Kalafior pieczony w piekarniku z jarmużem i szalotką pod pyszną kokosową kruszonką to wspaniały dodatek do obiadu. Towarzystwo żurawiny nadaje daniu lekko słodki posmak, który zdecydowanie podnosi walory smakowe całego dania. Po wzięciu pierwszego kęsa jedyne co mi się pojawiło w głowie to słowo: PYCHA! Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku. Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 10 minut + 50 minut pieczenia Składniki: 1 kalafior 1 szalotka Garść liści jarmużu 5 łyżek białe... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...