraw, oddzielamy od kości i mielimy na większym sitku. Wywar przecedzamy przez sito, dodajemy zmielone mięso, ocet i żelatynę, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na blaszkę (taką do ciasta) wyłożoną folią aluminiową

Pelusiowa Kuchnia
Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus 108

łyżeczki bazylii można świeżą • sól • pieprz  Sposób przygotowania 1. • Na dużej patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę i por dodać posiekany  czosnek i mięso mielone podsmażyć ok 10 minut Dodać potarte  warzywa marchew,pietruszkę,seler,papryczkę ostrą i suszone pomidory  Dolać szklankę wody dusić wszystko pod przykryciem aż zmiękną warzywa  Dolać troszkę wody zagotować

W królestwie smaków Beaty
Pasztet z indyczych wątróbek w taniej wersji 150

wytopionym tłuszczu zrumieniamy cebulę, również zbieramy po usmażeniu, a na koniec wątróbkę obsmażamy z dwóch stron lekko ja soląc.  2. W maszynce do mielenia mielimy wystudzoną wątróbkę, skwarki oraz cebulę, ugotowane warzywa, a na koniec chleb. Do zmielonej masy dodajemy resztę tłuszczu z patelni, jaja, mieszamy dłonią na gładka masę dosypując przypraw. Ilość gałki, pieprzu czy ostrej papryki dozujemy

Apetyczna babeczka
Pasztet drobiowy 179

pieprzu, przestudziłam, mięso oddzieliłam od kości. Odlałam 1 litr rosołku, w którym sparzyłam wątróbkę, przestudziłam. Mięsko przemieliłam przez maszynkę o najmniejszych oczkach dodając naprzemiennie wątróbkę i warzywa z którymi gotował się kurczak, czynność mielenia powtórzyłam jeszcze dwukrotnie. Do tak przygotowanej masy wsypałam 1/2 szklanki bułki tartej, wlałam szklankę rosołu. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem, masę wyłożyłam

Darcia w kuchni
nietypowo kolorowo Sezon'ovo 162

usiedli przy stole, trzeba było mistrzom zajrzeć w garnki, na co ze śmiechem przyzwalali. po śniadaniu kolejnym punktem programu była akcja "słoik". już nie tylko blogerzy mieli szansę wspólnie przygotowywać kiszonki z ekologicznych warzyw. źródłem warzyw był rzecz jasna, najbardziej rozpoznawalny człowiek wszystkich targów ekologicznych na śląsku, czyli pan Eugeniusz z gospodarstwa Sokół. no a jakie propozycje słoikowe były, wystarczy

Eksperyment sobotni

Proponowane wyszukiwania