mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:82/458)

Barszcz czerwony na zakwasie -wigilijny barszcz 173

kminek 4 ząbki czosnku 6-8 ziarenek pieprzu czarnego 2 listki laurowe 4 kulki ziela ang. Sól i pieprz mielony do smaku Kości płuczemy i zalewamy zimną wodą, około 2 i pół litra. Dodajemy   obrane i pokrojone warzywa, buraki ( świeże) kroję w plastry ( kiszone już są pokrojone).  Następnie  przyprawy i  gotujemy , około

Takie tam pichcenie
Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli 136

Mielone w nowym wydaniu smakują rewelacyjnie. Polecamy. Składniki Farsz: por (biała część) cykoria (duża) łyżeczka oliwy z oliwek duża kulka mozzarelli 1/2 łyżki bułki tartej sól ziołowa Kotlety: 300 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej jajko 50 ml mleka bułka tarta pomidor łyżka ziół prowansalskich maggi pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Przygotowanie(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Por i cykorię (głąb wycinamy) siekamy ,podsmażamy na oliwie. Przekładamy do miseczki. Ser kroimy w kostkę i razem z warzywami mieszamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odrobinę bułki tartej ,mieszamy do smaku doprawiamy solą ziołową. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna

R'n'G Kitchen
Marokański tadżin (tagine) z warzywami i ciecierzycą - wegetariański 201

stopni C. W dużej misce wymieszaj słodkiego ziemniaka, bakłażana, cukinie i paprykę z 2 łyżkami oliwy, solą i pieprzem, aż oliwa dokładnie pokryje warzywa (wygodnie użyć dłoni). Dobrze rozgrzej dużą patelnię. Partiami obsmaż na niej warzywa z obu stron, przez około 3-4 minuty. Chodzi o to, aby nabrały koloru, a dogotują się w kolejnym etapie przygotowań. Na drugim palniku(...)smaż przez 3-5 minut, aż się zeszkli. Teraz dodaj czosnek, mieloną kolendrę i kumin i smaż cały czas mieszając przez około minutę.  Dodaj pomidory z puszki i rozgnieć je widelcem. Dodaj harissę, miód, suszone morele lub śliwki, ciecierzycę odsączoną z zalewy,  obsmażone warzywa oraz szklankę wody. Wszystko dokładnie wymieszaj, następnie przykryj przykrywką i wstaw do nagrzanego

Chilli Czosnek i Oliwa
WIOSENNA TARTA CIECIORKOWO- OWSIANA Z WARZYWAMI I ŁOSOSIEM 199

bardzo zdrową, sytą i pełną pysznych, wartościowych składników. Spód do tarty zrobiłam z  cieciorki z dodatkiem mielonych płatków owsianych, dzięki czemu uzyskałam idealną kruchość. Doprawiłam go odrobiną cayenne i kurkumy i zyskał ciekawy i wyrazisty smak. Nadzienie zaś to smaczne warzywa: marchewka, zielony groszek i żółta fasolka z dodatkiem odrobiny czerwonej papryki i cebulki oraz doskonałego łososia, gotowanego

Słodko-Słony Świat Ilony
DIETETYCZNA GROCHÓWKA BEZ GROCHU 353

dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy całość ok.20 minut. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem oraz roztartym w dłoniach majerankiem. Gdy chcemy by ziemniaki zagęściły nam zupę dodajemy je razem z pozostałymi warzywami na samym początku gotowania, można również dać ich większą ilość. Uzupełnić jeszcze ewentualnie gorącą wodą. Smacznego

Smaczne Zdrowe
CHILI CON CARNE Z CZEKOLADĄ I KAWĄ 344

skórki) 2-3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki oliwy 250 g czerwonej fasoli  z puszki /można dać więcej PRZYPRAWY : po 1 łyżeczce: ziaren kolendry roztartych w moździerzu, mielonej słodkiej papryki, po 1/2 łyżeczki: utartych nasion kminu rzymskiego, wędzonej czerwonej papryki, suszonego oregano oraz sól i pieprz do smaku, szczypta chili DO PODANIA : posiekana natka pietruszki, awokado, jogurt(...)boczek. Smażymy, cały czas mieszając, na umiarkowanym ogniu, aż cebulka zrobi się szklista, a boczek się wytopi (ok 5 minut). Podsmażone warzywa zgarniamy na bok patelni, zwiększamy moc palnika i w wolne miejsce porcjami dodajemy mieloną wołowinę. Smażymy, często mieszając, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy. Mieszamy z cebulką i boczkiem, zgarniamy na bok i powtarzamy z kolejną

cool and minty
Duszona łopatka wieprzowa z ryżowymi kotletami 189

łopatki wieprzowej miałam podejście następujące: na mielone - owszem, do innych celów - niekoniecznie. Myślałam, że łopatka to mięso twarde, ścięgniste, niesmaczne. Jak bardzo się myliłam! Kiedy zostało mi trochę tego mięsa po zrobieniu shoarmy (przepis tu: KLIK ), postanowiłam je udusić. Raz kozie śmierć, pomyślałam, jak będzie niezjadliwe, najwyżej kot zje. Muszę przyznać, że trzeba poświęcić chwilę na duszenie(...)wystygnie. Po tym czasie rozciąć torebkę, dodać bryndzę, widelcem połączyć na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką wędzoną mieloną, wymieszać. Formować niewielkie kotlety i obsmażać na gorącym tłuszczu. Podawać od razu z mięsem i warzywami

Cakes By Kejt
Szakszuka z chorizo i papryką (shakhouka) 84

Szakszuka z kuchni tunezyjskiej to pyszne i syte śniadanie składające się z jajek sadzonych śccinanych w sosie pomidorowym, czesto doprawianych mielonym kminkiem. To świetna forma ciepłego śniadania. Według własnych preferencji można urozmaicić ją ulubionymi dodtkami, jak mięso czy warzywa. W ostatni weekend gościła u nas w towarzystwie papryki i chorizo. Składniki (2 porcje) -1 puszka pomidorów

Zielona Kuchnia
Burgery z kurczaka z posypką sezamową 123

białego sezamu 6 krakersów Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso przekładamy do rozdrabniacza lub maszynki do mielenia. Dodajemy posiekaną cebulę, kawałki papryki i ząbki czosnku. Całość rozdrabniamy na gładką i drobną masę. Mięso z warzywami przekładamy do osobnej miski. Dodajemy starty na bardzo drobnej tarce żółty ser, posiekany szczypiorek, bułkę tartą i jajko. Masę wyrabiamy

VioletoweKucharzenie
Krokiety z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przygotowane na parze 218

Dzisiejszy przepis wymaga posiadania parowaru. Jeśli macie taki, a rzadko go używacie czas to zmienić! Parowar pozwala przygotować wyśmienity warzywa, pełne kolorów i witamin, ale równie dobrze sprawdza się w przyrządzaniu mięsa. Nasza propozycja to odpowiednio doprawione mięso mielone zawinięte w naleśniki i uparowane. Podajemy je z sosem pomidorowym , który doskonale dopełnia smak. Ostrzegamy jednak, ze danie

Kolizje Smaków
Ketchup pomidorowy bez cukru 146

ketchup bez cukru, jak wchodziłam do sklepu to były same z cukrem i oczywiście mogłam się tylko obejść smakiem. W tym roku postanowiłam przygotować własny ketchup z pomidorów i warzyw z dodatkiem niewielkiej ilości ksylitolu. Polecam go osobą które muszą stosować dietę o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: 5 kilogramów pomidorów  2 kilogramy papryki 1 kilogram jabłek 4 marchewki(...)słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu  2 łyżki musztardy Sposób przygotowania: Pomidory myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Pozostałe warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam warzywa za pomocą robota wielofunkcyjnego. Wszystkie składniki przekładamy do dużego garnka

Bajeczna Kuchnia
Rozgrzewamy się! Zupa z pieczonej dyni i czosnku z pomidorowo-paprykową salsą 196

Beverley Jollands na 6 porcji czas przygotowania: 1,5 godz. z czego 1 godz. na pieczenie warzyw Składniki: 1 dynia piżmowa, przekrojona na pół 2 główki czosnku, usunięte zewnętrzne łuski kilka gałązek świeżego tymianku 2 cebule, pokrojone w drobną kostkę 1 łyżeczka mielonej kolendry 1,2 l. bulionu warzywnego 2-3 łyżki posiekanego świeżego oregano sól, pieprz oliwa(...)czym wstaw blachę do piekarnika.  Warzywa piecz przez 25 min, po czym wyjmij pomidory, paprykę słodką i chilli. Zmniejsz temperaturę do 190 stopni C i dopiekaj dynię wraz z czosnkiem przez ok. 25-30 min., aż będą miękkie. W dużym garnku rozgrzej trochę oliwy i podduś na niej cebulę oraz mieloną kolendrę przez

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia faszerowana mięsem 96

wspaniałe, letnie warzywo, które można przygotować na wiele sposobów. Dziś postanowiłam nafaszerować ją dobrze doprawionym, ostrym mięsem z dodatkiem marchewki, co sprawiło że było także lekko słodkie. Tak przyrządzona cukinia okazała się bardzo smacznym i sycącym daniem. Polecam!  4 średnie cukinie 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 średnie marchewki 1 papryczka chili 300g mięsa mielonego (ja użyłam

Codzienne Gotowanie
Rosół wołowy 121

Rosół wołowy gotowany szpondrze jest najlepszy,  bardzo aromatyczny. Składniki: 500 gram szpondra wołowego Ok. 3 l wody 4 marchewki Korzeń pietruszki Kawałek selera Cebula Sól Pieprz ziarnisty Pieprz mielony Natka pietruszki Wykonanie: Szponder gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem. Zdejmujemy szum. Dodajemy kilka ziarenek pieprzu. Ważne jest aby mięso włożyć do zimnej wody i razem doprowadzić do wrzenia(...)mięso gotujemy długo ( godzina to na pewno ). Obraną cebulę opalamy nad ogniem aż się przypali. Po tym czasie dodajemy obrane, umyte warzywa i gotujemy dalej aż do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą ( jeżeli jest taka potrzeba ) i pieprzem mielonym.  Podajemy z makaronem i przybieramy natką pietruszki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania