Poniedziałek: Tagliatelle al ragu

Poniedziałek: Tagliatelle al ragu

Poniedziałek: Tagliatelle al ragu

Pyszne i aromatyczne włoskie danie, które jeszcze lepiej smakuje następnego dnia po odgrzaniu – doskonałe na lunch do pracy. Czas: 2 h (większość czasu to duszenie sosu) Poziom trudności: średni Cena dla dwóch osób: ok. 22 zł Tagliatelle al ragu to danie wymagające, ale rewanżujące się niesamowitą głębią smaku zawiesistego sosu warzywno-mięsnego. Kluczem do sukcesu jest przede wszystkim sposób jego duszenia – powolny, bez pośpiechu. Ważne są też składniki: bulion, wino i panchetta, którą my zastępujemy szynką pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, makarony, makaron, tagliatelle, tarta, mięso, mięso mielone, seler naciowy, twaróg, boczek, rosół, szynka, makaron tagliatelle, pasta, wołowina, pasty, ziemniaki, sos pomidorowy, warzywa na patelnie, makaron z szynką, dania z makaronem, dania mięsne, mielone z warzywami, szynka gotowana, makaron z patelni

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.