mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:187/458)

Zupa krem z kopru włoskiego 124

smażymy przez 10 min. Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Papryka faszerowana 188

węglowodany w postaci kaszy, czy ryżu i warzywa, które nadadzą daniu smaku. Tym razem moje papryki nadziałam ryżem, mięsem, pomidorami, kukurydzą i cebulą. Tajemnicą mojego farszu jest dodatek startego sera grana padano, który idealnie skleja nadzienie i sprawia, że danie ma bardziej bogatszy smak. Składniki: 3-4 papryki 300 g mięsa mielonego (z indyka, wołowego, wołowo-wieprzowego) 1/2 szklanki

Kulinarne Inspiracje
Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka 322

świeżą sałatką z chrupiących, mieszanych sezonowych warzyw. Pyszny sposób na kurczaka – lekki i dietetyczny, ale pełen smaku i aromatu. SKŁADNIKI 500g mięsa z kurczaka – piersi lub wytrybowane udka 3 łyżki oliwy z oliwek 7 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano 2/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu

Karo in the Kitchen
Wielkanoc. Kremowa zupa chrzanowo-kokosowa 251

wielkości seler 1 średnia pietruszka (korzeń) łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka białego pieprzy (może być czarny, o ile nie przeszkadzają Wam czarne kropki w białej zupie) duży kawałek świeżego chrzanu (rzucili w Lidlu w promocji Przygotowanie: Seler, pietruszkę i chrzan zetrzyj na tarce. W garnku (około 3 litrowym) rozgrzej masło, wrzuć starte warzywa, dodaj pieprz, kozieradkię i podduś je przez

greenscarf
Zapiekanka ” Wilcza wieża „ 2991

warstwie ziemniaków , układamy podsmażone mięso mielone , następnie cukinię , cebulę i na końcu wylewamy ,warstwę pomidorów z puszki . Oczywiście wszystko solimy i podsypujemy przyprawami . Wstawiamy do piekarnika ,na około 65 minut – przykrywając wierzch folią aluminiową – jeśli mamy dość płytkie naczynie , warto podłożyć folię także pod spód , gdyż często sok z warzyw kipi i brzydko się przypala

Ogrodnik w podróży
Hummus z białej fasoli 193

sprawdzajcie skład!), kanapek lub pasków z surowych warzyw. Hummus (kilka porcji): 240 g ugotowanej, białej fasoli 3 łyżki oliwy z oliwek/ulubionego oleju nierafinowanego + trochę do skropienia 1/2 małej główki pieczonego czosnku 1 łyżka sezamu szczypta soli i pieprzu opcjonalnie 1-2 łyżki wody dla uzyskania gładkiej konsystencji Dodatki: 1/2 łyżki suszonej, mielonej cebuli 1/2 łyżeczki suszonego, mielonego czosnku

Powiedz dietom nie
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 189

łyżeczka wędzonej papryki chilli mielone w zależności od preferencji (dałam ok pół łyżeczki) sól do smaku   oliwa lub olej 2-3 łyżki   Do garnka, w którym będziemy gotować zupę, wlewamy oliwę i wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę i drobno pokrojone łodygi selera. Po 2-3 minutach, gdy warzywa nieco zmiękną dodajemy

Simple Dish
Khobz - marokanskie chlebki 241

często zamiast sztućców do nabierania zup, warzyw, mięs i sosów. Tradycyjnie pieczone w opalanych drewnem, glinianych piecach. W różnych regionach dodaje się do nich rozmaitych rzeczy, zależnie od własnych upodobań i przeznaczenia chlebków.  Składniki: 300g mąki pszennej 50g mąki kukurydzianej 300ml wody torebka drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 1/2 łyżki oleju

Gotuj z Rumcajsem
Zupa krem z pieczonej dyni 163

masło 1 litr bulionu warzywnego mielone chilli sól Sposób przygotowania: Dynię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Obraną cebulę i czosnek, papryczki, imbir drobno siekamy, w garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Dynię

Bajeczna Kuchnia
Krem z dyni hokkaido z imbirem i zielonym groszkiem 229

cytryny posiekana natka pietruszki sól, biały pieprz mielony opcjonalnie: grzanki z chleba tostowego, ziarenka granatu Dynię i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z ciepłym bulionem, dorzucamy też pokrojoną obraną cebulę i odsączony z zalewy groszek z puszki. Całość gotujemy na niezbyt dużym ogniu do miękkości. Miękkie warzywa z bulionem miksujemy na gładką masę. Doprawiamy

Kuchenna Kontrrewolucya
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 235

bloga Teoria smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczona faszerowana papryka 119

Faszerowane warzywa są nie tylko daniem smacznym ale również bardzo efektownym. Świetnie się sprawdzą gdy chcemy mile zaskoczyć naszych gości i jednocześnie się nie przepracować ;) Dziś pora na czerwoną paprykę, która przez swój kształt aż się prosi o nafaszerowanie czymś apetycznym :) Ja skusiłam się na mielone mięso z indyka, cebulę, jajko i zioła. Całość upiekłam w piekarniku. Efekt

Milion Smaków
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 190

szklanka mleka Farsz: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.  Następnie dodajemy mięso

VioletoweKucharzenie
UDKA Z KURCZAKA PIECZONE W PRODIŻU 1094

udek z kurczaka czosnek granulowany papryka mielona słodka sól pieprz A jak to zrobić: Nic prostszego :) Udka umyć i odciąć z nich zbędny tłuszcz. Dokładnie obtoczyć w przyprawach i ułożyć w prodiżu. Urządzenie podłączyć do prądu i piec w nim mięso około półtorej godziny. Można też po godzinie dorzucić trochę warzyw np. papryka, marchewka brokuł ..., które razem z mięsem

Kuchnia w opałach
Soczysta pierś z kurczaka pieczona bez tłuszczu 481

kurczaka z sałatką z ogródkowych warzyw. Wszystko bez użycia tłuszczu. Jeśli nie chcemy niepotrzebnych kalorii zrezygnujmy z dodatku pszennej tortilli, która widnieje na zdjęciu. Tortilla – czy to domowa, czy kupna – zawiera dużo tłuszczu. SKŁADNIKI (porcja na 3 osoby) Podwójna pierś z kurczaka 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany

OstryKęs