mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:97/458)

Pasztet drobiowy z rosołu 156

łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Mięso dokładnie oddzielamy od kości, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane warzywa: seler, pietruszkę i marchewkę. Cebulę oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki. Całość dokładnie blendujemy lub mielimy przez maszynkę. Do masy wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Całość ponownie blendujemy tak aby masa

VioletoweKucharzenie
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 144

wykonania: Do dużego garnka wkładamy marchew, pietruszkę, selera i 1 cebulę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy wywar warzywny. W międzyczasie mielimy mięso. Dodajemy do niego bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy małe kulki. Odławiamy warzywa z wywaru i wrzucamy kulki mięsne. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i przecier pomidorowy. Gotujemy na średnim ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej

Qchnia po prostu
KECZUP Z CUKINII 136

szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka papryki ostrej mielonej 400 g koncentratu pomidorowego Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posolić i odstawić na 3 godziny. Po upływie danego czasu dodać cukier i gotować 30 minut. Następnie dodać resztę składników

Pieguskowa Kuchnia
MAKARON Z ZIELONĄ PAPRYKĄ I BIAŁĄ FASOLĄ 190

Poniedziałek.  Początek tygodnia zaczynam od dania, które mogę szybko przygotować. F asolę oczywiście warto ugotować dzień wcześniej.  Warzywa i makaron proponuję w wersji al dente. Jedyne przyprawy to pieprz i sól morska, świeżo mielone. Kilka składników, minimum przypraw, a dom wypełni się aromatem pobudzającym kubki smakowe... :) SKŁADNIKI (2-3 porcje): około 1 szklanki białej fasoli (wcześniej

wege i kropka
Rosół wołowy inaczej 177

dużego garnka wlewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy na niej posiekane w plasterki ząbki czosnku i cebulę pokrojona w kostkę. Gdy warzywa się przesmaża dodajemy posiekane w sporą kostkę mięso, marchew oraz pietruszkę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podlewamy bulionem, dokładamy 3-4 listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego i zmniejszamy moc kuchenki. Dusimy pod przykryciem

Pyry na Gaz
Krem marchewkowy 159

warzywa oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Przesmażyć około 5 minut a następnie podlać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem z dodatkiem 200ml mleka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwować z odrobina oliwy z oliwek (może być aromatyzowana), płatkami parmezanu, czarnuszką i/lub zieleniną

Pyry na Gaz
LETNIA SAŁATKA Z PAPRYKOWYM KUSKUSEM, WARZYWAMI I OGÓRKOWYM KWIATUSZKIEM 163

Sposób przygotowania: 1. Kaszę kuskus umieścic w rondelku i zalać wodą. Dodać sól i mieloną paprykę. Wymieszać i gotować według wskazań na opakowaniu (u mnie ok. 4 minut). Odstawić.  2. Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Papryki pokroić w drobną kostkę a ogórka w plastry

Kuchnia Paulettes
Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 255

łyżeczka ziół prowansalskich  garść świeżej bazylii  sos tabasco lub mielona papryka chilii  sól i pieprz grubo mielony do smaku oliwa ser grana padano  Przygotowanie : Cukinie dobrze myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy jak najdłuższe wstążki. Tak przygotowany "makaron" gotujemy na parze przez ok 8 min w zależności od temperatury, możemy w połowie

Niezły Młynek
Czebureki z mięsem 214

Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta

Moje Małe Czarowanie
Sałatka jarzynowa 210

jabłko 1 puszka groszku konserwowego (400 g) 5 ogórków kiszonych  1 średnia cebula 2-4 łyżki majonezu sól, pieprz czarny mielony Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera oczyszczamy (ale nie obieramy) i gotujemy w do miękkości. Warzywa powinny być jędrne, nie można ich przegotować, bo sałatka będzie wodnista. Idealnym wyjściem jest - jeżeli mamy taką możliwość - ugotowanie warzyw

bistro mama
Pasztet z kury/koguta 243

łyżka smalcu (czubata) 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej majeranek pieprz ziołowy i naturalny sól Opcjonalnie:  2 szczypty mielonych liści laurowych zioła Ojca Mateusza    Kurę/koguta włożyć do garnka z osoloną wodą. Dodać obrane warzywa (w całości), liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotować (pod przykryciem) na małym ogniu do miękkości. Po tym czasie mięso

Di gotuje
szybka, smaczna zupa warzywna na maśle i śmietanie... 221

Składniki: woda 2,5 litra, warzywa mrożone 2 torebki/zupa wiosenna, ziemniaki 6 sztuk, masło 2 łyzki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 150 ml, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka ziemniaki obrane pokrojone w kostkę zalać wodą i zagotować, gotowac z 10 minut następnie wsypać mrożonki "zupa wiosenna", zagotować, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe burgery 160

Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się

Moje Małe Czarowanie
Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa 215

słodkiej papryki wędzonej (opcjonalnie) odrobina pieprzu do smaku Pomidory myjemy, paprykę i chili myjemy, pozbawiamy ogonków, cebulę i marchew obieramy. Następnie warzywa te koimy na mniejsze kawałki (pomidory ze skórą i gniazdami nasiennymi, paprykę z pestkami) i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do dużego grnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez

Zawsze głodna!
Krokiety z mięsem 211

cebula sól pieprz czarny pieprz ziołowy jajko olej bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Usmażyć naleśniki. Przygotować farsz - mięsa i gotowane warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do mielonego mięsa. Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Gotowy farsz ułożyć na naleśniku, naleśnik zwinąć zawijając brzegi do środka. Obtoczyć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kociołek sytości 182

Mamy bób świeży , mam też bób suszony. Z jego udziałem zrobiłam już pyszną pastę do chleba [ klik ] a dzisiaj proponuję dołożyć go do kociołka, będzie pysznie

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z mięsem z indyka! 246

kupcie udziec z indyka i za pomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też kupić gotowe mięso mielone z indyka. Użyjcie znacznie mniej sera żółtego, ja ścieram tylko na sam wierzch, dodajcie dużo warzyw, pomidory są na prawdę niskokaloryczne, a smakują obłędnie. Dla zaostrzenia smaku dodajcie szynki wędzonej surowej, sporą ilość świeżych ziół, a zamiast

SMYKWKUCHNI
Kalafior pieczony pod kokosową kruszonką 196

Kalafior pieczony w piekarniku z jarmużem i szalotką pod pyszną kokosową kruszonką to wspaniały dodatek do obiadu. Towarzystwo żurawiny nadaje  daniu lekko słodki posmak, który

Kolizje Smaków
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 156

ząbki czosnku 250 g makaronu tarty ser sól, pieprz Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać wyciśnięty czosnek a następnie mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem

MarciochaKucharzy
Chow mein z mięsem mielonym i warzywami 249

oznacza smażony makaron.   Danie składa się z samego makaronu z przyprawami lub z dodatkiem warzyw albo mięsa. Wariacji tego dania jest wiele, a ja poniżej przedstawiam swoją na bazie mięsa mielonego oraz marchewki i kukurydzy. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego papryka mielona 2 marchewki 1/2 puszki kukurydzy  sól pieprz 1/2 łyżeczki cynamonu  olej makaron chiński(...)łyżka octu ryżowego (lub octu jabłkowego)  1-2 łyżki oleju 1 cm kawałek imbiru 1-2 ząbki czosnku cynamon (ilość według uznania) anyż (ilość według uznania) goździki mielone (ilość według uznania) ostra papryka w proszku (opcjonalnie) ok.1 łyżka cukru lub miodu sól (opcjonalnie) skrobia ziemniaczana (opcjonalnie) WYKONANIE Kroimy marchewki na paseczki i odkładamy na później.  Mięso

Zofiana
Cukinia nadziewana mięsem mielonym z parowaru 290

Od kilku dni przymierzałem się, żeby zrobić danie z cukinii i mięsa mielonego. W końcu się udało :) Doszły do tego jeszcze pieczarki. Przeważnie kupuje je

Parowar Faceta
Krem z pieczonej papryki z domowymi zacierkami 188

Jak robi się zacierki pokazała mi pierwszy raz mama. Dawniej myślałam, że to zwyczajne lane kluski, ale robi się je podobnie jak kruszonkę do

Bon Appetit Małgorzaty
Śledź w marynacie 221

jedna marchewka, pietruszka, kawałek selera- 2 większe cebule- 3 łyżeczki soli- 2 łyżeczki cukru - czubate- szczypta suszonego lubczyku, bazylii,pietruszki, rozmarynu- łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach- łyżeczka kolendry nie mielonej- 6-8 kulek ziela angielskiego oraz 5-6 liści laurowych- 3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowegoWarzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w cienkie piórka. Zagotuj wodę(...)Rozgrzej porządnie olej i smaż rybę na złoty kolor z obu stron. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Gdy ryba również trochę przestygnie, poukładaj śledzie w naczyniu, przekładając ją warzywami z marynaty, a na koniec zalej nią ryby.Odstaw do całkowitego ostygnięcia, po czym przechowuj w lodówce około 3-4 dni i po tym czasie zajadaj. SMACZNEGO.Zamiast wina możesz użyć ocet

Pasje Jolki
Conchiglioni z parowaru 398

Około miesiąc szukałem tego makaronu i nigdzie gdzie robiłem zakupy go nie było. Aż kilka dni temu, byłem w pewnym hipermarkecie i jak to zwykle robię

Parowar Faceta
Warzywa glazurowane podane na rukoli z fetą 186

naczyniu znajdowała się odrobina wody, dodajemy cukier, ocet balsamiczny i podgrzewamy stale mieszając. Na talerzu układamy rukolę oraz przygotowane w glazurze warzywa. Na wierzch kruszymy ser feta, który wspaniale uzupełnia smak dania. Danie możemy dodatkowo doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

Taste Of My Day
Sałatka z pieczonej papryki z kozim serem 195

obieramy ją ze skórki i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w paski i układamy na talerzu naprzemiennie kolorami.  Następnie warzywa posypujemy serem (ja użyłam sera feta, który znalazłam w lodówce).  Skrapiamy oliwą, octem balsamicznym, świeżo mielonym pieprzem i solą.  Smacznego

Taste Of My Day
Aromatyczne suszone jabłka 199

robię z nich doskonałą  domowa przyprawę vegetę , bez sztucznych dodatków ani zbędnych konserwantów, idealną do zup, duszonych warzyw  czy mięs. Przestałam już kupować sklepowe "jarzynki". Aromatyczne suszone jabłka Składniki: 1000 g jabłek cynamon mielone goździki Wykonanie: Jabłka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w cienkie plasterki o grubości maksimum 3 mm. Jabłek nie obieramy

Kulinarne przygody Gatity
Makaron papardele z kurczakiem i pieczarkami 203

makaron  * natka pietruszki  Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Ułożyć na talerzach. Ma oliwie usmażyć kurczaka, przyprawić. Dodać mieszankę warzyw. Poddusić do miękkości. Na masło wrzucić pieczarki, poddusić. Wszystko połączyć. Wyłożyć na talerze. Przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem. Ozdobić posiekaną natka pietruszki

Magiczne Życie Marty
Gehakt brood 159

Dziś naszła mnie ochota na mięsny obiad. Tak więc  przygotowałem pieczeń z warzywami do tego również ziemniaki po szwedzku na które przepis już jutro . Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, Sól pieprz, Olej z oliwek, Cukinia, Oregano Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju obsmażamy pokrojoną w kostkę cukinie .  Cebule i czosnek drobno kroimy

cookpl
ZUPA KREM Z PASTERNAKU 161

wody (dałam 1l wywaru od parzenia szynki i ponad 1,5l wody) - 1 łyżeczka kurkumy - 1/2 płaskiej łyżeczki suszonego imbiru - 1/4 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - chili, sól i świeżo mielony pieprz (dałam kolorowy) - olej kokosowy lub masło klarowane do podsmażenia cebuli - pęczek natki pietruszki - kilka plastrów wędzonej szynki, ogonówki lub boczku (lub suszona, wędzona papryka w wersji wegetariańskiej(...)natki pietruszki oraz łodygi selera naciowego. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na mniejszym palniku ok.20-25 minut. Gdy warzywa zmiękną, blendujemy dokładnie całą zawartość garnka (użyłam ręcznego blendera), uzupełniamy wodą lub bulionem do pożądanej konsystencji, doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, chili, imbirem, gałką muszkatołową i kurkumą. Dodajemy także przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Podajemy posypane natką pietruszki

Smaczne Zdrowe
Poniedziałek: Tagliatelle al ragu 176

rano i szybko połączcie z zimnym sosem. Dzięki temu pasta szybko się schłodzi i będzie można ją sprawnie zapakować do lunchboxa. Składniki: 250 gr mielonej wołowiny 250 gr mielonego mięsa wieprzowego Makaron tagliatelle 4 plastry szynki prosciutto (w oryginalne jest panczetta, w Polsce mega trudna do kupienia więc nie ma sobie co zawracać głowy poszukiwaniami. Można użyć wędzonego(...)drobną kostkę warzywa: marchewki, selera naciowego, cebulę i ząbek czosnku. Krok 2 Rozgrzej patelnię, wlej olej i dodaj warzywa. Smaż na średnim ogniu, tak aby warzywa zmiękły, ale nie zbrązowiały. Po 8-10 minutach smażenia dodaj do warzyw posiekane drobno prosciutto. Smaż kolejne 2 minuty. Krok 3 Podkręć ogień i dodaj mięso na mocno rozgrzaną patelnię. Mielone

Niedzielny kucharz
Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 128

Dobre leczo nie jest złe, ale nie zawsze musi być tak tradycyjnie. Cukinia jest warzywem, które ma duży potencjał, więc korzystajmy z niego! Dziś przedstawiam Wam mięsne, aczkolwiek bardzo lekkie danie. Składniki na zapiekaną cukinię faszerowaną mięsem mielonym (2 porcje): duża cukinia mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka puszka krojonych pomidorów(...)Dodać mięso mielone, które podczas smażenia powinno być rozdrabniane. Dorzucić na patelnie przepuszczony przez praskę lub drobno pokrojony czosnek i paprykę pokrojoną w małą kostkę. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Zagotować przez kilka minut. W tym czasie umyć cukinię i przekroić na cztery części (krojenie poziomo wzdłuż warzywa i pionowo

Karola gotuje
Żeberka pieczone z warzywami 181

Żeberka nadają się do tego idealnie. Ale aby nie było tak ciężko jako dodatek pyszne pieczone warzywa :) Składniki - 1 kg żeberek - 1 czerwona papryka - 2 marchewki  - 2 cebule  - por  - 500 g pieczarek  - olej  - sól, pieprz, ostra mielona papryka Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz(...)dziękuję. Wykonanie Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, poporcjować i natrzeć przyprawami . Odstawić na 2 godziny ( najlepiej na całą noc ). Pieczarki oczyścić, pokroić na pół i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego

Świat Smaku
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 145

warzywka, przez co danie jest smaczniejsze i aromatyczniejsze.  Składniki: Mięsne kulki: mięso mielone wieprzowe ok. 700 gram jajko 1 szt. bułka tarta 3 łyżki sól 1 płaska łyżka czosnek 2 ząbki cebula 1/2 szt. majeranek 1 łyżka pieprz ok. 1/3 łyżeczki Warzywa: marchew żółta 1 szt. marchew zwykła 1 szt. brokuł kilka różyczek strączki groszku 1 garść

Kuchnia Paulettes
Pomarańczowy krem z warzyw 159

Gęsta, kremowa, w smaku ciekawa, wyjątkowa. Charakterystyczne przyprawy jakie do warzyw dodałam, które ze śmietanką zmiksowałam, dało smakowy efekt niebanalny, bardzo oryginalny. Córka moja była zachwycona, i powiedziała że to będzie jej zupa krem ulubiona. Składniki: 100 ml śmietanki 30%, 2 ząbki czosnku, 3 małe, młode ziemniaki, 1 biała cebula, ½ świeżego kalafiora, 2 średnie młode marchewki, 1 łyżka masła klarownego(...)wody, dodajemy do niej duszone warzywa, ziemniaki i kalafior. Gotujemy pod przykryciem, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie (ok. 25 min.). Wszystko miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Dodajemy śmietanki i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krem podajemy z zieloną pietruszką i mieloną papryczką chili

Moniki Smakołyki
KREM DYNIOWY 210

mleczka kokosowego - ok.800-850ml bulionu lub wody (u mnie 350ml bulionu jarzynowego-wywar od warzyw na sałatkę, skoncentrowany i słodki w smaku; i 500ml wody) - 1-2 łyżki oleju kokosowego - 1 łyżeczka kurkumy - 1-2 szczypty imbiru (można pominąć, gdy ktoś nie lubi) - sól i świeżo mielony pieprz Dodatkowo: - wędzony twaróg lub wędzone tofu - wędzona, słodka papryka - szczypiorek Rozgrzać olej(...)zawsze odlewam bulion od warzyw, gdy gotuję sałatkę -mam jarzynowy lub odlewam część z rosołu. Wlewam gorące w słoiki i zamykam. Odstawiam potem do lodówki, może tam być kilka dni lub mrożę i wykorzystuję do zup, itp.). Doprowadzam do wrzenia, garnek przykrywam i gotuję na małym palniku ok.30 minut. Pod koniec dodaję imbir, kurkumę, świeżo mielony pieprz i sól

Smaczne Zdrowe
Empanadas 156

podsmażonej wcześniej cebuli. Ponawiamy operację z olejem i podsmażamy bakłażana – aż zmięknie i zrobi się delikatnie przeźroczysty. Wszystkie podsmażone warzywa mieszamy, dodajemy do nich pokrojony szczypior.   W rondlu znowu ląduje łyżka oleju – pora na mięso. Przy kupowaniu paczkowanego mielonego mięsa nigdy nie bierzcie żadnego, które ma na etykiecie napis „garmażeryjne”. To chyba najpodlejszy możliwy gatunek – z mechanicznie oddzielonych(...)drobne fragmenty. Ciemne mięso z indyka zachowywało się podobnie do wołowiny – dało się rozdzielić łatwo i delikatnie zbrązowiało. Do mięsa dorzucamy wszystkie przyprawy, zmiażdżony czosnek i nasze wcześniej przesmażone warzywa. Dusimy wszystko razem, mieszając, około 5 minut. Gdy przestygnie- wsypujemy oliwki i mozarellę. Nadzienie gotowe.   Ciasto. Mąkę mieszamy w misce z solą. Lodowato zimne masło i smalec (możecie

Karo in the Kitchen
Meksykańskie pulpeciki z indyka 145

Delikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień

Oryginalny smak
Papryka faszerowana mięsem wołowym 236

jakości mięso wołowe i mięsistą, o grubych ściankach paprykę. Farsz przygotowałam ze zdrowszego mięsa mielonego wołowego, ale mięso może być również wieprzowe lub drobiowe. Pieczona papryka faszerowana jest bardzo aromatyczna i powinna zachwycić zarówno smakiem jak i apetycznym wyglądem. Papryki możemy faszerować dowolnie, mięsem, warzywami, ryżem lub dowolnym ich połączeniem. Zapewniam, że na jednym upieczeniu faszerowanej papryki się

Kuchcik gotuje
Maślane purée z dyni 165

Wszyscy znają purée z ziemniaków, ale nie każdy wie, że można je przygotować także z innych warzyw, w tym z dyni. Sekretem dobrego pur ée jest odparowanie nadmiaru wody, co w najprostszy sposób można zrobić na patelni. Do przygotowania mojego  purée użyłem dyni piżmowej. Ten gatunek pochodzi z  Ameryki Środkowej i nieco różni się smakiem od naszej dyni(...)kolorze miąższu. Składniki (dla 4 osób): dynia piżmowa (ok. 1 kg miąższu) 4 ziemniaki 80 g masła sól mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Dynię obrać ze skórki i usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i również pokroić. Warzywa zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości (potrwa to ok. 20-30 minut). Wodę odlać, a warzywa

W SMAK
Zupa paprykowa z klopsikami 176

chodzi o kuchnię sezonową to właśnie jesienną kuchnię cenię najbardziej. Jest pełna sezonowych warzyw i owoców , które mogłabym jeść bez końca. Gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza często przygotowuję zupy gęste i sycące- cudownie rozgrzewają i rozpieszczają nasze podniebienia. Sami spróbujcie, zapraszam! Składniki: 50 dag mielonego mięsa 1 duża czerwona papryka 1 zielona papryka 2 duże cebule(...)zimną wodą. Cebule obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka. Paprykę kroimy w cienkie paski. Ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki. Warzywa dodajemy do cebuli. Zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 10 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Dokładamy koncentrat pomidorowy. Zupę doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Chwilę

Pobite gary Barbary