Quiche z mięsem mielonym

Quiche z mięsem mielonym

Quiche z mięsem mielonym

Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Pieczona jest na cieście kruchym lub francuskim. Jej nadzienie może być słodkie (np. z owocami, kremami), jak i wytrawne (np. z warzywami, grzybami, twarogiem). Odmianą tarty jest quiche , który różni się od tarty tym, że podawany jest wyłącznie z nadzieniem wytrawnym zalanym zawsze masą śmietanowo-jajeczną. Zarówno tartę jak i quiche serwujemy na ciepło lub zimno. 600 g ciasta francuskiego 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 por (ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom

Autor

Szaffranka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, francuskie, ciasto, ciasto francuskie, mięso mielone, mięso, ciasto francuskie, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, grzyby, krem, ciasto na zimno, pieczeń z mięsa mielonego, jajka z farszem, ciasta z masa, mięsa pieczone, tarta na słodko, ciasta z kremami, ciasto z kremem, mielone z warzywami, krem z pora

Inne przepisy z Krokusowy Dom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.