mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:124/458)

Łosoś na puree z białych warzyw – pyszny pomysł na zdrowy obiad 140

obniżają poziom „złego cholesterolu” oraz mają dobry wpływ na nasze serce.    Składniki na puree z białych warzyw: kilogram ziemniaków średniej wielkości cebula biała część pora kalafior łyżka masła łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki śmietany (creme fraiche) gałka muszkatołowa, mielony kminek, sól i pieprz Składniki na marynatę do łososia: gałązka tymianku skórka z cytryny chilli sól, pieprz 150g

wysmienity
ZAPIEKANE PLACUSZKI GRYCZANE Z MIĘSEM MIELONYM 152

czerwonej słodkiej 1 łyżeczka bazyli 1 0 dag sera żółtego tartego Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone z indyka smażę na dowolnym oleju. Następnie marchewkę obieram i kroję w kostkę. Pora i natkę pietruszki również bardzo drobno siekam. Warzywa dodaję do mięsa smażę, doprawiam przyprawami. Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz wodę. Całość duszę aż powstanie bardzo gęsty

Gotowanie Patki
Zapiekanka Pasterska "inaczej" 218

Zapiekanka Pasterska należy do grona moich trzech ulubionych zapiekanek. Nie zawsze jednak robię ją tradycyjnie z mięsem mielonym. Nowy wyrazisty smak nadają jej dwa nowe składniki, jakimi sa kurczak i papryka. Aby zachować spójną konsystencję zapiekanki mięso wraz z warzywami bardzo drobno siekam i zaprawiam passatą pomidorową. Spróbujcie :) Składniki: ok 1 kg ziemniaków 0,5kg piersi z kurczaka + łyżeczka

ChilliJemy
Krem ziemniaczany z pieczarkami i rozmarynem 97

marchew 1 cebulę 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1l wody 2 gałązki rozmarynu pieprz czarny sól słodka mielona papryka 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Do tego: 300g pieczarek 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki masła Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze części i gotuj do miękkości w wodzie z listkiem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Boczek z grilla 175

kminku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1,5 łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki uniwersalnej musztardy 10 łyżek oliwy Do podania musztarda i tarty chrzan zielone oliwki marynowane/kiszone warzywa świeże lub opiekane na grillu pszenne pieczywo Instrukcje Składniki marynaty mieszamy dokładnie w dużej misce. Z boczku usuwamy

Kulinarna Pokusa
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 134

przypadku żółtej fasolki) 1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej  300-500 ml bulionu 150g koncentratu pomidorowego słodka mielona papryka sól, pieprz Dodatkowo: olej Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz słodką papryką. Całość podsmażyć i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili.   Wszystko razem

Di gotuje
WIOSENNA BOTWINKA Z FETĄ 142

miarę drobno, do osobnego naczynia. Do garnka z wędzonką dorzucamy pokrojony w kostkę seler naciowy, dodajemy także pozostałe warzywa i gotujemy ok.15 minut. Następnie dorzucamy buraczki, gotujemy 5 minut, dodajemy łodyżki, po kolejnych 5 minutach dorzucamy pokrojone liście, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą gdy jest taka potrzeba. Dodajemy także wrzącą wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Gdy dodajemy kwaśną

Smaczne Zdrowe
MAHLUTA ÇORBASI, czyli zupa z soczewicy 117

mała marchewka 1 mały ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ zielonej papryki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 4 szklanki wody 1 szklanka rosołu sól chili Przygotowanie Umyć ryż i soczewicę kilka razy. Warzywa obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Roztopić masło i oliwę w garnku. Dodać cebulę, czosnek i paprykę

Tureckie Przepisy
Poldal, Pretzels (Seinfeld) 165

pietruszka, 1 mały kawałek selera, 1 kawałek pora ,  3-4 liście kapusty włoskiej lub zwykłej ) – wszystkie warzywa drobno pokroić lub zetrzeć na tarce 250 g brązowej lub zielonej soczewicy 1-2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka mąki kukurydzianej mielony kminek, majeranek, czarny pieprz, ziołowy pieprz, sól, sos sojowy posiekane szczypior i natka pietruszki Gotuj do miękkości soczewicę

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z ogórków do słoików 155

niej. 2kg ogórków 4 ząbki czosnku 5 cebul 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1/2 szkl octu 1/2 szkl oleju Ogórki wyszorować i pokroić w cieniutkie plasterki (najlepiej na tarce). Cebulę i czosnek drobno posiekać. Warzywa wymieszać i odstawić na ok pół godziny aż puszczą sok. Cukier, pieprz, olej i ocet wymieszać, wlać do ogórków

Smakołyki Asi
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 204

Zapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad

Moje Małe Czarowanie
Papryka nadziewana mięsem mielonym z kaszą i kurkami 205

Zostało mi sporo produktów, które używałem ostatnio przy klopsikach , więc postanowiłem zrobić z nich coś równie ciekawego :) Paprykę bardzo często nadziewam, ale do tej pory nie

Parowar Faceta
Faszerowana biała papryka z sosem pomidorowym 128

pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE faszerowana papryka: 5 białych papryk   300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego) 100 g kaszy jęczmienna pęczak – suchej, przed gotowaniem 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka(...)drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle, w trakcie smażenia wciskamy ząbek czosnku i podsmażamy razem przez chwilę.   W dużej misce łączymy kaszę jęczmienną pęczak, mielone mięso i podsmażoną cebulkę z czosnkiem.   Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki papryki i wkładamy na ok. 35-40 minut do piekarnika nagrzanego

bistro mama
Zupa krem z brokuła 164

włoszczyzna - 3-4 małe ziemniaki - pęczek koperku - opakowanie serka topionego ze szczypiorkiem - oliwa z oliwek - sól - pieprz czarny mielony - kwasek cytrynowy lub sok z cytryny Przygotowanie: Włoszczyznę obrać, umyć i zalać 1,5 litra wody. Ugotować bulion i odcedzić z warzyw. Brokuły pociąć w różyczki i zanurzyć na chwilę w wodzie z kwaskiem cytrynowym, po czym opłukać dużą ilością

W poszukiwaniu inspiracji
Królik Duszony z Warzywami i Zielonym Pieprzem 179

łyżka suszonych liści kolendry 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego imbiru ¼ łyżeczka mielonego chili ½ łyżeczki kurkumy 3 ząbki czosnku oliwa sól Przygotowanie: Marchewki i pietruszki kroimy w równe słupki. Królika nacieramy zmiażdżonym czosnkiem. Pokrojone warzywa podsmażamy kilka minut na oliwie. Do warzyw dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy królika i dolewamy

Mama Gotuje