mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:119/458)

Pieczarkowy pasztet z kaszy gryczanej 171

pominąć) 1-2 łyżki pestek dyni 2 jajka opcjonalnie ok. 20-30 g żółtego sera przyprawy: sól, kolendra mielona, majeranek Pieczarki obieramy, siekamy bardzo drobno razem z cebulą i suszonymi pomidorami. Ja użyłam rozdrabniacza. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa. Następnie dusimy pod przykryciem, by pieczarki zmiękły. Kasze, soczewicę i pestki dyni gotujemy w niepełnej szklance wody

Kucharzyca
Rosół królewski 229

zimnej wody wkładam mięso i gotuję przez 1 godzinę. Jeśli istnieje taka konieczność zbieram szuwary. Dodaję pokrojone warzywa i gotuję przez kolejną godzinę. Dodaję wól, pieprz, natkę pietruszki. W oddzielnym garnku gotuję makaron gwiazdeczki. Wyjmuję mięso z rosołu, obieram, mielę przez maszynkę, dodaję jajko, kaszę mannę, trochę solę. Mieszam, formuję kulki, gotuję kulki w oddzielnym garnku w bulionie warzywnym. Podaję

MojaQchnia.pl
Wegetariańskie spaghetti z warzywami i brązową soczewicą 202

Zazwyczaj większość z nas jada spaghetti w wersji z mięsem mielonym. My mamy alternatywę dla tych co mięsa nie lubią lub po prostu chcą zjeść coś innego. Zapraszamy na wegetariańskie spaghetti z warzywami i brązową soczewicą :) Składniki na spaghetti: – 150 g bezglutenowego makaronu spaghetti kukurydziano-ryżowego – 80 g brązowej soczewicy

Kuchenne Wariacje
RYBA Z GRILLA 160

grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy z 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu (ziarenka) i 1/2 łyżeczki grubo mielonego, białego pieprzu. Tak przygotowane masło pieprzowe wkładamy do lodówki pod przykryciem - ma stwardnieć, wtedy będzie gotowe do użycia

Moja Książka Kucharska
Dorsz pod grzybową kruszonką 200

pieprz cytrynowy 1 duży kalafior 1/2 szklanki mleka 2 łyżki masła 4 łyżki startego parmezanu sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Puree z kalafiora: Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Wodę odlewamy i do gorącego warzywa dodajemy masło, parmezan i wlewamy mleko. Miksujemy ręcznym blenderem na gładko. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Puree

Poezja smaku
Cukiniowe mielone 183

pół cukinii, jedno jajko i odrobinę przypraw, by stworzyć przepyszne kotleciki. Cukinia to uniwersalne i cudownie smaczne warzywo, które nadaje tej potrawie niezwykłej delikatności.  Możecie użyć też wcześniej duszonej lub pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie

Kuchnia Ellie
kasza gryczana 190

zawiera glutenu, ale zawiera białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik :) Jeżeli kasza, to gulasz :) Jak gulasz, to mięso, warzywa, sos, przyprawy i czosnek ... Mięso smażymy, kaszę gotujemy, pozostałe produkty gotujemy jak rosół... Po dodaniu przecieru ...sos wygląda blado, wówczas smażymy mieloną  paprykę na drugiej patelni :)  zalewamy sosem i dolewamy po usmażeniu do gulaszu. Jak już mamy kaszę i gulasz

chleba naszego
Łosoś na puree z białych warzyw – pyszny pomysł na zdrowy obiad 169

obniżają poziom „złego cholesterolu” oraz mają dobry wpływ na nasze serce.    Składniki na puree z białych warzyw: kilogram ziemniaków średniej wielkości cebula biała część pora kalafior łyżka masła łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki śmietany (creme fraiche) gałka muszkatołowa, mielony kminek, sól i pieprz Składniki na marynatę do łososia: gałązka tymianku skórka z cytryny chilli sól, pieprz 150g

wysmienity
ZAPIEKANE PLACUSZKI GRYCZANE Z MIĘSEM MIELONYM 182

czerwonej słodkiej 1 łyżeczka bazyli 1 0 dag sera żółtego tartego Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone z indyka smażę na dowolnym oleju. Następnie marchewkę obieram i kroję w kostkę. Pora i natkę pietruszki również bardzo drobno siekam. Warzywa dodaję do mięsa smażę, doprawiam przyprawami. Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz wodę. Całość duszę aż powstanie bardzo gęsty

Gotowanie Patki
Zapiekanka Pasterska "inaczej" 243

Zapiekanka Pasterska należy do grona moich trzech ulubionych zapiekanek. Nie zawsze jednak robię ją tradycyjnie z mięsem mielonym. Nowy wyrazisty smak nadają jej dwa nowe składniki, jakimi sa kurczak i papryka. Aby zachować spójną konsystencję zapiekanki mięso wraz z warzywami bardzo drobno siekam i zaprawiam passatą pomidorową. Spróbujcie :) Składniki: ok 1 kg ziemniaków 0,5kg piersi z kurczaka + łyżeczka

ChilliJemy
Krem ziemniaczany z pieczarkami i rozmarynem 127

marchew 1 cebulę 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1l wody 2 gałązki rozmarynu pieprz czarny sól słodka mielona papryka 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Do tego: 300g pieczarek 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki masła Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze części i gotuj do miękkości w wodzie z listkiem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Boczek z grilla 206

kminku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1,5 łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki uniwersalnej musztardy 10 łyżek oliwy Do podania musztarda i tarty chrzan zielone oliwki marynowane/kiszone warzywa świeże lub opiekane na grillu pszenne pieczywo Instrukcje Składniki marynaty mieszamy dokładnie w dużej misce. Z boczku usuwamy

Kulinarna Pokusa
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 167

przypadku żółtej fasolki) 1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej  300-500 ml bulionu 150g koncentratu pomidorowego słodka mielona papryka sól, pieprz Dodatkowo: olej Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz słodką papryką. Całość podsmażyć i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili.   Wszystko razem

Di gotuje
WIOSENNA BOTWINKA Z FETĄ 167

miarę drobno, do osobnego naczynia. Do garnka z wędzonką dorzucamy pokrojony w kostkę seler naciowy, dodajemy także pozostałe warzywa i gotujemy ok.15 minut. Następnie dorzucamy buraczki, gotujemy 5 minut, dodajemy łodyżki, po kolejnych 5 minutach dorzucamy pokrojone liście, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą gdy jest taka potrzeba. Dodajemy także wrzącą wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Gdy dodajemy kwaśną

Smaczne Zdrowe
MAHLUTA ÇORBASI, czyli zupa z soczewicy 144

mała marchewka 1 mały ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ zielonej papryki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 4 szklanki wody 1 szklanka rosołu sól chili Przygotowanie Umyć ryż i soczewicę kilka razy. Warzywa obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Roztopić masło i oliwę w garnku. Dodać cebulę, czosnek i paprykę

Tureckie Przepisy