mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:102/458)

Pulpeciki z indyka z sezamem zapiekane z makaronem i warzywami 243

robić i najlepiej smakują mu z makaronem, a ja oprócz tego mam okazję, żeby przemycić warzywa, bo tak to spokojnie je zje. Tym razem do pulpecików dodałam spora ilość sezamu. Fajnie smakowały i wszystko było szybciutko zjedzone :))  Składniki pulpeciki: mięso mielone z indyka lub filet (500g) 2 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy miodowej sezam łuskany (ilość wedle(...)maszynkę do mięsa, jeśli mielone już mięso to przekładamy do miski, dodajemy ketchup, musztardę, bułkę tartą, jajko, sezam i doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy. Formujemy małe kuleczki i podsmażamy na patelni. Reszta: makaron brokuł (podgotowany) marchewka czarne oliwki cukinia kulki mozzarelli 1/2 szklanki śmietany 18% jajko Makaron gotujemy al'dente. Brokuła również. Resztę warzyw kroimy w plasterki. Wszystko przekładamy

kruche babeczki
Zupa krem z pomidorków koktajlowych i batata, na ostro o nucie wędzonej papryki 123

płaskiej łyżeczki mielonej słodkiej papryki wędzonej, ·        1 płaska łyżeczka suszonego oregano, ·        1 płaska łyżeczka suszonego cząbru, ·        ok. 350 ml wody. Przygotowanie: Warzywa obieramy. Czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki. Batat kroimy w słupki,  jak na frytki(...)miękki. Całość miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Zupę przecieramy przez gęste sito, żeby oddzielić pestki i skórkę z pomidorów. Dolewamy ok. 150 ml gorącej przegotowanej wody, dodajemy papryki mielonej wędzonej i mieszamy. Jeśli wolicie rzadszą zupę, wystarczy dolać więcej wody. Rada: pieprzu możemy dodać na samym końcu, jeśli chcemy uzyskać ostrość wg własnego smaku

Moniki Smakołyki
Potrawka z mięsem mielonym i cukinią + film 166

czosnek i wszystko delikatnie szklimy od czasu do czasu mieszając. Do cebuli i czosnku wrzucamy pokrojone pieczarki, mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i pomidory, wlewamy szklankę wody, całość gotujemy do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane, często mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem(...)lekko osolonym wrzątku, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie podajemy z makaronem a po wierzchu posypujemy startym żółtym serem.   Artykuł Potrawka z mięsem mielonym i cukinią + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Moussaka-tradycyjne greckie danie 116

Moussaka-tradycyjne greckie danie z mięsa mielonego baraniego, bakłażanów i pomidorów. Wykonanie tej potrawy jest pracochłonne, ale efekt końcowy wart naszego wysiłku. Jednym słowem smak

Smaczne Potrawy
Pulpeciki gotowane na parze 104

Czasem mam ochotę na coś lżejszego, przy okazji robienia koletów mielonych dla rodziny zrobiłam dla siebie kilka pulpecików na parze. To ciekawe urozmaicenie zwykłego "mielonego

Pasja Smaku
Bogracz z kiszonym ogórkiem i ziemniakami 375

liść laurowy pieprz w ziarenkach słodka mielona papryka ostra mielona papryka szczypta pieprzu cayenne kminek woda olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso nacieram słodką i ostrą mieloną papryką, obsmażam na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony. 2. W międzyczasie w garnku, w którym będę robić bogracz, rozgrzewam olej i chwilę duszę na nim cebulę(...)szykuję pozostałe warzywa - ziemniaki kroję w kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę w paseczki, a ogórki kiszone w słupki. Pieczarki obsmażam na patelni, by odparować z nich wodę. 4. Gdy mięso już jest miękkie, dodaję wszystkie pozostałe warzywa i uzupełniam wodę, gotuję do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiam do smaku przyprawami: kminkiem, majerankiem, słodką i ostrą mieloną papryką, solą

Kuchnia domowa Ani
Marchewka z groszkiem 124

marchewkę z groszkiem przeważnie do mielonego. Choć mogłabym jeść ją codziennie. Składniki : * 2 marchewka * pół opakowania groszku mrożonego * 2 łyżki masła * łyżeczka cukru * sól * łyżeczka mąki pszennej  Przygotowanie : Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, ugotować razem z groszkiem. Dodać cukier i przyprawić solą pod swój smak. Na patelni rozpuścić masło, dodać odsączone warzywa. Oprószyć mąką i przesmażyć

Magiczne Życie Marty
Muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką 158

muffinki mięsne z dwoma farszami - te są jednak inne, bo mięso wymieszałam z warzywami i serem, a wierzch udekorowałam masą ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy. SKŁADNIKI: (ok 12 szt)   0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)   1 jajko   1 duża cebula(...)ząbek czosnku   miąższ z 2 kromek chleba   1/2 papryki   15 dag pieczarek 5 dag drobno startego żółtego sera   2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego SKWORCU 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki keczupu   1 łyżka masła Masa ziemniaczana: 7 ugotowanych ziemniaków 6 łyżek mleka 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżeczka

Kto ugości moich gości?
Dip z twarogu i rzodkiewki 195

utrzeć z posiekanymi 3-4 rzodkiewkami i 1-2 łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem, a dla podkręcenia smaku można dodać odrobinę pieprzu cayenne i na koniec dorzucić łyżkę posiekanego szczypiorku. Jeśli wolimy rzadszy dip to należy dodać trochę więcej jogurtu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W tym przypadku wykorzystano marchewkę i ogórka, ale może

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z cukinią 153

przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone. Smażymy przez ok. 5-10 minut (aż mięso przestanie być surowe). Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół, Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok. 15-20 minut

Pobite gary Barbary
Grillowany dorsz atlantycki w sosie sojowym z warzywami na parze 151

Zaryzykowałam i nie pomyliłam się rybka okazała się przepyszna. Składniki (dla 2 osób) 300 g dorsza atlantyckiego 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki oliwy grubo zmielony pieprz, sól Warzywa na parze (lub dowolna mieszanka warzywna) 5 różyczek brokuła 5 różyczek kalafiora garść marchewki Baby Carrots z Tesko garść żółtej fasolki szparagowej garść zielonej fasolki szparagowej 6 średnich pieczarek czerwona(...)pieprzu najlepiej świeżo mielonego i parę kropli soku z cytryny do smaku. Na 10 min przed końcem parowania rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na niej dorsza zaczynając od strony skóry, jak rybka zmieni kolor na jaśniejszy do połowy przekładamy delikatnie na druga stronę i smażymy do uzyskania charakterystycznych dla grillowania prążków. Uparowane warzywa przekładamy na talerz polewamy sosem jogurtowo

Piekielna Kuchnia Pati
Sycący kociołek z mięsem i warzywami 460

WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Cebule obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość polać obficie oliwą, dobrze przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem kolorowym i słodką papryką, wymieszać, po czym posypać mąką pszenną i ponownie wymieszać. Włączyć palnik i mięso z cebulą smażyć, aż cebula się zeszkli, a mięso nie będzie(...)konserwowe. Do szklanki wsypać 2-3 łyżki mąki pszennej i wlać tyle wody, aby dało się mąkę dobrze wymieszać. Gdy warzywa zaczną już mięknąć wlać mąkę energicznie mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Na koniec doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i w razie potrzeby ostrą papryką

Passions hobbies life
Naleśnikowa lasagne 155

cebulę oraz czosnek. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Gdy boczek się podsmaży dorzucamy do niego rozdrobnione warzywa i podsmażamy aż wszystko zmięknie. Następnie dorzucamy pieczarki i dodajemy nieco soli, podsmażamy do momentu aż odparuje cały płyn. Po tym czasie dorzucamy mięso mielone, podsmażamy chwilę i dodajemy wino oraz bulion. Zagotowujemy i dodajemy przecier pomidorowy, a następnie passatę

Cooking Monster
Bułgarska kjufteta 167

pęczka świeżego koperku Paprykę kroimy w małe cząstki, to samo robimy z cebulą. Warzywa (również pietruszkę) umieszczamy w blenderze i miksujemy na w miarę jednolitą masę. Następnie dorzucamy do nich po trosze mięso i dolewamy kilka łyżek wody. Obydwa rodzaje mięsa mielonego powinny być zmielone bardzo drobno, na małym sitku, wtedy mogą spędzić w blenderze mniej czasu. Masa mięsno

Kuchenna Kontrrewolucya
Delikatny krem pieczarkowy z rozgrzewającymi grzankami z cukini 153

rozgrzej dwie łyżki oleju i łyżkę masła. Wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj porządną łyżkę masła i gdy się rozpuści, wsyp pieczarki i przemieszaj. Przypraw wg uznania pieprzem ziołowym i mielonym oraz ziołami prowansalskimi. Pamiętaj, że zupa ma być delikatna. Smaż na większym ogniu, aż odparuje większość soku.  Usmażone pieczarki z cebulką przełóż do dużego garnka. Odłóż 3 łyżki(...) i ziołowego oraz mielonej papryki słodkiej i ostrej. Często mieszaj. Smaż kilka minut do miękkości. W zasadzie cukinia powinna być trochę chrupka, ale już nie surowa.  Wsyp 2-3 łyżki usmażonej cukinii do porcji zupy.  Możesz też przygotować zupę bez mięsnego rosołu. Przyda się ją wtedy mocniej doprawić, a potrzebne warzywa ugotować wcześniej i wywar

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania