Grzyby leśne w sosie śmietanowym

Grzyby leśne w sosie śmietanowym

Grzyby leśne w sosie śmietanowym

Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodaliśmy warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się. Składniki półtora kg leśnych grzybów 1 marchewka 4 średnie cebule 2 kiszone ogórki 1 łyżka smalcu 200 ml śmietany 18% sól pieprz mielona papryka Przygotowanie Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem wodą tak aby grzyby były przykryte. Dusiłem 30 minut na małym ogniu do miękkości warzyw, czas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.