mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:107/458)

Zupa wiosenna z dorszem. 158

mrożonych warzyw (zupa kalafiorowa z koperkiem) 450 g mrożonych warzyw (zupa jarzynowa) 150 g mrożonej włoszczyzny 1 łyżka lubczyku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 pęczek koperku (posiekać) szczypta soli himalajskiej i przyprawy do ryb 400 ml jogurty naturalnego świeżo mielony pieprz 1,5 litra wody PRZYGOTOWANIE: Filety umyć,usunąć ewentualne ości i pokroić(...)większe kawałki. Posypać delikatnie solą i przywarą. Odstawić na 10-15 minut.  Do garnka lub misy multicookera wlać wodę.  W garnku warzywa, koperek, przy[prawy gotować przez 30 minut pod przykryciem. / W multicookerze ustawić opcje SOUP 20 minut. Po upływie tego czasu dodać do gotującej się zupy jogurt. Mieszać. Nie zakrywać pokrywką ani nie zamykać misy. Dodawać kawałki

ClauditteMissCooking
Ziołowe grillowane warzywa 111

wolę warzywa grillować na różne sposoby je smakować. Kolorowe warzywa ziołami tajskimi i toskańskimi doprawiłam, delikatnie posoliłam, pieprzem smak wyostrzyłam, olejem delikatnie skropiłam i na grill wszystko razem położyłam. Warzywa z mieszanką przypraw fajnie się połączyły i ciekawy bukiet smaków utworzyły.  Danie z grilla kolorowe i bardzo zdrowe. Kiedy je podałam to kolejne zamówienie na nie miałam(...)garść pomidorków daktylowych, 2 -3 średnie marchewki, 1 mała cukinia, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego Rapso, świeża bazylia tajska. Przygotowanie: Obrana marchew kroimy w cienkie plasterki za pomocą nożyka (obieraczki) do warzyw. Papryki kroimy w paski, a cukinię w słupki. Wszystkie warzywa (oprócz pomidorków) łączymy ze sobą skrapiamy olejem

Moniki Smakołyki
Zupa z botwinki z mlekiem kokosowym i fasolką szparagową 154

kawałek świeżego imbiru 3-4 średnie ziemniaki 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego (kuminu) 1/3 łyżeczki chili w proszku oliwa z oliwek do smażenia mały pęczek koperku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Przygotowujemy warzywa: Botwinkę dokładnie myjemy. Liście i łodyżki drobno siekamy, a buraczki trzemy na tarce na małych oczkach jarzynowych

Poezja smaku
Potrawka drobiowa z warzywami na ostro 135

sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta pieprz biały mielony szczypta  makaron spaghetti Międzybrodzki 350 g Wykonanie sosu: Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. cukinie myjemy i kroimy w paseczki . Pomidory sparzyć  i pokroić w kostkę. Warzywa przekładamy na patelnie  podsmażamy i dusimy je pod przykryciem ( koło 30 minut) Zalewamy bulionem ( dodałam

Różowa kuchnia
WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI Z TOFU 127

tofu, ale można użyć do ich przyrządzenia również twardego tofu, i podać  z dowolonymi warzywami.  Porcja dla 4 osób Składniki  : ● 400 g tofu (miękkiego czyli jedwabistego, lub twardego) ● ok. 80 g mąki z ciecierzycy ● 1 jajko ●   ½ łyżeczki  mielonego kuminu ● ½ łyżeczki mielonej kolendry ● 1 łyżeczka mielonej papryki ● 1 łyżeczka kurkumy ● 2 szczypty cynamonu(...)miękkiego tofu potrzeba jej będzie nieco więcej, dokładnie wymieszaj (lub zmiksuj) całość. Jeśli używasz twardego tofu, możesz uformować kulki zamiast placków. Podawaj np. z purée ziemniaczanym i innymi warzywami ugotowanymi na parze, lub z kaszą bulgur

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Stek z warzywami 176

pójdą warzywa, a na ruszcie będzie dopiekał się stek. Jeśli takowej nie ma, stek można ułożyć na warzywach bezpośrednio i też będzie ok. Rozgrzewamy mocno patelnię i otwieramy okno, będzie się dymiło. Stek smarujemy odrobiną oliwy i nacieramy pieprzem grubo mielonym, nie solimy. Kładziemy na rozgrzaną patelnię. Nie dźgamy nożem, widelcem i ogólnie nie szarpiemy mięsa. Mięso trzymamy(...)gorącym masłem polewamy stek, robiąc tzw. pastowanie. Nota bene takie pastowanie dobrze robi też rybie, ale o tym kiedy indziej. Zrumieniony i wypastowany stek kładziemy na ruszcie bądź warzywach. Na warzywach układamy też całą główkę czosnku przeciętą wzdłuż na pół i polaną oliwą. Wsadzamy do nagrzanego do 120 stopni pieca na 15 min. Jeśli nie lubicie różowych soków z mięsa

ladykitchen
Zupa- krem z pieczonej dyni 149

mniejsze kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polać oliwą z oliwek i posypać delikatnie ostrą, mieloną papryką. Wstawić do nagrzanego do 180st C. piekarnika na ok 40 minut.   W tym samym czasie obrane i umyte warzywa zalewamy 2 litrami zimnej wody i gotujemy z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim do uzyskania wywaru. Z gotowego wybieramy

Kuchnia w czekoladzie
Spaghetti z jarmużem, bobem, zieloną pietruszką i czerwoną cebulą 144

obranego bobu, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, mieszanka przypraw chili świeżo mielona do smaku, ser świeżo starty grana padano, pęczek zielonej pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy warzywa. ( Bób gotujemy na al dente z dodatkiem soli, odcedzamy i obieramy ze skórki, można użyć mrożonego

Moniki Smakołyki
.809. tęcza na omlecie 119

ciecierzycy ~1/2 szklanki wody ~przyprawy; u mnie mielona kozieradka , pomidor-czosek-bazylia , nasi goreng , mielony kumin , harrisa ~spora szczypta czarnej soli (można użyć nieco wiecej zwykłej soli, ale czarna nadaje jajeczny zapach i smak) ~1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ~ulubione warzywa Mąkę łączymy z przyprawami i proszkiem do pieczenia, ciągle miesząc wlewamy wodę i mieszamy do uzyskania gładkiej

breakfast of dreams
Tortilla z kurczakiem, warzywami i sosem majonezowo-musztardowym 128

odczuć obrazę spadkiem wyświetlalności. Mam nadzieję, że kiedyś wszystko wróci do normy :) TORTILLA Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SOSEM MAJONEZOWO-MUSZTARDOWYM Składniki na farsz mięsny: - 500 gram mięsa z kurczaka (u mnie wyluzowane i pozbawione skóry udka) - przyprawy: sól, pieprz czarny, kolendra mielona, papryka słodka, chili, rozmaryn, tymianek, oregano, majeranek, kmin rzymski (odrobinę) - olej Przygotowanie farszu mięsnego: Mięso myjemy, osuszamy(...)przynajmniej przez godzinę. Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Składniki na farsz warzywny: - 1/2 sałaty lodowej - kukurydza z puszki (opcjonalnie) - pomidor - cebula Przygotowanie farszu warzywnego: Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i kroimy. Sałatę kroimy na kawałki mniejsze, niż kciuk. Pomidory w plasterki lub półplasterki. Cebulę w piórka. Składniki na sos majonezowo-musztardowy: - 4-5 łyżek majonezu - 1 łyżeczka

Życie zamknięte w smaku
Wołowina po meksykańsku 217

cebula dymka-nać Przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do fajity użyłam tej firmy: Skworcu szczypta mielonego kminu rzymskiego szczypta suszonej kolendry 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta chili jalapeno szczypta pieprzu cayenne 3 ząbki czosnku sól morska do smaku 200 g ryżu z warzywami  Piątnica Sposób przygotowania 1. Mięso wołowe płuczemy na sicie pod bieżącą wodą, osączamy, kroimy na cienkie

Wanilia i Kardamon
Pieczone pierogi z mięsem 173

etapie przygotowania pierogów z łatwością można je rozwałkować.  Przygotowując pierogi w domu, mamy pewność co do jakości użytych składników, szczególnie mięsa. Do farszu można użyć mięsa i warzyw z rosołu i tak będą lepsze niż kupne. Klasyczne, gotowane pierogi przygotowuję w dużych ilościach i część mrożę. Pierogi pieczone mają tak delikatne ciasto, że nie nadają się do mrożenia(...)niewielki kawałek selera 1 duża cebula 1,5 łyżki masła łyżeczka oleju do podsmażenia cebuli sól, pieprz, mielona kolendra, zioła prowansalskie - do smaku Przygotowanie farszu: Udka kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, zalać wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie.  Ugotowane warzywa i mięso wyjąć wywaru. Wywar zachować do ugotowania zupy. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.  Mięso

Codziennik Kuchenny
Pierś kurczaka z ziemniakiem truflowym 185

Przyprawy :  papryka słodka pieprz czarny  imbir  tymianek kardamon kminek rzymski mielony  Filet z piersi myjemy, odsączamy, oczyszczamy i kroimy w paski. Polewamy mięso oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron papryką słodką, pieprzem czarnym, imbirem i tymiankiem. Wszystkie warzywa myjemy. Marchew fioletową obieramy, ścieramy na tarce i przyprawiamy kardamonem. Paprykę oczyszczamy w środku

Parowar Faceta
Kopytka buraczane z sosem chrzanowym 157

jako mała dziewczynka uwielbiałam zasmażane buraczki , które robiła mama do kotletów mielonych.  Jako dorosła kobieta odkryłam, że gdy się je upiecze stają się esencją smaku, słodyczą samą w sobie. Teściowa przekonała mnie, że na Wielkanoc nie ma jak barszcz z buraczanego zakwasu z pożywną wkładką... "Warzywo" Dominiki Wójciak sprawiło, że z pieczonych buraków zrobiłam kopytka :) Przepis mnie zainspirował

Dzieje kuchennej Wiewióry
PYSZNE HAMBURGERY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO 128

podrzucam Wam obiecany przepis na hamburgery. Soczyste mięso o wyrazistym smaku, który uzyskało za sprawą musztardy. Do tego świeże warzywa, chrupiąca ciepła bułeczka i pyszne jedzonko gotowe.   SKŁADNIKI bułki do hamburgerów 5 sztuk kotleciki do hamburgerów: mięso mielone z łopatki 500 g cebula 1/2 sztuki (mała) czosnek 2 ząbki musztarda miodowa 1 łyżka (kopiata) sól pieprz czarny

Mała w garnku miesza