mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:190/458)

Sałatka z Surimi 315

rodzinnym mówili że żywię się jak królik, bo warzywa i ja to jedność...;* Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron

NaKońcuJęzyka
Ale Meksyk! #1 Enchiladas con carne 248

niej znaleźć mięso wołowe, kurczaka, mnóstwo warzyw i bezsprzecznie paprykę chili. W końcu nazwa do czegoś zobowiązuje, bo enchilar  oznacza dodać paprykę chili .  Mnie się jakoś nie chciało bawić w ruloniki, postanowiłam przygotować enchiladę w formie tortu z tortilli. No i nie miałam też papryczki chili, zamiennikiem było mielone chili i to w zalewie pomidorowej

bastalena
Sałatka z soczewicy i cukinii 183

Składniki:  puszka brązowej soczewicy  cukinia  mała czerwona papryka  mały kubek jogurtu naturalnego  6 ząbków czosnku  natka pietruszki  kilka pomidorków

Moja smaczna kuchnia
Zupa meksykańska 324

oliwek smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę z czosnkiem i chili. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone i całość dokładnie mieszamy. Smażymy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (ja często używam jeszcze przyprawy do mięsa mielonego, dosłownie szczyptę). Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i całość dusimy chwilę. Teraz czas na dodanie kukurydzy(...)fasoli czerwonej. W tym momencie również wlewamy wodę i dusimy wszystko przez kilka minut. Wlewamy sok pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy całość aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie cukrem jeśli jest taka potrzeba. Gotujemy jeszcze 5 minut i gotowe. Podajemy z natką pietruszki. Smacznego

Mango Papaja
Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 283

warzywami korzennymi i zarazem „na lekko kwaśno”. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600-700g karczka z dzika 1 średnia marchewka (150g) kawałek (100g) korzenia selera 150g pieczarek garść suszonych leśnych grzybów 2 ząbki czosnku 2 średniej wielkości czerwone cebule 3 łyżeczki musztardy (zasadniczo łagodnej, ostrej mogą użyć zwolennicy bardziej pikantnych potraw) 1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego(...)Pieczarki obieramy i dzielimy na mniejsze części. Marchewkę obieramy i kroimy na ćwierćwałki o długości kilku centymetrów. Seler kroimy na kilka mniejszych fragmentów. Cebulę obieramy i dzielimy na ćwiartki. Warzywa mieszamy z pozostałą solą. Na patelni rozgrzewamy na średnim ogniu pozostałe 2 łyżki oleju. Podsmażamy na nim z obu stron kawałki mięsa, po uprzednim usunięciu z niego nadmiaru marynaty. Smażymy

Kulinarna Pokusa
Śledź marynowany z koprem włoskim na galaretce cydrowej 183

popularna przystawka, polskie sushi, do przyrządzenia na wiele sposobów. Moja propozycja to połączenie chrupiących warzyw i jabłek, maślanego śledzia i rozpływającej się w ustach galaretki. Ostre śledzie z warzywami rozgrzewają kubki smakowe, a galaretka owocowa przyjemnie łagodzi smak. Przepis nagrodzony w konkursie „POLSKA ze SMAKIEM” , organizowanym przez Kuchnię+ . Składniki: ·          5 filetów(...)kilka gałązek świeżego tymianku ·          3 łyżeczki żelatyny ·          1 łyżeczka czarnego pieprzu grubo mielonego ·          Czerwony pieprz do dekoracji ·          100 ml wody

SzczyptaSmaQ
Frittata ze szparagami i pomidorami 136

mało puszysty itp. W przypadku frittaty nie ma takich dyskusji, najprościej ujmując to jajeczny placek, nadziany tym co zostało wcześniej podsmażone na patelni. W zależności od upodobań mogą to być warzywa (jakiekolwiek nadające się do smażenia), wędliny, ziemniaki, czyli to na co mamy w danej chwili ochotę.  Jeszcze jedną zaletą frittaty jest to, że równie dobrze smakuje na ciepło(...)bardzo cienkie) 1 cienka dymka ze szczypiorkiem 1/2 czerwonej papryczki chilli  4 pomidorki koktajlowe świeże listki bazylii  1/2-1 łyżeczka masła klarowanego lub oleju szczypta soli i pieprzu mielonego do smaku Przygotowanie: Szparagi umyć, odkroić główki, a łodygi drobno pokroić na plastry. Dymkę również pokroić na plastry. Papryczkę chilli drobno pokroić, można nie usuwać ziarenek, wtedy frittata będzie

Codziennik Kuchenny
Mloda kapusta z nutka orientu, w pomidorach 156

Kapusta to bardzo wartościowe warzywo i łatwe w przechowywaniu, o tym wiecie z pewnością. Można ją przygotowywać na milion sposobów. Nie od dziś też wiadomo, ze idealnie komponuje się z pomidorami, pasuje do mięs ale i w daniach wege sprawdza się równie dobrze. Mi bardzo smakuje z orientalnymi przyprawami oraz z naszym polskim kminkiem, a najbardziej lubię tę młodą(...)kapusta z nutka orientu, w pomidorach pół główki młodej kapusty, poszatkowanej 2 marchewki, pokrojone w plasterki mała cebulka, pokrojona w piórka ząbek czosnku, posiekany łyżka oleju po 1/2 łyżeczki mielonej kolendry i kminu rzymskiego sól, pieprz puszka krojonych pomidorów lub 3 pomidory świeże, bez skórki i nasion, pokrojone do smaku cukier i ocet balsamiczny ew. plasterki  podsmażonej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem z marchewki w orientalnym stylu 146

mielonej 1 płaska łyżeczka kurkumy sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na łyżce oleju - do momentu, aż się zarumienią. Marchewki, ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki/kostkę. Kalafiora dzielimy na różyczki. Do cebuli i czosnku dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kumin, kolendrę i kurkumę oraz drobno posiekany imbir. Dodajemy pokrojone warzywa

Bananowe Pole
Sajgonki z wołowiną i warzywami 213

Sajgonki z wołowiną i warzywami Sajgonki , to nie jest obiad , który robi się w pięć minut , ale z biegiem czasu , można dojść do wprawy i nie jest to już tak upierdliwe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście w smaku , nie mają sobie równych , u mnie w domu wszyscy je uwielbiają . Niestety nie robię ich zbyt często(...)szalotki 1/2 marchewki 1/2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 płaska łyżeczka chilli lub mniej jeśli nie lubicie ostrości 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka, ciemnego, sosu sojowego kawałek korzenia imbiru , startego na drobnej tarce ( kawałek około 1 cm ) sól do smaku białko z jednego jajka do sklejania płaty do sajgonek

Ogrodnik w podróży
Stir-fry z indykiem, warzywami i makaronem na ostrrrroooo 146

Soczyste i pikantne mięso z piersi z indyka marynowane w sosie sojowym, kruche warzywa, ostra papryczka, makaron chiński (typu chow main) i chrupiące orzeszki ziemne- oto 'chińszczyzna' na ostro w wydaniu stir-fry. Niezwykle aromatyczne i zaskakujące smakiem danie, które przygotujesz w 20 minut! 🤗 2-3 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron wonton- 100 g * papryka- 3 małe(...)marchewka- 1 mała * czosnek- 2 duże ząbki * sos sojowy ciemny- 6 łyżek * imbir w zalewie- 2 łyżki * olej ryżowy- 2 łyżki * orzeszki ziemne- 2 łyżki * ostra papryka mielona- 1/2 łyżeczki * świeża kolendra- do posypania * czarny sezam- do posypania Pierś z indyka pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do miseczki, doprawić szczypta soli, 2 łyżkami sosu sojowego, ostrą papryką i zostawić

Kraina Miodem Płynąca
Faszerowane patisony w wersji FIT 183

Uwielbiam sezon na dyniowate.Używam ich przez cały rok ale młode są oczywiście najlepsze. Cukinie, patisony, dynie to idealne warzywa do faszerowania na zupy kremy, zapiekanki . A najlepsze w nich jest to że mają mało kalorii i idealnie nadają się do potraw dietetycznych. W takiej właśnie wersji postanowiłam zrobić dziś patisony. Danie jest zdrowe i pyszne. I wcale nie czuję(...)jestem na diecie . Faszerowane patisony idealne na dietetyczny obiad. Składniki: 6 patisonów (ja zrobiłam 2 patisony, 2 cukinie i 2 papryki) 60 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 10 dkg pieczarek woreczek kaszy pęczak woreczek kaszy gryczanej papryka czerwona papryka żółta cebula 1/2 puszki kukurydzy 1/2 szklanki bulionu przyprawy: mieszanka do kurczaka, papryka słodka, majeranek, sos sojowy, sól, zioła

Mama z miasta
DOMOWA BIAŁA KIEŁBASA. JAK ZROBIĆ PRZEPYSZNĄ BIAŁĄ KIEŁBASĘ? 527

przygotowania kiełbasy używamy wyłącznie najświeższego mięsa, wszystkie narzędzia powinny być bezwzględnie czyste i najlepiej wyparzone.  Każdy gatunek mięsa oraz tłuszcz mielimy osobno i łączymy dopiero po zmieleniu - przed mieleniem mięso powinno być mocno schłodzone. Do zmielonego mięsa dodajemy odpowiednią ilość przypraw i dokładnie wyrabiamy mięso. Mieszanie należy wykonać bardzo starannie, tak aby wszystkie dodatki równomiernie się rozłożyły, a masa(...)rosole z warzywami i przyprawami, jej smak będzie jeszcze lepszy. Sekretem najlepszej, domowej białej kiełbasy jest sok, który powinien niemal tryskać z kiełbaski po jej przekrojeniu :) SKŁADNIKI : 1 i 1/2 kg łopatki wieprzowej b/k 1 i 1/2 kg karkówki wieprzowej b/k 0,5 kg podgardla wieprzowego 60g soli zwykłej  3g saletry (ewentualnie) 7 g świeżo mielonego(!) pieprzu czarnego

Moja Książka Kucharska
Pałki w marynacie z warzywami 181

firmy Kamis otrzymałam paczkę  z przyprawami. Pachnące i aromatyczne przyprawy wykorzystam w kuchni do przygotowania smacznych potraw. Dzisiaj zapraszam na pałki z kurczaka w marynacie jogurtowo majonezowej z warzywami. Oczywiście do przyprawienia wykorzystałam już kilka produktów Kamis.  Składniki: 6 pałek z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 1 jabłko 10 cm pora 6 ziemniaków 0,5 cukinii( u mnie(...)jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy grillowej Kamis 1 cebula 3 ząbki czosnku w łupinach 1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny Kamis 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego Kamis 1,5 łyżeczki soli morskiej prowansalskiej w młynku Kamis 1 szczypta curry indyjskie Kamis Do smaku sól morska prowansalska w  młynku Kamis przyprawa do ziemniaków olej do posmarowania

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania