mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:66/458)

ROSÓŁ Z PULPETAMI 133

kulek ziela angielskiego  3 litry wody  sól i pieprz 1  gałązka lubczyku pulpety:  500 g mięsa mielonego z szynki 1/2 pęczka pietruszki 1 łyża musztardy sarepskiej sól i pieprz  Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy na połowę.Mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Cebule przekrajamy na pół i opiekamy w piekarniku- u mnie grill(...)włożyć do wywaru ze skórką. Do dużego garnka wkładamy wszystkie warzywa i mięso. Zalewamy zimną wodą, wrzucamy liście, ziele i łyżę soli. Garnek kładziemy na gaz, gdy się zagotuje zdejmujemy szumowinę,zmniejszamy płomień i  przykrywamy pokrywką- wywar powinien tylko pyrkać. Od teraz wszystko gotujemy minimum 60 minut. Mielone z szynki przyprawiamy musztardą solą i pieprzem. Natkę siekamy

KuchcikoweLove
Jesienne warzywa z syropem klonowym 87

ryby. Można do niego użyć ulubionych warzyw, choć korzeniowych typu pietruszka, raczej nie polecam. U mnie znalazło się wszystko to, co jest obecnie dostępne w wersji niemrożonej, czyli świeże warzywa sezonowe...polecam. Składniki: 1 duży brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek, miałam ciemne 2 szklanki pokrojojonej w kostkę dyni hokaido  2 szklanki cukini pokrojonej w kostkę(...)oliwek 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki syropu klonowego lub miodu naturalnego płynnego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego tymianku sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: Umyte, osuszone i pokrojone warzywa ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek. Pieczrki umyć i osuszyć, obciać końcówki ogonków ( nie obierałam skórki z kapeluszy ), dołożyć do warzyw

Gosia gotuje
Jesień... Pierogi z pieczoną dynią. 232

usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do miękkości. Następnie warzywa studzimy i przeciskamy przez praskę lub miksujemy. Dodajemy chili, imbir i ser - mieszamy.  Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko, sól, olej

Miksturownik
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 205

Naprędce żegnam się z rozmarzonym myśleniem o obiedzie małżonkiem i pędzę lecę do kuchni w poszukiwaniu składników. Mięso mielone jest! - z przepaści zamrażarki wyciągam skuty lodem kawał nieokreślonego kształtu. Brokuł obecny! - lodówka wypluła z siebie całą głowę zielonego warzywa. Makaron odnaleziony! - przepaście szafek kuchennych oddały rurkowaty skarb w moje ręce. Czego mi tu jeszcze brakuje... Hmmm... A groszek(...)wyłowić z garnka cedzakową łyżką na sito i natychmiast przepłukać zimna wodą - dla zachowania koloru . Następnie odcedzić resztę warzyw i odłożyć do wykorzystania później - uwaga! nie wylewać wody z garnka, przyda się do gotowania makaronu . Do większej miski wrzucić surowe mięso mielone. Dołożyć obgotowaną marchewkę i korzeń brokuła. Dorzucić Groszek tradycyjny Bonduelle z puszki. Dosypać kaszę manny

Grunt to przepis!
Obiad we włoskim stylu, czyli makaron z owocami morza i warzywami 151

osób. SKŁADNIKI 225 g pierścieni kalmarów 225 g krewetek koktajlowych 1 mieszanka włoska warzyw Hortex (450 g) 3 łyżki masła 1 duża cebula 2 ząbki czosnku skórka starta z 1 cytryny 400 g śmietany 30% bardzo mały pęczek pietruszki 350 g makaronu kokardki sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić bardzo drobno. Krewetki i kalmary przyprawić solą(...)warzywa z mieszanki włoskiej Hortex. Wymieszać, nałożyć pokrywę naczynia i dusić przez 8 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Do warzyw i owoców morza dodać odcedzony z wody makaron, wymieszać i chwilę gotować, aż  warzywa będą odpowiednio miękkie, a sos zgęstnieje. Wyłączyć palnik, dodać umytą i posiekaną pietruszkę. Potrawę doprawić solą i świeżo mielonym

Passions hobbies life
Gzik – ziemniaki z twarożkiem 130

boimy, dlatego dziś będzie danie kojarzące się w wiosną. Narzekamy, że nie ma żadnej sezonowości i że można kupić nowalijki w środku grudnia, ale dziś będziemy coś z tego mieli. Byle do wiosny! Gzik to tradycyjna poznańska potrawa, ale ja poznałam ją bliżej dopiero na studiach jako nie bardzo stała bywalczyni baru Przekąski Zakąski, kiedy jeszcze pracował tam Pan Roman(...)ziemniaków 250 g białego sera twarogowego pół małego opakowania śmietany 12% mała cebula pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku mały ząbek czosnku świeżo mielony pieprz i sól   Jak zrobić poznański gzik? Ziemniaki umyć i wyszorować szczotką do warzyw, ugotować w mundurkach. Po prostu wkładam je nieobrane do wrzątku i gotuję 30 minut. Zostawiamy je do przestygnięcia. W tym czasie robimy

Ugotowane pozamiatane
ZUPA GOŁĄBKOWA 112

ugotować bulion warzywny. Wywar przelać przez sitko, wlać do garnka ponownie wywar bez mięsa i warzyw. Na patelni rozgrzać olej.  Cebulę posiekać i razem z mięsem mielonym podsmażyć. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko smażyć. Tak przygotowane mięso mielone przełożyć do garnka z wywarem, doprawić solą i pieprzem. Wszystko gotować na wolnym

Zrób to smacznie
Pasztet świąteczny 118

skrzydełka z indyka. zalewamy wodą i zagotowujemy. Odlewamy pierwszą wodę. Zalewamy drugą, czystą tak , by dobrze zakryć mięso. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa, 1 liść laurowy, 2- ziarenka ziela angielskiego. Odgotowując mięso na pasztet będziemy mieli rosół. Wiejska kura często długo się gotuje i tak naprawdę mięso najlepiej nadaje się na pasztet. W tym samym czasie w oddzielnym garnku

W kuchennym oknie Ewy
Fusilli z pomidorami i mięsem mielonym 148

false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu ,zostawiając 50 ml wody z gotowania. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Por siekamy. Warzywa podsmażamy na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,dodajemy mięso mielone ,które rozdrabniamy widelcem (cały czas mieszamy). Zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory wraz z zalewą ,kostkę ziołową

R'n'G Kitchen
Frykadelki z indyka z warzywami z patelni. 262

klopsiki choć proste, to bardzo nam smakowały, szczególnie z tymi warzywami. Co tu będę się dużo rozpisywać, po prostu pycha :)! FRYKADELKI Z INDYKA Z WARZYWAMI Z PATELNI. Składniki na 2 - 3 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki oliwy 2 łyżki zimnej wody przegotowanej sól pieprz czarny pieprz(...)Żółtą fasolkę szparagową umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zagotować wodę w garnku z łyżeczką soli, wrzucić fasolkę i gotować około 10 minut (fasolka ma być półtwarda). Mięso mielone z indyka zagnieść z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz ziołami prowansalskimi. Z masy uformować

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Klopsiki warzywne z sosem pomidorowym 97

skórki 150 g jogurtu naturalnego sól pieprz chilli Pulpeciki : 300 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 150 g warzyw, kukurydza z puszki, zielony groszek 1 duża kajzerka okrojona ze skórki, pokrojona w kostkę 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry pół łyżeczki chilli sól 60 g posiekanych migdałów 1 łyżka posiekanych rodzynek olej(...)zalewą, przykryłem, dusiłem 10 minut na małym ogniu, mieszając. Po ostudzeniu zmiksowałem, przetarłem przez sito. Dodałem jogurt, doprawiłem solą, pieprzem i chilli.   Klopsiki : ziemniaki rozgniotłem, wymieszałem z warzywami, bułką i śmietaną. Doprawiłem, wyrobiłem, ulepiłem kulki, spłaszczyłem je, pośrodku nałożyłem po porcji migdałów i rodzynek. Skleiłem i ponownie uformowałem kulki. Rozgrzałem olej do 180 stopni C. Smażyłem kulki w głębokim

R'n'G Kitchen
Orientalna zupa krem z pieczonych warzyw i z dynią piżmową. Niezwykle zdrowa i aromatyczna. Post dr Dąbrowskiej. 160

warzywa dokładnie myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę, seler, pory, cebulę, paprykę czerwoną, dynię, cukinię kroimy na mniejsze części i przekładamy do dużej miski. Czosnek pozbawiamy zewnętrznej łupinki, nie dzielimy na ząbki. Warzywa lekko spryskujemy wodą i oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Piekarnik nastawiamy na 230 st. C, program góra - dół. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy luźno warzywa(...)skórkę. Upieczone warzywa przekładamy do dużego garnka, zalewamy gorącym bulionem warzywnym, dodajemy pomidory z puszki i gotujemy ok 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy beztłuszczową patelnię i na gorącą wrzucamy kmin rzymski, kurkumę, kolendrę oraz liść laurowy. Prażymy przyprawy ok. minutę (uważamy, aby ich nie spalić, bo nadadzą potrawie gorzkiego smaku) i przesypujemy do garnka z warzywami. Ponownie na gorącą

Naturalna Kuchnia
Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym. 98

mięsa dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilkę smażymy.  Cukinię myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Ser ścieramy na tarce do warzyw o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na nie kolejno - makaron, mięso mielone, cukinia, ser. Ja zrobiłam dwie takie warstwy. W misce przygotowujemy sos - trzepaczką mieszamy ze sobą jajka, śmietanę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową

Pani domowa
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 98

minut, do momentu. gdy skóry warzyw zrumienią się i zmiękną - odkładamy do ostygnięcia. Krok 3. Przygotowujemy  sos : Ostudzone papryki obieramy ze skóry i usuwamy ziarna, czosnek z łupinek - wkładamy do pojemnika robota kuchennego, wlewamy soki z brytfanny, na której piekły się warzywa - miksujemy na pastę. Cały czas miksując dodajemy do pasty 1 łyżeczkę mielonej papryki

Moja Książka Kucharska
Sos paprykowy z mięsem mielonym 247

sosu sweet chili które przygotowałam latem do słoików na zimę. Warto robić samemu przetwory do słoików, zimą nie tracimy pienię dzy na drogie warzywa. A papryka jest zimą bardzo droga. Gęste sosy paprykowe z mięsem mielonym są idealnym dodatkiem do makaronów, czy wszelakich klusek, kopytek. Sos paprykowy smakuje też z chlebem. Tym razem ten pyszny sos paprykowy z mięsem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania