mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:113/458)

Kurczak faszerowany ryżem i warzywami 207

główki kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 małego selera 1 cebula 4 ząbki czosnku olej słodka oraz ostra mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, paprykami i olejem, odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka, a marchewkę, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Ryż ugotować

magiczna kuchnia Kasi
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami (przepis na zupę i łazanki) 174

Sól pieprz Łazanki 40 dkg mąki 3 jajka 6-8 łyżek wody Sól Wykonanie: Zupa Warzywa obieramy, kroimy na kawałki. I gotujemy w osolonej wodzie razem z suszonymi grzybami. Gotujemy do miękkości. Całość doprawiamy mielonym pieprzem. Na koniec dodajemy śmietanę. Zupa powinna być intensywnie grzybowa. Na talerz wykładamy łazanki, kawałki marchewki, grzyby i wlewamy zupę. Pycha. SMACZNEGO. Łazanki

Smaki Ewy
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 142

smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo chude. Rewelacyjnie przyprawiony czuć było pieprz grubo mielony. Kolejka była olbrzymia ale nie dziwie się. Za Hamburgera zapłaciliśmy 4F. Oczywiście można było sobie dobrać Gratis Dodatki : warzywa i sosy.  Sam wygląd w środku nie zachęcał do zjedzenia. Ale po dodaniu sosu pomigorowego i świeżego szpinaku

Gotowanie Patki
Placki warzywne (z cukinii) 186

około pół większej cukinii) - ziemniak - marchewka - 1/2 cebuli - jajko - mąka pszenna do zagęszczenia - około 1/2 łyżeczki soli - pieprz czarny mielony - suszona bazylia dodatki:  - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Marchewkę, ziemniaka i cebulę obieram, z cukinii obcinam tylko końcówki. Warzywa ścieram na tarce o drobnych oczkach lub za pomocą robota kuchennego. Dodaję jajka, przyprawy i mąkę (kilka łyżek

Kuchnia co dnia
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 134

dopóty ja będę bakłażanowe pasty robić.  Są idealne na kanapki, np do pracy, czy na kolację z warzywami.     Składniki: 1 bakłażan 3-4 łyżki pasty tahini 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny szczypta mielonego kuminu (kminu rzymskiego) sól natka pietruszki oliwa     Wykonanie: Bakłażana nakłuć widelcem, owinąć w folię aluminiową i piec

Sto kolorów kuchni
Kurczak z mango i papryczką chilli 151

zarumieni. Mięso przełożyć do garnka. Na tej samej patelni rumienimy pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili. Warzywa przekładamy do mięsa. Do garnka dokładamy pokrojone w kostkę mango. Całość zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy pastę curry i mielone chili. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut

Pobite gary Barbary
Węgierska zupa pomidorowa 155

Pikantna, bardzo rozgrzewająca zupa pomidorowa. Pełna warzyw i mięsa doskonale nadaje  się na jednodaniowy obiad. Szybka do zrobienia i naprawdę smaczna. Z prawdziwym, węgierskim aromatem mielonej papryki, wędzonego boczku i pikantnej kiełbaski. Zróbcie sobie koniecznie w jakiś zimny dzień! :)  Przy tej jesiennej okazji polecam Wam piosenkę, którą znajdziecie pod etykietami. I trzymajcie się ciepło! :) Składniki

Kuchnia Prezydentowej
Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney 204

pracy, przygotowałam szybkie grillowane kotlety schabowe z kostką z pysznym chutneyem rabarbarowym z jabłkiem i żurawiną podane z wiosennymi warzywami. Polecam! Scroll down for recipe in English Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym (4 porcje) Składniki: 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu sól i pieprz

karmelowy
Wiosenna sałatka FIT 160

wody, wystudzić, odsączyć na sicie. Warzywa powinny być chrupiące, nie rozgotowane. Quinoe i ryż przełożyć na talerz, obok rozłożyć warzywa, dodać cienko pokrojone rzodkiewki i cebulę odsączoną z octu, polać dresingiem, przybrać ziołami i jadalnymi kwiatami. Posypać grubo mielonym pieprzem.  Sałatkę można posypać prażonymi ziarnami, podać z kozim serem lub szynką dojrzewającą. Tkaniny lniane  Kardelen

SzczyptaSmaQ
Cytrynowo - imbirowa polędwica w orientalnym stylu 129

łyżki miodu płynnego ( u mnie syrop z mniszka lekarskiego) 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka oleju 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz biały szczypta kurkumy szczypta chili w płatkach 1/2 mieszanki warzyw chińskich Przygotowanie: Miód i sok z cytryny mieszamy z imbirem, drobno tartym czosnkiem i chili. Dodajemy łyżkę oliwy i szczyptę soli

Kuchnia po mojemu
Pasta jajeczno-twarogowa + jakie jaja wybrać 124

czerwonej papryki, 4 łyżeczki kukurydzy z puszki, 2 gałązki natki pietruszki, 1 gałązka koperku, szczypior, pieprz kolorowy świeżo mielony, sól,  kiełki lucerny i soczewicy do posypania kanapek. Przygotowanie: Jaja gotujemy na twardo. Następnie studzimy i drobno siekamy. Warzywa kroimy w drobna kostkę, zioła szatkujemy. W szklance dokładnie mieszamy śmietanę, jogurt i majonez. Dodajemy do rozgniecionego widelcem twarogu

Pełna Lodówka
Sałatka inaczej, czyli warzywa w sosie jogurtowym 373

Moja wersja nie zamyka możliwości modyfikowania tego przepisu, b o można użyć innych warzyw, sos zrobić np.z curry, a warzywa podać na ciepło .  SKŁADNIKI 1/2 kalafiora 1 ogórek pomidory koktajlowe 4 jajka jogurt grecki majonez szczypta cukru pieprz mielony  pietruszka (do dekoracji) WYKONANIE Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie (lub na parze), uważając

Zofiana
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 126

minut. 2. W tym czasie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy cebulę z papryką. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone, które doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy sosem teriyaki. Smażymy 10 minut. Dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości warzyw, aż woda odparuje. Studzimy.3. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i kroimy na kwadraty. Na środku każdego wykładamy łyżkę farszu i sklejamy

Szefowa kuchni
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i mozzarellą 130

Sezon na cukinię mamy w pełni... I bardzo dobrze. Świeże, sezonowe warzywa to wspaniały dar natury, którego nie sposób nie docenić. Faszerowana cukinia jest szybka do wykonania i, stosunkowo, mało pracochłonna. A smak skusi niejednego:-) Skład niki: 3 średniej wielkości, młode cukinie 500 g mielonego mięsa - najlepiej wieprzowina, która ma trochę tłuszczyku 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula cukrowa(...)sól, pieprz, odrobina cukru szczypta ostrej, mielonej papryki tymianek suszony lub świeży odrobinę oleju lub oliwy Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne. Część wyciąć a następnie resztę wydrapałać łyżką, tak, aby cukinia miała grubość maks 0,5 cm. Na patelnię wlać odrobinę oliwy i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Dodać mięso mielone i czosnek przeciśnięty przez

Ze smakiem bez glutenu
Pulpeciki wołowo-wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym 132

trochę polskie, trochę włoskie - jednym słowem pyszne. Bo przecież nikt nie powiedział, że nie można łączyć na jednym talerzu różnych kuchni :) SKŁADNIKI: Obiad dla 2 osób. 250 g miesa mielonego wołowo-wieprzowego 2 łyżki oleju do smażenia 1 cebula kawałek pora zielone łodygi selera 1 marchewka 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 puszka pomidorów(...)świeżej bazylii sól, pieprz do smaku makaron, np. pełnoziarniste penne (200 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Cebulę, marchewkę, pietruszkę, pora, zielone części selera i czosnek kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy warzywa na oleju, aż będą miękkie. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Mieszamy mięso z warzywami, jajkiem, doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy z masy mięsno-warzywnej małe, zgrabne kulki

W kuchni Katie