mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:91/458)

WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM 217

szklanki mąki 2-3 łyżki oleju szczypta kurkumy Nadzienie: 2 cebule ok. 200 g pieczarek 1 papryka 1 op. mieszanki warzyw na patelnie (włoskich) ok. 200 g szpinaku mrożonego 1 duże jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili zioła prowansalskie olej do smażenia Dodatkowo: ok. 150 g sera żółtego majeranek Wykonanie: Ciasto:  Do miski wbijamy jajka(...)kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy do  momentu aż puszczą wodę, wtedy dodajemy mrożony szpinak. Wszystko trzymamy na ogniu aż cały szpinak się rozmrozi. Na końcu dodajemy warzywa na patelnię i smażymy aż się rozmrożą, a cała woda z warzyw wyparuje. Przyprawiamy pieprzem, solą, obiema paprykami, ziołami oraz mieszanką przypraw dołączoną do warzyw na patelnię. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem brokułowo-szpinakowa z bekonową kiełbasą 161

litra domowego bulionu warzywnego lub rosołu 2 liście laurowe 150 ml słodkiej śmietanki 18% Jarzynka lub sól do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku 20 dag  cienkiej kiełbasy bekonowej Natka pietruszki do posypania Jak wykonać ? Warzywa obieramy, brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, resztę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy klarowane masło, dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy 5 minut

Wanilia i Kardamon
DOMOWE PALUCHY RYBNE 172

Wrzucamy pokrojoną na kawałki rybę, solimy i gotujemy na małym ogniu ok 30min. Następnie odcedzamy, rybę i warzywa studzimy. Bulion zostawiamy na sos. Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę dużą cebulę.Studzimy.Kajzerkę namaczamy w mleku (ew.w wodzie) - odciskamy. W maszynce do mielenia mięsa mielimy ugotowaną rybę,przesmażoną cebulkę, i ugotowane wraz z rybą warzywka: seler, pietruszkę i 2 marchewki

Walijskie Pichcenie
Ciorba de perisoare - rumuńska zupa z pupletami 215

dość lekkostrawnej zupy z pulpecikami. :) 0,5kg wołowego mięsa rosołowego 2 nieduże kości wieprzowe na zupę 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 2 duże pomidory 1 spory ziemniak 1 opakowanie (400g) mrożonej mieszanki z zielonych warzyw (u mnie frosta) 1/4 średniego korzenia selera 1 spora marchewka 1 pęczek pietruszki 1 duża czerwona cebula 1 mała cytryna(...)minimum i gotujemy wywar przez około półtorej godziny, do dwóch. W tym czasie przygotowujemy mięso na pulpety. Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i również dobrze rozdrabniamy. Mielona łopatkę przekładamy do plastikowej lub szklanej miski i mieszamy z połową posiekanej natki i 1/3 pokrojonej czerwonej cebuli. Dodajemy do niej również 1 łyżeczkę świeżo mielonego czarnego pieprzu

Kuchenna Kontrrewolucya
Ryżowo pieczarkowe kotleciki 189

pieczarkami the Green Woodpecker Trill * 2 jajka woda + opcjonalnie bulion warzywny sól ziołowa i czarny mielony pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego koperku około 6-7 łyżek bułki tartej olej do smażenia *Naturalny skład! Ryż Arborio 91%, pieczarki suszone 6,4%, warzywa suszone 2,6% (cebula, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler. Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy wodę (na początek

Słodkie okruszki
Pasztet z czerwonej i czarnej soczewicy ze słonecznikiem 179

smaku sól 1 łyżeczka chili pieprz cayenne czosnek 2 ząbki jajka 2 sztuki mielone siemię lniane do oprószenia formy. Ugotuj czerwoną soczewicę według opisu na opakowaniu. Odcedź. Czarną soczewicę ugotuj w osobnym garnku. W rondlu rozgrzej oliwę i duś warzywa korzeniowe wraz z namoczonym wcześniej grzybem. Wystudź. Całość przełóż do malaksera oprócz czarnej soczewicy, ją dodasz do zmielonej

AZgotuj!
Spaghetti bolognese z różowym winem 125

wzbogaciłam smakiem różowego wina, cukinii i suszonych pomidorów. Uwielbiam takie eksperymenty, a jeszcze bardziej ich genialne efekty smakowe. No właśnie najbardziej lubię w kuchni  - zaskoczenie :) Farsz: mięso mielone ( starajmy się kupować kawałek mięsa w sklepie i prośmy by mięso zostało zmielone. Jest to gwarancja, że mięso będzie dobrej jakości), pasta pomidorowa 200 ml, 2 ząbki czosnku, pół(...)czosnek. Następnie smażymy mięso. Gdy jest podsmażone dodajemy wstążki z cukinii. Robi się je za pomocą zwykłego nożyka do obierania warzyw. Całość  zalewamy winem. Dusimy. Następnie wlewamy pastę pomidorową. Wrzucamy pomidory suszone pokrojone w paseczki i doprawiamy. Mięso mielone z cukinią, duszone w winie. Danie zalane pastą pomidorową. W czasie gdy sos nabiera gęstości i łączy wszystkie

Mój Smak na Życie
Zupa krem z batata i buraków 129

Polecam absolutnie każdemu! Przepis został podpatrzony na stronie hpba.pl Czas przygotowania: 10 minut  + czas na ugotowanie warzyw Ilość porcji: 4 Składniki: 4 buraki średniej wielkości 1 batat 1 cebula 0,5 litra rosołu/wywaru warzywnego Odrobina oleju rzepakowego Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Batat i buraki obieramy, kroimy na mniejsze części i gotujemy. Batat ugotuje(...)się nieco szybciej więc wyjmujemy go kiedy będzie miękki, a buraki gotujemy aż zmiękną. Cebulę obieramy i podsmażamy na złoty kolor. Ugotowane warzywa odcedzamy i umieszczamy ponownie w garnku, zalewamy rosołem i dodajemy cebulkę. Podgrzewamy, a następnie blenderujemy na gładką masę, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Smacznego

Kolizje Smaków
Wołowina z warzywami 156

Wołowina z warzywami. Ta potrawa często przewija się w waszych komentarzach z prośbą o przepis.   Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania(...)arcydzieło, pachnące pomidorami, śliwkami, leśnymi suszonymi grzybami i jest bajecznie miękkie. Już nigdy nie będziecie mieli problemu z gumowatą, czy żującą się wołowina. Ta potrwa wychodzi za każdym razem. Sprobuj nie pożałujesz! Wołowina z warzywami składniki:   1 kg wołowiny może to być antrykot najlepiej z kością 1 cebula 2 marchewki

kuron.com.pl
Warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem. Ekspresowe , sycące danie. 465

Doskonałe właśnie teraz, w okresie przedświątecznym, kiedy wszyscy jesteśmy bardzo zabiegani i cierpmy na brak czasu. Polecam :) Składniki - paczka warzyw mrożonych na patelnię 750 gram - dwie piersi z kurczaka ( pojedyncze ) - woreczek ryżu 100 gram - sól, pieprz, domowa wegeta , czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek, sos sojowy - olej Wykonanie Piersi z kurczaka kroję w niewielkie paseczki lub kostkę, przekładam(...)czosnek, domową wegetę, papryke i majeranek, chwilkę smażę na średnim ogniu mieszając, aż mięso straci różowy kolor. Nastepnie na patelnie z mięsem dodaję ryż, mieszam i dodaję paczkę zamrożonych warzyw. Całość zalewam szklanką gorącej wody. Przykrywam patelnię pokrywką i na wolniutkim ogniu dusze potrawę ok. 15 minut, co jakiś czas mieszam i ewentualnie uzupełniam płyn. Kiedy ryż wchłonie

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa gołąbkowa 175

kartonika przyprawa warzywna, sól, pieprz W garnku zagotowujemy wodę (około 3 litrów). Wkładamy do niej porcję rosołową, wrzucamy warzywa i kilka łyżeczek soli do smaku. Gotujemy wywar do miękkości jego ingrediencji, po czym wyjmujemy je na durszlak do ostygnięcia. Warzywa, gdy będą już chłodne, ścieramy na tarce o dużych oczkach i odstawiamy w miseczce na bok. Kapustę kroimy w kwadraciki(...)Gotujemy wszystko do miękkości, po czym ryż wysypujemy z torebki do zupy. Umieszczamy w garnku także starte wcześniej, ugotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim posiekaną cebulę. Gdy będzie gotowa, wkładamy do niej mięso mielone, które traktujemy nieco widelcem, by usmażyło się w jednym kawałku. ;) Dodajemy sól oraz pieprz w odpowiedniej

Kuchenna Kontrrewolucya
Sałata z pieczarkami 237

pół. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oliwy i przesmażamy na nim pieczarki, doprawiając sola ziołową i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Studzimy. Suszone pomidory odsączamy z oliwy na sitku. Oliwę zachowujemy. Sałatę myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa myjemy , seler kroimy w plasterki, paprykę w drobna kostkę, a cebule w cienkie plasterki. Na talerze nakładamy sałatę. Na nią

Pyry na Gaz
Kurczak z warzywami po chińsku 147

było pyszne. Przepis jest na 4-5 porcji. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonki warzyw po chiński 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki 2 szklanki wody 2-3 woreczki ryżu (według upodobań, ja gotuję dwie(...)kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić. Ryż gotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, aż wyparuje woda. Dodać curry i jeszcze chwilkę smażyć na rumiano. Wsypać warzywa i podsmażać do momentu rozmarznięcia. Następnie dodać 1,5 szklanki wody, przyprawy i sos sojowy. W pozostałej wodzie rozrobić mąkę, aby nie było grudek i dodać do warzyw. Gotować do momentu

talerz przyjemności
Krem z dyni i batatów 102

bulionu warzywnego * 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki pieprzu białego pieprz czarny sól Dodatkowo 30 g suszonych pestek dyni Instrukcje Wszystkie warzywa obieramy. Cebulę i czosnek kroimy w małą kostkę. Dynię i bataty kroimy w większą kostkę(...)czasie dodajemy dynię i wszystkie przyprawy. Gotujemy do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę zdejmujemy z palnika i miksujemy na gładki krem. Jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku przyprawami. Pestki dyni rozdrabniamy przy pomocy blendera. Gorącą zupę nalewamy do miseczek. Posypujemy mielonymi pestkami dyni. Podajemy z grzankami. Notatki * można użyć bulionu drobiowego - jeśli lubicie bardziej zdecydowane

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania