mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:186/458)

Zupa z młodej kapusty z rabarbarem 136

łyżka masła sól,pieprz domowa vegeta listek, ziele mielony kminek opcjonalnie: kilka kropel soku z cytryny śmietana koper Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka , zalać wodą lub bulionem . Dodać przyprawy i zagotować. Kapustę oczyścić, poszatkować, dodać  do gotującej się zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Rabarbar obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać

Moje domowe kucharzenie
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 169

śniadanie. Drożdżowe ciasto z mięsnym nadzieniem i dodatkiem warzyw, bez użycia sera (aż mnie korciło,żeby dodać ale opamiętałam się)niejednemu, na długo. zapadnie w pamięci SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 10 g świeżych drożdży łyżeczka cukru 150 ml ciepłej wody łyżka oliwy  FARSZ: 250 g mielonej wołowiny cebula duży ząbek czosnku papryczka chili

Kopystką po garach
Zapiekanka mięsno - warzywna 149

pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mielone mięso. Dodajemy 1 łyżeczkę papryki w proszku, majeranek oraz s ó l i pieprz do smaku. Smażymy do miękkości mięska. Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki, wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy na półtwardo. Następnie odcedzamy wodę i odstawiamy warzywa do ostygnięcia. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na dnie układamy

kulinarne odsłony pati
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 195

Można również klopsiki przygotować z gotowanego kurczaka i warzyw z rosołu – przepis na pulpety , Polecam też nasze przepisy na klopsiki w sosie pomidorowym , klopsiki w pikantnym sosie lutenica , klopsiki z ryżem i klopsiki z ryżem i natką . Składniki na ok. 12 dużych klopsików drobiowych w sosie koperkowym: 400 g mielonego mięsa z indyka 300 ml bulionu warzywnego(...)łyżki otartego majeranku 1 łyżeczka domowej mieszanki suszonego czosnku i cebuli sól i czarny pieprz do smaku 150 ml śmietanki 30% 2 łyżki mąki posiekany koperek Przygotowanie: Mięso mielone z indyka łączymy z jajkiem, musztardą, majerankiem, oraz suszonym czosnkiem z cebulą. Doprawiamy klopsiki dodatkowo ostrą papryką, oraz solą i pieprzem, mieszamy całość dokładnie aby masa stała się kleista

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łopatka Świąteczna na winie i warzywach 90

zrobić na pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia.Mięsko warzywa i wino,dobre nawet bardzo dobre mogę powiedzieć.Mięsko śmiało można zjeść z chlebkiem . Składniki: łopatka  wieprzowa 1.1/2 kg majeranek 2 garście sól i pieprz do natarcia mięsa czosnek 6 ząbków( starty lub sprasowany) do natarcia mięsa papryka czerwona mielona słodka do natarcia mięsa liść laurowy

Różowa kuchnia
Surówka obiadowa 483

modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Jak przygotować najlepszą surówkę obiadową? Składniki: 500 g świeżo ukiszonej kapusty 1 ogórek kiszony, mogą być dwa 2 paski marynowanej czerwonej papryki 1 cebula łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka cukru, sól i pieprz mielony do smaku Przygotowanie: Kapusta kiszona była niedawno ukiszona, więc

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowa sałatka wielowarzywna. 214

majonez śmietana 18 % sól  pieprz mielony zielona natka pietruszki Sposób wykonania :   M archewkę i korzeń pietruszki umyj, ugotuj do miękkości w wodzie. Następnie odcedź, ostudź, obierz i pokrój w drobną kostkę , wsyp do dużej miski lub garnka. Do krojenia możesz użyć specjalnej krajalnicy do krojenia gotowanych warzyw. Selera obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, dodaj

Przepisy i porady kulinarne
Krem z papryki z chorizo 127

ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego 1-1,5 łyżeczki kurkumy oliwa z oliwek do smażenia sól 1 kawałek chorizo (paprykowa hiszpańska kiełbasa) Wykonanie: Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 minut. Gdy warzywa zbrązowieją, przekładamy je do miski, przykrywamy folią i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Kiedy Wschód przejmuje bakłażana 101

proste i szybko się je przygotowuje :) Szukajcie szalonego warzywa, bo jest godne uwagi i pełne potasu! :D Bakłażany zapiekane z orzechowym kuskusem i pomidorami Potrzebujesz: 2 średnie bakłażany 10 pomidorków koktajlowych 1 szkl. suchej kaszy kuskus 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżeczki sezamu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Medaliony z cukinii 184

Cukinia to takie cudowne warzywo, które możemy wykorzystać na wiele pysznych sposobów. Podaje się ją na słono jak i na słodko. Tym razem chciałabym Wam przedstawić mój pomysł na prosty ale niebanalny obiad, po "taniości" :) Potrzebujemy: 1 cukinię o jak najmniejszej średnicy 300 g mięsa mielonego z karkówki 1 jajko szczypta ziół prowansalskich, ja użyłam Galeo szczypta suszonego czosnku

MamaOskarka
ZAPIEKANKA BLOGNESSE Z WARZYWAMI 146

Zapiekanka makaronowa w sosie bolońskim z warzywami to pyszne i szybkie danie. Zapieczona z serem przypomina lazanie tylko że w przygotowaniu jest znacznie łatwiejsza. Maron mieszamy z sosem mięsno - warzywnym, posypujemy serem i zapiekamy. Można ją przygotować dzień wcześniej a przed podaniem zapiec(...)SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 1 mała cukinia 1/2 część bakłażana  1 puszka pomidorów 1 łyżeczka przecieru 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pierz, papryka do smaku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 kostka warzywna ( naturalna ) 2 łyżki oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami 118

pewną grillową propozycję, czyli szaszłyki z warzywami i wątróbką. Szaszłyki są szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na przyjęcie grillowe gości.  www.alma24.pl SKŁADNIKI: 1 cukinia, 1 papryka żółta, 3 cebule, 2 pomidory, 300g wątróbki drobiowej, 1,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pulpety w lekkim sosie paprykowym 119

siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.  2. Mięso mielone mieszamy z cebulą, jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Formujemy małe pulpety. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy przez 30 minut. 3. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju podsmażamy cebulę i paprykę. Zalewamy 1 szklanką wody, dusimy przez około 30 minut aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy

Szefowa kuchni
Rolada z indyka z kaszą owsianą i sosem słodko ostrym 109

puszki), 5 plastrów sera żółtego, pieprz czarny świeżo mielony do smak, sól do smaku, 200 g kaszy owsianej, 6 ząbków czosnku, 1 średnia czerwona cebula, 1 łyżka oleju rzepakowego, szczypta cukru, 1 płaska łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego, 300 ml słodkiej śmietanki, 2 łyżeczki kapary, sok z cytryny, ponadto: dowolne warzywa np. marchew, duże kapary, świeża bazylia. Przygotowanie: Rolada: Kotlety

Moniki Smakołyki
Pasztet z fasoli piękny Jaś 180

końca jest wegetariański, ale większość składników to warzywa. Składniki : około 30 dag wątróbki wieprzowej 30 dag fasoli piękny Jaś  duża cebula i taka sama marchew  3 jajka 3 - 5 łyżki masła klarowanego ewentualnie suszona żurawina do smaku: sól, pieprz czarny i ziołowy, gałka muszkatołowa, oregano, maggi, papryka ostra mielona, kurkuma Przygotowanie; Obraną marchew, cebulę i wątróbkę ugotować

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania