mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:78/458)

ZUPA A'LA ROSOŁEK W STYLU AZJATYCKIM 84

wzbogacony w wersji azjatyckiej.  Składniki: filety z kurczaka 2 szt. liście kapusty pekińskiej 2 szt. kostka warzywna 1 szt. warzywa suszone 2 łyżki sos sojowy ciemny 1 łyżka woda 1.5 l. sól, pieprz świeżo mielone do smaku makaron ryżowy 1 op.  cebula prażona do posypania Metoda: 1.  Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawi(...)patelni. 2.  Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć. 3.  Wodę wlać do garnka i zagotować z kostką warzywną i suszonymi warzywami. 4.  Kiedy się rozpuści dodać filety z kapustą. Gotować ok. 30 min. Makaron ugotować według opakowani. Do talerza nałożyć makaron i zalać zupą. Posypać cebulą prażoną

Kuchnia Paulettes
Makaron z soczewicą i miesem mielonym 150

przygotowywaniem dania. Odlewamy wodę i zalewamy soczewicę bulionem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, gotujemy około 20 minut do miękkości warzyw. W sporym rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy mięso mielone, smażymy około 10-15 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. do mięsa przekładamy ugotowany makaron

Gotowanie moimi oczami
Dietetyczne Chili con carne 225

wodę jeśli zauważymy, że warzywa nam przywierają do patelni). Gdy duszone warzywa  już będą miękkie, to z gotującego się wywaru wyjmujemy włoszczyznę, za to dodajemy cebulkę z paprykami, wcześniej przecedzoną i opłukaną fasolę (jeśli używamy kukurydzy to również teraz dodajemy) oraz puree z pomidorów. Wszystko to gotujemy na maleńkim ogniu. Piersi z kurczaka mielimy w maszynce (opcja szybsza(...)gotującego się chili con carne, oraz dodajemy drobno posiekany czosnek (lub przeciśnięty przez praskę), zioła, sól, pieprz oraz mielone chilli.  Całość gotujemy jeszcze około 20 min bez przykrycia na bardzo małym ogniu aby nadmiar wody odparował, a warzywa dobrze zmiękły.  Gotowe :)  Proste, szybkie i na dodatek fit! Nie wiem jak wy ale ja mam słabość

Jedzeniomania
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 252

mięso : Mięso płuczę i wycieram papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję na mniejsze kawałki , takiej wielkości aby zmieściły się do maszynki do mielenia mięsa . Pokrojone daję do garnka . Do garnka z mięsem dodaję obrane i umyte warzywa : marchew , seler , pietruszkę . Całość zalewam wodą tak żeby mięso i warzywa były przykryte , garnek stawiam na gazie i od momentu zagotowania gotuję przez(...)około 40 minut na wolnym ogniu pod przykryciem . Po ugotowaniu mięsa przecedzam i odstawiam do wystudzenia . Do przygotowania pasztetu użyje tylko mięsa i warzyw a wywar wykorzystam do przygotowania zupy (bo szkoda wylewać ) . Mięso się gotuje w tym czasie przygotuję pozostałe składniki pasztetu : Cebulę kroję w kostkę . Umyte i odsączone pieczarki kroję na mniejsze kawałki i dodaję do cebuli . Cebulę

Uwaga Babcia Gotuje
Muffinki z suszonymi pomidorami i mozzarellą 235

naszych życiach osobistych jak i na blogu :) W ostatnim czasie zaliczyliśmy przeprowadzkę, która pochłonęła bardzo dużo czasu. Ale warto było: będziemy mieli piękny balkon z ziołami w doniczkach i miejscem do siedzenia zrobionym ze skrzynek po warzywach <3 Jak już skończymy malowanie drewna na pewno pochwalimy się efektami :) Tymczasem zapraszamy Was po przepis na muffinki naładowane po same brzegi(...)kaparami, serem mozzarella i orzeszkami pini. SKŁADNIKI: Na 12 uroczych muffinek :) 360 g mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej) 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki posiekanych listków bazylii 40 g masła 220 ml mleka 1 jajko 125 g sera mozzarella (1 kulka) 150 g suszonych pomidorów w oleju (masa po odsączeniu

W kuchni Katie
Papryka faszerowana 380

Ciekawym i kolorowym sposobem na obiad jest papryka faszerowana. Nie wymaga też wiele pracy. Paprykę można nadziać mięsem mielonym z ryżem (tak jak gołąbki), albo dowolnym innym farszem (może nie ryzykowałbym kiszonej kapusty). Poniżej papryka faszerowana ryżem z warzywami. Składniki: opakowanie mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier

Gotuj z Misiem
Zupa z brązowych pieczarek 128

średnia marchewka 1/4 niewielkiego selera 1 niewielka pietruszka około 10 cm średniej grubości pora (jasna część) 2 większe ząbki czosnku 70 g masła 2-3 łyżki oleju sól, biały mielony pieprz do smaku 1/2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 2 średnie liście laurowe natka pietruszki kilka listków naci selera Seler i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w słupki. Marchewkę obrać(...)zielem angielskim. Na patelni, na średnim ogniu, rozgrzać masło i dodać pieczarki. Podsmażyć je na lekko złoty kolor. Dodać do garnka z warzywami, dolać wody, przyprawić solą i ugotować do miękkości. Na końcu doprawić świeżo mielonym pieprzem. Zupę podawać z dodatkiem posiekanej zieleniny - natki pietruszki i selera. Jeśli lubisz zupy to zerknij także do poradnika  jak ugotować dobrą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet z kaszy jaglanej i warzyw (pasztet wegetariański) 113

majeranku 0,5 łyżeczki gałki muszkatołwej ok. 1 płaskiej łyżeczki pieprzu sól Dodatkowo: bułka tarta lub mielone orzechy w wersji bezglutenowej do podsypania Przygotowanie: 1) Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na drobnych oczkach. W sumie powinno wyjść około 1 szklanki startych warzyw. 2) Cebulę pokroić i podsmażyć na łyżce oleju z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, goździkami i jałowcem(...)olej, sos sojowy, majeranek, szczyptę soli oraz pieprz, a następnie wszystko zblendować na gładką masę. 5) Dodać warzywa i jeszcze raz wymieszać dokładnie blenderem. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. 6) Formę lekko nasmarować olejem i grubo obsypać bułką tartą lub mielonymi orzechami. Do przygotowanej formy przełożyć masę i wyrównać. 7) Piec około 50 min w piekarniku nagrzanym

Fitsweet.me
Zupa ze świeżych grzybów 117

solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy i specjalną spiralą wydrążamy z nich świderki (to co zostanie można nadziać np. mięsem mielonym i upiec). Jeśli nie mamy takiego przyrządu, ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy zahartowaną śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku

Smakołyki Asi
Pulpety z szynki w sosie koperkowym 125

garnka wlewamy około 700 ml wody i dodajemy obrane warzywa. Następnie gotujemy je w osolonej wodzie. W czasie gdy warzywa będą się gotowały przygotowujemy pulpety. Do bułki tartej dodajemy mleko ( tak aby bułka tarta stała się wilgotna, dzięki temu pulpety będą delikatne ) a następnie całość przesypujemy do mięsa mielonego razem z jajkami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety(...)Jeżeli mięso będzie się zbyt bardzo kleiło do rąk, ręce wystarczy zwilżyć wodą. Do gotującego się wywaru dodajemy pulpety i gotujemy około 20 minut. Warzywa wyjmujemy, odlewamy niewielką ilość wywaru, dodajemy śmietanę i mąkę. Mieszamy i ponownie umieszczamy w pozostałym wywarze z pulpetami. Gotujemy. Koperek siekamy i dodajemy jako ostatni do przygotowanego sosu. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z ziemniakami

Smaki Ewy
Faszerowane bakłażany 101

Bardzo lubię takie danie, warzywa i mięso to wszystko co lubię. Polecam. Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać posiekany drobno czosnek i smażyć małą chwileczkę. Dodać mięso mielone, obie papryki w proszku, oregano, sól, pieprz. Wymieszać i smażyć chwilkę. Dodać paprykę czerwoną i chili pokrojone

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka pasterska - brytyjska królowa comfort foodu 317

składnikami i dodawano wiele przypraw i ziół. W taki sam sposób powstała Zapiekanka Pasterska, której podstawą stały się resztki pieczeni połączone z warzywami, przykryte tłuczonymi ziemniakami z masłem. Dziś do mięsnej podstawy wykorzystuje się mięso mielone, a nawet zaczęto rozróżniać zapiekankę nazwą w zależności od tego, jakie mięso zostało użyte: Wiejska ( Cottage pie ) z wołowiną i Pasterska ( Shepherd

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tarta na cieście francuskim ze skorzonerą 120

Tarta jest przepyszna i bardzo szybko znika. Zróbcie koniecznie jak tylko zakupicie skorzonerę zwaną także wężymordem. Ja swoją zakupiłam w sieci marketów. Bardzo zdrowe i niesłusznie

Moje Małe Czarowanie
Marchewkowe ciasto wielkanocne - bezglutenowe 120

zdrowe  i idealnie wpisuje się w trend wypieków bezglutenowych, ponieważ mąkę w dzisiejszym cieście zastąpiły mielone migdały. Ciasto aromatyzowane skórką z cytryny smakuje wspaniale i jest cudownie wilgotne. Daje miłe poczucie rozgrzeszenia z jedzenia słodyczy, bo przecież marchewka to zdrowe warzywo. Kilka marcepanowych dekoracyjnych marchewek sprawi, że ciasto będzie stanowić prawdziwą ozdobę wielkanocnego stołu. Dodatkowo wykorzystałam foremkę(...)właśnie na to wspaniałe ciasto zdecydujesz się na święta? Składniki: 300 g obranej marchewki 4 jajka szczypta soli skórka starta z 1 bio-cytryny 150 g cukru/ksylitolu 250g mielonych migdałów 2 czubate łyżki mączki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia marcepanowe marchewki cukier puder/ksylitol Wykonanie: marchewkę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej żółtka odzielić od białek. Żółtka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!