mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:53/458)

Jedne z ulubionych ;) 202

dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego). Kapustę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy również aż będzie miękka. Następnie ją odcedzamy i drobniutko siekamy. Pozostałe ugotowane warzywa oraz obrane z kości mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub również bardzo drobno siekamy, ale tak prawie na papkę. Cebulę i czosnek kroimy w małą kostkę. Najpierw na odrobinie oleju podsmażamy cebulkę. Gdy się

Ratunku obiad
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 184

składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania warzyw na patelnię z przyprawą włoską Hortex czarny sezam białko do posmarowania ciasta Suchą bułkę namoczyć wcześniej w mleku lub wodzie. Brukselkę ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski(...)Dodać odciśniętą bułkę i dokładnie wymieszać. Do smaku masę doprawić solą i pieprzem, ja również dodałam trochę przypraw dołączonych do warzyw na patelnię. Masę dokładnie wyrobić. Następnie nabrać na rękę trochę mięsnej masy i lekko spłaszczyć. Na środku ułożyć jedną ugotowaną brukselkę (średniej wielkości) i dokładnie oblepić ją mięsną masą. W ten sam sposób przygotować resztę kulek, najlepiej aby były

Monia miesza i gotuje
warzywa z patelni z mintajem... 213

olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodać przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest pysznym aromatycznym daniem na obiad lub na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mintaj z warzywami z patelni... 169

olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodac przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest pysznym aromatycznym daniem na obiad lub na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Placki warzywne na puree z pietruszki 157

trochę odchudzić i odwęglowodanić (chyba utworzyłam nowe słowo?), używając zamiast samych ziemniaków, innych warzyw. Składniki na 4 porcje Placki warzywne: średnia cukinia (ok. 400g) 2 marchewki (400g) 1 ziemniak (200g) duża cebula (lub dwie małe) 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej sól, świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 3 łyżki oleju rzepakowego(...)tarce o grubych oczkach (ze skórką). Marchewki i ziemniaka cienko obrać, zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Cebulkę obrać i bardzo drobno pokroić. Warzywa wymieszać w misce z jajkami i mąką, przyprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, gałką muszkatołową i mielonym kminkiem. Odstawić na 15 minut. W międzyczasie obrać cienko pietruszkę i pokroić w kostkę. Na patelni

Dietolog
Sałatka z orzechami włoskimi. 293

Składniki : 2 cebulki czerwone 4 jajka ok. 4-5 gałązek selera naciowego ok. 1/4 szklanki obranych, pokruszonych orzechów natka pietruszki sól, pieprz mielony majonez Przygotowanie : Cebulę obrać, seler umyć, pokroić warzywa w kostkę Ugotowane jajka pokroić Warzywa i jajka połączyć, dodać pokruszone orzechy i całość wymieszać Dodać pokrojoną natkę, sól, pieprz i majonez i ponownie wymieszać

Proste Potrawy
Pasztet z zielonej soczewicy 196

cztery części. Soczewicę gotować według przepisu na opakowaniu. W połowie gotowania dołożyć warzywa. Odrobinę posolić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Ostudzoną soczewicę, warzywa, zeszkloną cebulkę, czosnek zmielić w maszynce do mielenia (można również zblendować). Jednolitą masę doprawić do smaku dolą i pieprzem, dodać imbir i gałkę muszkatołową. Wbić jajka i wsypać tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować

Zielona Kuchnia
Kuchnia azjatycka w restauracji – łatwiej niż myślisz 153

dań. Wręcz przeciwnie, korzystali z tego co mieli w pobliżu i przygotowywali to w najprostszy możliwy sposób. Ich wielkim szczęściem był fakt, że wszędzie wokół mieli wiele aromatycznych przypraw, świeżych, soczystych i chrupiących warzyw oraz łatwego w obróbce mięsa, na przykład drobiu. Dania azjatyckie najczęściej przygotowuje się wręcz w tempie ekspresowym, niczego nie smaży się lub gotuje szczególnie długo. Jednym

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA 161

skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i smażymy około 2 min., a następnie zalewamy 1 l gorącej wody. Przyprawiamy pastą paprykową, papryką słodką mieloną, solą oraz pieprzem. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie, a następnie zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem. Gdy zupa jest zbyt gęsta możemy dodać jeszcze wody. Na końcu dodajemy drobny

Kuchnia MagdaLeny
Ryżowa zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią 220

Sporo się u mnie działo w ostatnim czasie i mało czasu było dodać nowy przepis ale już nadrabiam i dodaje przepis na przepyszną zapiekankę, która może

Motylkowa Kuchnia
MAKARON Z BROKUŁAMI I MARCHEWKĄ 239

ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Różyczki brokuła oraz słupki marchewki podsmażamy na oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. Dodajemy czosnek, czarnuszkę i doprawiamy do smaku świeżo mieloną solą oraz pieprzem. Smażymy do momentu aż warzywa się nieco zarumienią. Na koniec łączymy z ulubionym makaronem oraz kostkami sera sałatkowego z ziołami. Smacznego

wege i kropka
POLĘDWICZKA Z WARZYWAMI 146

Ziemniaki ubijane z masłem z dodatkiem koperku i szczypiorku. Polędwiczka smażona (marynowana w oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, dodatkowo przyprawiona solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi). Smażone warzywa - cukinia i papryka z dodatkiem soli, czosnku niedźwiedziego, pieprzu cayenne i papryki słodkiej

JejKuchnia
PASZTET WIEPRZOWY PIETRUSZKOWY 209

warzywami. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok 1 godz 20 minut. po tym czasie dokładamy wątróbkę, gotujemy jeszcze 10 minut. Wyłączamy gaz. Studzimy mięso i warzywa. Przepuszczamy wszystko trzykrotnie przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy szklankę rosołu,oraz

Z Majeczką w kuchni
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 147

warzywami. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok 1 godz 20 minut. po tym czasie dokładamy wątróbkę, gotujemy jeszcze 10 minut. Wyłączamy gaz. Studzimy mięso i warzywa. Przepuszczamy wszystko trzykrotnie przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatałową, wlewamy szklankę

Z Majeczką w kuchni
Sałatka ryżowa z kurczakiem 170

piersi kurczaka 150 g ryżu 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw jak na rosół,wystudzić i pokroić w niedużą kostkę. Ryż ugotować na sypko i pozostawić do wystygnięcia. Papryki oczyścić z nasion,pokroić w kosteczkę,ogórki konserwowe

Kolorowa kuchnia Elki