mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:75/458)

Tortillo Burrito Mexico po mojemu :D 117

formę zawijania jak na krokiety. Przygotowanie farszu: Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oliwy wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i mięso mielone.  Na drugiej patelni dodajemy posiekane pieczarki i papryki. Smażymy aż warzywa wypuszczą wodę i odcedzamy. Odsączone warzywa dokładamy do patelni gdzie mamy mięsko. Dodajemy 1 puszkę pomidorów i dalej

ClauditteMissCooking
Kassza jęczmienna z warzywami i sosem bolońskim 125

Znajdziecie tam szeroki asortyment zdrowych produktów od kasz, po ryże i różne przyprawy :)   Składniki : 250 g kaszy jęczmiennej z warzywami      Piątnica   w woreczkach 2 łyżki masła 0,5 kg mięsa mielonego  1 sos boloński Knorr  Bazylia  Piątnica   ,  vegeta, czosnek granulowany  około 4 łyżek oliwy około 3 szklanek

Sama słodycz i szczypta chili
Krewetki z marchewkowym pappardelle w cytrynowym sosie 102

złSKŁADNIKI:250 g krewetek koktajlowych (grenlandzkie)6 średnich marchewek2 cebule szalotki1 ząbek czosnku1/2 cytryny1 łyżka masła100 ml białego wytrawnego winaoliwanatka pietruszkisól, świeżo mielony pieprzPRZYGOTOWANIE:Marchewkę myjemy i obieram. Za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy długie i cienkie wstążki. Marchewkowe pappardelle wrzucamy do gotującej się wody na ok 5 min. Marchewka powinna być aldente, kontrolujemy aby jej nie rozgotować. Ugotowaną

kulinarnyJa
Zupa krem z selera 162

średniej wielkości ziemniaki* 800-900 ml jasnego  bulionu drobiowego* 1 łyżka masła* 2 łyżki oliwi z oliwek* 1 łyżka śmietany 18%* sól* pieprz* mielona kolendra* ewentualnie szczypta currydodatkowo:* ziarna słonecznika lub dyniWykonanie:Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Selera i ziemniaki pokroić w kostkę, pora w plastry.Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Na gorący tłuszcz wrzucić pora, zeszklić

kolorowotorcikowo
Zimowa zupa z topinamburu, selera i pasternaku na kozim serku 190

chili,2 ząbki czosnku,1 łyżka mielonego siemienia lnianego,1 łyżka mielonego kuminu,1 łyżeczka mielonej czarnuszki,½ łyżeczki kurkumy,½ łyżeczki mielonej kozieradki,2 łyżki oliwy,Sól i pieprz do smaku.Przygotowanie:Warzywa umyć, obrać, rozdrobnić w malakserze.W rondku na zupę rozgrzać oliwę, wsypać kurkumę, kumin i czarnuszkę, smażyć kilka sekund, żeby uwolniły się olejki eteryczne.Doda

SzczyptaSmaQ
Zupa z fasolką szparagową 200

garści fasolki szparagowej po 1 marchwi i pietruszce kawałek selera i pora 2-3 ziemniaki olej do smażenia majeranek, sól, pieprz prawdziwy mielony, zioła prowansalskie, natka liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu Przygotowanie : Umyte warzywa oprócz pora zetrzeć na tarce, a pora, ziemniaki i fasolkę pokroić Na wrzątek wrzucić wpierw fasolkę, gdy będzie pół miękka, wrzucić ziemniaki, wodę posolić Startą

Proste Potrawy
Zapiekanka chłopska 219

przełożyłem do miski. Przyprawiłem niewielką ilością soli, świeżo mielonym pieprzem, dodałem 2 łyżeczki suszonego majeranku, łyżeczkę suszonego tymianku, łyżeczkę suszonego rozmarynu, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i 3 łyżki oliwy. Całość dokładnie wymieszałem, aby warzywa połączyły się z suszonymi ziołami i oliwą, a następnie wyłożyłem warzywa do naczynia żaroodpornego. Na warzywa wylałem zawartość puszki rozdrobnionych pomidorów. Na wierzchu ułożyłem

Wyprawy kulinarne
Zupa jarzynowa z soczewicą 155

pietruszkę- wrzucić do ziemniaków, dodać przemytą soczewicę, posolić       4. Pora i selera dodać dopiero, gdy wcześniej włożone warzywa będą prawie miękkie, gotować do miękkości wszystkich składników       5. Doprawić mielonym pieprzem, szczyptą suszonego majeranku, świeżą kolendrą, sosem sojowym i chwilę pogotować      6. Już na talerzu posypać koperkiem i świeżym majerankiem

Proste Potrawy
Cukiniowe krążki 181

pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację.  duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej

Salonik smaków
Serek wiejski z warzywami i miętą 147

serek wiejski * papryka czerwona * ogórek konserwowy * rzodkiewki * kilka listków mięty Przygotowanie : Miętę drobno posiekać, przełożyć do miseczki. Dodać serek, pokrojone w drobną kostkę warzywa. Całość wymieszać tuż przed jedzeniem. Można przyprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem.  Ja swoją śniadaniową miseczkę z serkiem zjadłam w towarzystwie bułeczki ziarnistej i mojej ostatnio ulubionej wody smakowej. Przepis na nią pojawi się

Magiczne Życie Marty
Zupa koperkowa z klopsikami 180

koperku 2-3 łyżki soku z cytryny 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne Klopsiki: 500 g chudego mięsa mielonego (użyłam z piersi indyka) 1 mała cebula 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 łyżeczka suszonego tymianku sól pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę kroimy(...)mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie możemy przygotować klopsiki. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Czerstwą kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia. Następnie dokładnie odciskamy ją z płynu i dodajemy do mielonego mięsa. Dodajemy też jajko, tymianek oraz pieprz i sól

MyCookBook.pl
Domowa Vegeta 416

szybkie,proste i wygodne bo możemy dodać do niej takie przyprawy/zioła które najbardziej lubimy . Składniki : 100 g suszonych warzyw ( pietruszka, marchew, por, cebula , seler ) łyżka suszonej pietruszki / lubczyku  sól - łyżka  kurkuma - pół łyżeczki  Przygotowanie : Suszoną włoszczyznę mielimy w maszynce , mikserze a najlepiej w młynku do kawy . Dodajemy kurkumę i sól i ulubione zioła ( jeśli zioła

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z KASZĄ JAGLANĄ 208

kokosowego (u mnie bezzapachowy) - 4 kulki ziela angielskiego - 2 listki laurowe - sól (u mnie himalajska) i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - natka pietruszki Boczek lub inną wędzonkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć  na łyżce oleju kokosowego. Dorzucić warzywa (marchew, pietruszkę, por i seler naciowy) pokrojone w kostkę, zalać wodą, dodać bulion (gdy dajemy), posolić i gotować

Smaczne Zdrowe
Dyniowe kluski gnocchi (bez oleju, bez glutenu) 149

danie w moim domu w sezonie dyniowym Wykonane z mąki ryżowej i dyni jest niezwykle mięciutkie i smaczne. A podane z warzywami w pomidorowym sosie jest bardzo sycącym daniem. Polecam! Składniki: Gnocchi: zamiennik jajka: 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1 szklanka puree z dyni 1 1/2 szklanki mąki ryżowej Sos: 1/4 szklanki wody 1 cebula(...)zalewam tym warzywa, skręcam ogień i pozwalam im się gotować aż sos zgętnieje. W tym czasie do gotującej się wody wrzucamy gnocchi i gotujemy aż wypłyną na powierzchnię (około 2 minuty). Ja to robię w kilku partiach, żeby zapobieg sklejaniu sie ich w czasie gotowania. Wyławiam ugotowane kluski i od razu wrzucam do gotujących się warzyw i mieszam delikatnie, żeby

Lamarida.pl
Wołowe ragu z makaronem 220

oregano 1/3 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka listków rozmarynu (lub 1/2 łyżeczki suszonego) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz do posypania: parmezan 400 g makaronu pappardelle, tagliatelle (lub spaghetti)'; document.write(" "); Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę i boczek (lub pancettę) kroimy w małą kostkę. Marchewkę i seler rozdrabniamy w malakserze (można także zetrzeć na tarce(...)zeszklenia (ok. 1-2 minuty). Dodajemy łyżkę oliwy i dorzucamy rozdrobnioną marchewkę i seler naciowy. Wyciskamy ząbek czosnku. Podsmażamy, co jakiś czas mieszając, przez ok. 3 minuty i dodajmy mielone mięso wołowe. Smażymy często mieszając i rozdrabniając łopatką duże kawałki mięsa do czasu, aż wołowina zmieni kolor z różowego na brązowy. Solimy i pieprzymy całość. Zalewamy winem

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania