Borówka utopiona w galaretce na owocowego jogurtu aksamicie, czyli sernik na zimno dla osłody rozstania 156W sobotę wyjeżdżam nad morze na zasłużony wypoczynek. Będą to pierwsze wakacje ze Spinsonem. W zeszłym roku jakoś nam się nie złożyło migrować w celach rekreacyjnych
Kuchnia po mojemu
Zdrowa i smaczna przekąska pistacjowa 184Pistacje są nie tylko bardzo smaczną, ale również zdrową przekąską, która dostarczy Twojemu organizmowi wielu niezbędnych składników odżywczych. Stanowią znakomite uzupełnieniem codziennej diety – pistacje są bowiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z ciecierzycy i cukinii 98siemieniem lnianym, z ziołami, może kiedyś zaryzykuję z brokułem, zieloną papryką. Ostropest? Brukselka? Czemu nie. Napiszę Wam o tym, kiedy coś wyczaruję. Z czym podałam kotlety? Z sosem jogurtowo-czosnkowym. Świetnie do nich pasował. Żeby jednak nie było zawsze tak samo, następnym razem chyba zrobię do nich jakąś surówkę. Chodzi za mną surówka z kiszonego ogórka. Lecę ją zapisać. Oczywiście(...)wrzucamy do blendera. Dodajemy do niej jajka i jogurt, mielimy. Następnie dorzucamy do niej cukinię, pokrojoną drobno cebulę, rozdrobnione ząbki czosnku, curry, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Porcje ciasta wykładamy na rozgrzany olej i smażymy na wolnym ogniu z obu stron, do zrumienienia. Moje kotlety wyszły dość równe, ponieważ użyłam do nich metalowego ringu. Myślę, że kolejne już będę
Kardamonovy
Orzeźwiająca sałatka na grilla 415Grillowanie można przekornie nazwać już sportem :) Jak tylko nadarza się okazja rozpalamy grilla i przygotowujemy smaczne potrawy. Jednak oprócz smacznego mięsa warto zastanowić się na jakimś
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czy warto kupić maszynę do lodów 142Czy warto kupić maszynę do lodów lody i mrożone desery bez wysiłku. Czy warto kupić maszynę do lodów, skoro niezależnie od pory roku jakieś lody zawsze
Cztery Fajery
Zadbaj o swoją odporność w funkcjonalnej i praktycznej kuchni 186ugotuje w tzw. koszulce, czyli całe białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne trwa to od 1,5 do 2 minut. Jajko wyjmujemy łyżką cedzakową i umieszczamy w sosie jogurtowym, analogicznie postępujemy z każdym jajkiem. Na samym końcu na patelni na oliwie z oliwek lub maśle, przesmażamy przyprawy i gorącym tłuszczem polewamy jajka w jogurcie. Całość oprószamy natką pietruszki(...)tylko żółtek, nie dodajemy białek. Ta sama zasada tyczy się masła, kostka masła (200g) na kilogram mąki. Reszta składników to cukier, mleko i alkohol, który dodajemy po to, aby ciasto podczas smażenia nie chłonęło oleju. Mąka do przygotowania pączków powinna być jak najlżejsza - sięgnij po extra tortową o typie 450. Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę zawsze przesiewamy
SMYKWKUCHNI