mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:60/458)

Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym, suszonymi pomidorami i fasolą. 124

żelaza i magnezu. Takie niepozorne warzywo a tak wiele zawiera. Składniki:    - 0,5 kg mięsa mielonego - 1 duża cukinia - puszka czerwonej fasoli - 2 duże pomidory - 5 suszonych pomidorów - płaska łyżeczka ziół prowansalskich - pół łyżeczki przyprawy chili con carne - 2 ząbki czosnku - odrobina sera do posypania - sól, pieprz Sposób przygotowania:  Mięso mielone podsmażamy. Dodajemy przeciśnięte(...)wydrążamy środek. Doprawiamy solą i nakładamy mięsny farsz.  Pieczemy przez około 35 minut przez 180 st. Pod koniec pieczenia posypujemy serem. Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, beta karoten. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej

Pan i Pani Smith w kuchni
Pieczone pałki kurczaka z jabłkami na warzywach 152

sezonie można użyć ulubionych świeżych warzyw. Składniki (4 porcje) -8 pałek kurczaka -450 g (opakowanie) podstawowych mrożonych warzyw (np. bukiet warzyw albo "warzywa na patelnię" -3 jabłka -1 łyżka miodu -1 łyżka słodkiej mielonej papryki -majeranek -sól i pieprz Przygotowanie Pałki umyć i oczyścić. Natrzeć solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem (można(...)także użyć naczynia żaroodpornego). Wyłożyć pałki. Piec około 30 minut. Dookoła podpieczonych pałek rozsypać mrożone warzywa. Całość piec 15 minut. Jabłka umyć, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. Obłożyć nimi pałki. Całość obsypać majerankiem i słodką papryką. Polać miodem. Zapiec ostatnie 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja)  Energia: 340,7 kcal Tłuszcz: 13,8g Białko: 33g Węglowodany

Zielona Kuchnia
Kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie. 186

zawsze znakomity. Można je przygotować w większej ilości, bo świetnie się sprawdzą na drugie śniadanie. Mąż lubi je włożyć w chrupiącą bułkę z dodatkiem warzyw i wcina aż miło :-) Dzisiaj prezentuję przepis na znakomite kotlety mielone, ale tym razem z dodatkiem płatków ryżowych. Są bajeczne!!! Przede wszystkim są niesamowicie soczyste, aromatyczne, wspaniale komponują się z aksamitnym sosem, który

Rozpustne gotowanie
Prosta zapiekanka z ziemniakami 159

świetny przepis na pozbycie się wszystkich resztek z lodówki. Często po przygotowaniu innego ulubionego dania, zostaje nam to jakaś marchewka, to otwarty słoik z ogórkami, czy jeszcze inne kawałki warzyw, zarówno tych świeżych jak i konserwowych. To wszystko możemy wykorzystać i nic nam się nie zmarnuje, a tylko doda smaku naszemu daniu. Jednak nawet taka najprostsza forma jest pyszna(...)wszystko zależy od wielkości naczynia w którym będzie zapiekać nasze danie. ok 0,5 kg mięsa z kurczaka, można zastąpić dowolnym innym mięsem, nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki” z lodówki. 200 g potartego sera 4 jajka wegeta przyprawy

KasiaiKrzysiu.pl
Pałki z kurczaka zapiekane w warzywach 140

Bardzo smaczne i sycące danie obiadowe , połączenie kilku warzyw daje bardzo ładny i smaczny efekt końcowy. Składniki: 1 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków 1 por 2 marchewki 8 pałek z kurczaka przyprawa do kurczaka pół puszki groszku zielonego 1 mały kalafior pół papryki czerwonej sól pieprz kminek mielony majeranek lub dowolne przyprawy 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki, układamy(...)marchewkę ścieramy na grubej tarce i układamy na ziemniakach. 3. Pałki z kurczaka układamy na warzywach i posypujemy przyprawą do kurczaka. 4. Pomiędzy pałki z kurczaka układamy różyczki kalafiora, pokrojoną drobno paprykę i groszek zielony. 5. Po wierzchu posypujemy wszystko pieprzem, solą, kminkiem mielonym, majerankiem albo dowolnymi przyprawami. 6. Naczynie do zapiekania przykrywamy folią aluminiową albo pokrywką . 7. Zapiekamy

Kuchnia u Bietki
Zupa z dyni, ciecierzycy i quinoa 107

dyni, np. Hokaido 3 łodygi selera naciowego selera 1 mała papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 1/2 pora posiekana natka pietruszki 2/3 szklanki komosy ryżowej (quinoa) tymianek, mielony kminek, słodka papryka sól i pieprz 2/3 szklanki mleka kokosowego Umyte skrzydełka zalać 2 litrami zimnej wody i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Po 30 minutach od zagotowania dodać(...)kilku minutach dodać opłukaną komosę ryżową, obraną i pokrojoną w kostkę dynię, pokrojoną w paseczki papryczkę i zmiażdżony czosnek. Kiedy quinoa i warzywa zmiękną dodać ugotowaną wcześniej ciecierzycę, posiekaną natkę pietruszki , tymianek, mielony kminek, słodką paprykę , sól i świeżo mielony pieprz do smaku. Skrzydełka wyjąć, obrać z kości i skóry, a mięso dodać do zupy. Zabielić mlekiem

Czerwień i błękit
Pasztet z żurawiną i pistacjami 142

marchewka 1 pietruszka kawałek selera por, biała cześć pół pęczka natki pietruszki 2 cebule 2 ząbki czosnku gałka muszkatołowa kilka ziaren ziele angielskiego 2 liście laurowy pieprz czarny mielony pieprz kolorowy lub cytrynowy  do ozdobienia wierzchu sól Mięso opłukać, zalać 2 l zimnej wody, doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać obraną i pokrojoną pietruszkę, marchewkę, selera i pora(...)ostygnięciu oddzielić mięso od kości. Namoczyć bułkę w rosole. Cebulę obrać, drobno posikać. Podsmażyć na maśle razem z wątróbką, posolić i popieprzyć. Mięso, warzywa, wątróbkę i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem, zetrzeć gałkę muszkatołową. Dodać żółtka z jajek, pistację, żurawinę i posikaną natkę pietruszki. Białka jajek ubić na sztywna pianę

Apetyczna babeczka
warzywno-buraczkowa zupa na maśle z makaronem... 100

bukiet, buraki 1/2 kg, cukinia 1 średnia, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, makaron muszelki 1 szklanka/suchy, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, śmietana gęsta 1/2 szklanki do garnka wsypać mrożone warzywa zupa jesienna, starte na grubszych oczkach buraki, pokrojoną w kawałeczki cukinię ze skórką, zagotować dodać kostkę rosołową, kucharka i gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Ziołowa mielonka z szynkowara 225

mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki soli peklowej 3 łyżki żelatyny spożywczej w proszku 250ml wody po szczypcie: pieprzu ziołowego, suszonej mieszanki warzyw, bazylii, oregano, majeranku, przyprawy gyros 1. W wodzie rozpuszczamy sól peklową. 2. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, żelatynę, zalewamy przygotowanym roztworem i ugniatamy mieszając przez około 5-10 minut, do momentu aż mięso wchłonie wodę

Szefowa kuchni
Kotleciki cukiniowe z kaszą jaglaną z parowaru 262

Z powodu, że 2 dzień mam anginę :( , ciężko cokolwiek jeść. Kto miał, ten wie jaki to ból, samo przełykanie śliny to duży problem. Jako, że wczorajsze

Parowar Faceta
Zupa "Pepperoni" czyli sposób na gotowanego kurczaka 299

kości i pokroić.Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na średniej tarce do jarzyn.  Do garnka wlać rosół, wrzucić starte warzywa, doprowadzić do wrzenia, dodać liście laurowe, ziele angielskie, 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne i na czubku łyżeczki ostrej papryki, przykryć i na delikatnym ogniu gotować ok.20 min.Następnie dodać pokrojone

Mix smaku
Pasztet drobiowy 348

czasu do czasu mieszając, aż znaczna większość wody odparuje. Lekko przestudzić. Lekko przestudzone mięso wraz z warzywami i przyprawami zmielić 2-krotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa z warzywami dodać jaja i dobrze wymieszać. Przyprawić imbirem, gałką muszkatałową, pieprzem mielonym i solą. Wszystko dobrze wymieszać. Keksówkę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przełożyć

Gospodyni Miejska
Lasagne 192

Składniki / Ingredients: makaron / pasta 500 g mięsa mielonego / 500 g minced meat 1 szklanka koncentratu pomidorowego / 1 cup of tomato paste 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego / 1/2 cup of dry red wine 50 g sera żółtego startego (Gouda) /  50 g grated cheese (Gouda) 50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan szczypta soli / pinch of salt  szczypta(...)masło / butter    Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 25 min, ilość porcji: 4 - 6   Groszek i marchewkę (świeże warzywa trzeba umyć, obrać i pokroić) gotujemy na parze około 20 min. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Potem dodajemy wino, przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez

Projekty ze smakiem
KLOPSY NADZIANE PIECZARKAMI 109

. Dzisiaj klopsy faszerowałam pieczarkami, ale równie dobre będą grzyby leśne, albo warzywa. Wszystko zależy od upodobań konsumujących. Moi testerzy kulinarni są zachwyceni tą propozycją.  Zostawiam ich zatem z pysznym obiadem, bo mnie niestety praca wzywa. Ale jutro wolne :) SKŁADNIKI: na klopsy 500 g mięsa mielonego 1 czerstwa bułka (namoczona, odsączona) 1 cebula drobno posiekana 4 ząbki czosnku(...)patelni razem z drobno pokrojoną szalotką i sosem sojowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki na klopsy dobrze wyrobić na jednolitą masę , dokładnie tak, jak na kotlety mielone. Z mięsa tworzyć placki na środku których układać po łyżeczce pieczarek, następnie zawijając boki formować kulki i obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć

Kuchnia w opałach
Kulinarny weekend w Londynie - Wycieczka po Borough Market z Celią Brooks + Linkowe Party! 123

profil. W tej chwili targ wyspecjalizował się w sprzedaży najwyższej jakości produktów od małych wytwórców z Wielkiej Brytanii, ale też z Europy i całego świata. Można tu nabyć owoce, warzywa, sery, mięsa, dziczyznę, owoce morza, chleby i ciasta, a także przekąsić co nieco w jednym ze streetfoodowych stoisk. Stoiska są eleganckie, produkty wyszukane, a cały targ przypominał mi wielkie delikatesy(...)dań w bardzo małych ilościach, jak przyprawa. Odwiedziliśmy również niesamowite stoisko z przyprawami z całego świata. Myślę, że mieli tam każdą przyprawę, jakiej dusza zapragnie. Mieli tam też bardzo ciekawe proszki zrobione z różnych warzyw i owoców. Ten różowy poniżej zrobiony jest z buraka. Następnie przeszliśmy do strefy Borough Market, która w całości poświęcona jest słodkościom :) Podeszliśmy do stoiska

Chilli Czosnek i Oliwa