mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:109/458)

Krem pomidorowo-paprykowy z bazylią 144

ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać pokrojone w kostkę cebulę, paprykę i pomidory. Doprawić mieloną papryką - słodką i ostrą - tak by smak papryki zdominował smak pomidorów i   gotować jeszcze ok. 15 minut. Warzywa i mięso wyjąć łyżką cedzakową, nieco przestudzić i zmiksować, po czym ponownie dodać do zupy i dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną

W SMAK
Potrawka z ryżem i mięsem mielonym 225

warzywa czy składniki i doprawić i obiad mamy praktycznie gotowy w kilka chwil. Potrawka z ryżem i mięsem mielonym Składniki: 100 g ryżu 300 g mięsa mielonego sól 3 łyżki groszku 3 łyżki kukurydzy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty paprykowej pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy mięso mielone

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Buraczki 320

Składniki: 2-3 duże buraki cukier ocet jabłkowy kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie: Buraki umyć, nie obierać. Ugotować bez dodatku soli w wodzie. Kiedy ostygną

Gaździnka warzy
Potrawka pomidorowa 203

50 dag drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać

Humanistka w kuchni
Kofty - grillowane greckie przysmaki 315

czosnku kilka gałązek natki pietruszki 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano świeżo zmielony pieprz sól szczypta mielonej kolendry chili Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone warzywa, natkę i przyprawy. Połączyć i wyrobić ręcznie. Następnie uformować kotleciki i nabijać je na patyczki do szaszłyków, tak by dobrze

Pasja Smaku
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 203

Najlepiej użyć barszcz kiszony, jeśli nie mamy, super sprawdzi się koncentrat. Magda Gessler dałaby mi po głowie :) Wystudzone mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy usmażoną na oliwie z oliwek cebulę, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czarny sezam (który mielimy np. w młynku do kawy), sól morską lub domową przyprawę warzywną, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, żeby stężało. /WYKONANIE PASZTECIKÓW

Wypisz Wymaluj
Faszerowany kalafior 216

Faszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka

Kuchnia Danusi
Oszukane gołąbki z jarmużem 199

Niedawno obiecałam, że podam Wam kolejny pomysł na wykorzystanie zdrowego jarmużu. Były już czipsy z tego warzywa, dzisiaj pora na oszukane gołąbki, w których kapustę zastąpiłam właśnie jarmużem.   Składniki: *na gołąbki: pół kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 100 kaszy jaglanej 1 duża cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 jajko 10 liści jarmużu pół

Kulinarny Pamiętnik
Kotleciki z mielonego z ryżem + sos grzybowy 320

Z reguły robię je przy okazji przygotowywania jakichś faszerowanych warzyw ( papryka, cukinia, gołąbki), gdy zostanie mi nadmiar farszu. Można je jednak zrobić specjalnie i podać z

Buniabaje w kuchni
Ogórki nadziane kotletami z sosem pomidorowo-serowym 156

Uwielbiam faszerowane warzywa. Cenię też sobie wykorzystywanie w inny sposób potraw , które robię w większych ilościach i zamrażam ( np. kotlety mielone).Wynalazłam w zakamarkach szuflady zamrażarki ostatnie 2 malutkie kotleciki mielone. Doskonale nadały się jako nadzienie do wydrążonego ogórka ( ugotowanego na parze). Zrobiłam do tego sos pomidorowy z serami. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Włochy: Spaghetti alla bolognese 153

natomiast, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z miasta Bolonia na północy Włoch, a jego podstawą jest mielone mięso (najczęściej wieprzowe albo wołowe) oraz pomidory i bazylia. Można też zgodnie z własnym upodobaniem dodać do niego kiełbasę (tradycyjnie mortadelę), boczek, rozmaite warzywa, oliwki bądź czerwone wino. Największym sekretem tego sosu jest długie gotowanie, najlepiej przez 2-3 godziny(...)trakcie przygotowywania tej potrawy. PS. Generalnie sos boloński podaje się z makaronem wstążki, stąd nazwa spaghetti alla bolognese. Spaghetti alla bolognese (porcja dla 4 osób) 400g makaronu spaghetti 500g mielonego mięsa wieprzowego bądź wołowego 400g pomidorów z puszki bądź 5 sztuk świeżych w sezonie 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 szkl. bulionu (ja zużyłam resztkę zupy pomidorowej na prawdziwym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Klopsiki z cukinią i pomidorkami 176

Zobaczysz, że celowe pominięcie tego składnika nie ujmie daniu nic. SMACZNEGO;-) Składniki: 250 g mięsa mielonego indyczego 1 cukinia 1 cebula 6 pomidorków koktajlowych przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka ostra, łyżeczka kolendry w ziarenkach, pół łyżeczki kminku 1/4 szklanki wody przyprawy do warzyw: majeranek, suszone warzywa - vegeta, pieprz cytrynowy, lubczyk łyżka masła łyżka oliwy Przygotowanie: w misce mieszamy

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti warzywne z grecką nutą 132

swoje dania, zachęcam do takiego spaghetti 🍝 przygotowania. Każdy powinien w swoim codziennym odżywianiu, nie zapomnieć o dużej ilości warzyw spożywaniu 💓. Składniki: 1-2 łyżeczki ziół greckich– mieszanka przypraw, 150 g szparagów białych, 1 marchew, ½ średniej cukinii, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki cukru, świeża bazylia tajska i czerwona. Przygotowanie: Szparagi płuczemy(...)tego będzie obieraczka z ząbkami. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchew, podgrzewamy 1 min, następnie dodajemy cukinię, szparagi, całość doprawiamy pieprzem, przyprawą grecką, solą, mieszamy i podgrzewamy 2 min (warzywa mają być al dente). Spaghetti podajemy z bazylią tajską i czerwoną. Smacznego

Moniki Smakołyki
Curry z warzywami 212

blanszowanych migdałów, kawałek świeżego imbiru – ok 2 - 3 cm. 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego, 1 łyżeczka nasion kolendry utartych w moździerzu, ½ łyżeczki cynamonu, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki i kolendry do podania. Sposób przygotowania curry z warzywami: Warzywa myje i kroję na kawałki. Cebulę, czosnek i imbir obieram ze skórki, kroję na kilka kawałków

Gotuj Się Kto Może
Zapiekanka z kaszy perłowej z mięsem i warzywami 188

smaczna zapiekanka, do której przygotowania użyłam kaszy jęczmiennej perłowej Młyny Stoisław . Idealnie wpasowała się pomiędzy mięsem a warzywami :) Moja rodzina zajadała z apetytem, może i Wam zasmakuje. Polecam Składniki: 3x100g kaszy w woreczkach jęczmienna perłowa Młyny Stoisław 500g mięsa mielonego, u mnie wieprzowe z łopatki 3 średnie cebule Opakowanie mrożonki warzywnej u mnie mieszanka meksykańska Przyprawy: majeranek, kumin, sól(...)zależności jak ostre lubimy potrawy oraz kuminem ( inaczej kmin rzymski) ale z tym postępować ostrożnie w za dużej ilości całkowicie zdominuje smak potrawy. Tak więc dodać około 2 szczypty Warzywa również lekko podsmażyć na oleju i również lekko doprawić. Chyba, że lubimy zdecydowane smaki wtedy wg własnego gustu. Tak przygotowane produkty układamy w wysmarowanej masłem formie czy naczyniu żaroodpornym. Pierwsza

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania