mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:85/458)

Pasta z pieczonej papryki i bakłażana 163

ząbki czosnku w łupinach i pieczemy kolejne 20 minut, aż warzywa będą lekko przypieczone. Wyjmujemy z piekarnika. Czosnek obieramy z łupinek. Wszystkie warzywa razem z kuminem i kolendrą miksujemy na pastę. Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa z brukselki 91

seler obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w piórka. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone (w garnku), mieszając by nie przywarło do dna. Jak będzie „rozdzielone” dodajemy warzywa, chwilę razem podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym wrzucamy brukselkę i ryż. Gotujemy kolejne 15 min, od czasu

R'n'G Kitchen
RELACJA Z MOJEGO GOŚCINNEGO WYSTĘPU W DD TVN (VIDEO PLUS FOTO) 147

Ilona Nagranie z "Dzień Dobry TVN" - kliknij TUTAJ :) Pod filmikiem z głównym nagraniem znajdują się jeszcze cztery zdjęcia, po wciśnięciu których będziecie mieli możliwość zobaczenia pozostałych moich dwóch "wejść". Wystarczy kliknąć w zdjęcia z napisem:  "Warzywa na chrupiąco" oraz "Grzanki z pasta jajeczną"  Z prowadzącym DD TVN Jarosławem Kuźniarem Jeszcze raz - dla potomności :D Wymarzone zdjęcie

Słodko-Słony Świat Ilony
Pulpety z dynią w sosie śmietanowym. 95

okazuje się , ze jednak nie wiem! Moje eksperymenty jak na razie są zjadliwe, zobaczymy jak to będzie dalej. Dynia to typowo jesienne warzywo więc jeszcze długo będę mogła z nim poeksperymentować. Składniki; 30 dag mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe) pół czerstwej bułki ( u mnie grahamka ) 1 jajko sól, pieprz 15 dag dyni 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotleciki z kalafiora 155

tylko dla wegetarian, świetnie zastępują mięso w codziennym obiedzie. Pewna osoba, jak jadła je pierwszy raz myślała, że są to kotlety mielone z ryby, więc można oszukać ludzi, którzy nie przepadają za daniami z warzyw. Polecamy kalafior troszeczkę inaczej, niż tylko gotowany z bułką tartą. Naprawdę jest pyszny. Przepis Składniki: średniej wielkości kalafior ok. 1kg ok. 6 łyżek

KasiaiKrzysiu.pl
Domowy pasztet. 133

wywaru mięso i warzywa, studzimy. Następnie wątróbkę z cebulą pokrojoną w kostkę smażymy na 1 łyżce masła i studzimy. Ugotowane mięso, warzywa z wywaru, usmażoną wątróbkę, namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą bułkę mielimy trzykrotnie w maszynce. Kolejno doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszamy bardzo dokładnie, dodając żółtka, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek

Symfonia smakowa
Barszcz czerwony na domowym zakwasie 151

Przepis na zakwas już jest to teraz pora na barszczyk czerwony - czysty, idealny do uszek, paluszków lub kapuśniaczków.Składniki:1 marchewka1 pietruszkakawałek selera2 litry wodysólpieprz 1

Kuchnia domowa Ani
Pasztet domowy ze śliwkami 152

też ją na kilka minut włożyć do gotującego się mięsa ale gdy zrobi się różowa to trzeba ją wyjąć).Wyjęte mięso – bez warzyw, podsmażoną cebulę, boczek i wątróbkę najlepiej zmielić 2 razy w maszynce do mielenia lub zmiksować partiami w melakserze. Dodać do masy namoczoną w wywarze z mięsa i lekko odciśniętą bułkę, jajka i śliwki.Doprawić solą, pieprzem

UgotujmyTo.pl
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 244

mieszamy z przyprawami i drobno posiekanymi ząbkami czosnku. Marchewkę, grzyby  i por kroimy w talarki. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy mięso mielone wymieszane z 3 łyżkami oliwy. Przykrywamy je ziemniakami na które wykładamy pozostałe warzywa. Całość polewamy pozostałą  oliwą  ziołową. Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180' C. Po 15 minutach zdejmujemy przykrycie

cookpl
Kurczak teściowej... (który żył na wolności) 186

mnie ziemniaki, które sama zbierałam na wykopkach u babci na podkarpaciu -przyprawy – sól morska z okolic Trapani -Kuchmistrz od Skworcu- suszone warzywa-marchew, pietruszka,cebula,pasternak,korzeń lubczyku,kurkuma,pieprz -Karahi Chicken Masala – kolendra mielona, czerwone chili,kurkuma,kminek,sól,czosnek,czarnuszka,cynamon,imbir,gałaka muszkatu,gozdziki,pieprz czarny -oregano- te zbierałam sama ze świętej pamięci teściem, suszylam

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z indykiem, makaronem ryżowym i warzywami 180

według przepisu !), odcedzić Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę, oliwki odcedzić, miętę i dymkę posiekać Do przestudzonego makaronu dodać warzywa i zioła, 2 łyżki oliwy, doprawić sokiem z cytryny, solą ewentualnie pieprzem mielonym - wymieszać dokładnie Na talerzu ułożyć pokrojone, przestudzone mięso, obok wyłożyć doprawiony makaron. Smacznego ! Danie nie wymaga zbyt dużego nakładu czasowego, a naprawdę jest

Proste Potrawy
Makaron z krewetkami, fenkułem i gorgonzolą 183

gram sera gorgonzola 1/2 bulwy kopru włoskiego (fenkuł) 125 ml wina (1/2 szklanki) 1/2 cebuli sól grubo mielony pieprz świeża bazylia Koper włoski i cebulkę drobno siekamy w kostkę, na patelnię wlewamy wino, czekamy aż się zagotuje i dodajemy posiekane warzywa. Dusimy tak długo aż zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al dente. Kiedy(...)krewetki. Całość dusimy 3-4 minuty i dodajemy makaron. Wszystko dokładnie mieszamy, makaron wykładamy na talerze i posypujemy pokruszoną gorgonzolą. Całość dekorujemy listkami bazylii, warto jeszcze posypać makaron grubo mielonym pieprzem. Gotowe

Mango Papaja
Kolorowa zapiekanka bez mięsa z ziemniakami i kluskami śląskimi 235

ilość. Miałam jednak za mało żółtego sera, a szkoda, bo bardzo lubię go w tej formie. Podobną zapiekankę możesz zrobić z użyciem reszty warzyw z rosołu lub z innymi warzywami, np. z brokułami czy kalafiorem. Można też dodać ugotowane jajko pokrojone w plastry (tuż po ser). Smacznego! Składniki: 4-5 średnich ziemniaków 5 ugotowanych klusek śląskich z poprzedniego obiadu(...)łyżeczce soli ziołowej i curry, po ok pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego i ziołowego ser żółty w plastrach lub starty Przygotowanie: Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę obierz, z rzodkiewek odetnij ogonki, umyj. Czosnek obierz. Wszystkie warzywa oprócz rzodkiewki pokrój w cieńsze plastry, zaś rzodkiewki w kosteczkę. Ziemniaki wrzuć do garnka z wodą

Anioszek w kuchni
Ryż z kurczakiem po hiszpańsku 279

przygotować go wcześniej, bo jest naprawdę pyszne! Ryż po hiszpańsku przypomina słynną paellę, ale jest łatwiejszy w przygotowaniu i nie zawiera owoców morza. To danie jednogarnkowe – lekkie, pełne warzyw i smaku. Ryż z kurczakiem po hiszpańsku (dla 4-ech osób): 500 g filetu z piersi kurczaka lub indyka 400 gram okrągłego ryżu (najlepszy będzie taki jak do paelli, może(...)bulionu drobiowego (domowego lub z ekologicznej kostki) 1/2 szklanki wina białego (wytrawnego lub półwytrawnego) szczypta szafranu sól morska i świeżo mielony pieprz dodatkowo: cząstki cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Przygotowujemy warzywa. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a papryki w paski (nie za długie). Pomidory sparzamy wrzątkiem, aby łatwo było zdjąć z nich skórę. Pierś

Poezja smaku
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 145

wcześniej, a w odpowiedniej chwili tylko podgrzać.  Składniki: 10 małych papryk 3 duże cebule 6 ząbków czosnku oliwa 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 2 czubate łyżeczki oregano 1 czubata łyżeczka domowej Vegety (suszone warzywa i zioła) 1 płaska łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej pieprz sól 100 g kaszy

Smak mojego domu