mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:194/458)

Chłodnik z truskawek i awokado 96

osobno pojemnik z drobno posiekanymi warzywami. Na miejscu łączymy i mamy przepyszny letni obiad.   Składniki na 4 porcje: kilo truskawek – umytych i odszypułkowanych – zostawić kilka do dekoracji dojrzałe awokado – obrane mały ząbek czosnku (opcjonalnie) przetarty przez praskę dwie łyżeczki octu jabłkowego lub octu balsamicznego sok wyciśnięty z limonki świeżo mielony pieprz ogórek – obrany

Ugotowane pozamiatane
Szparagi z grilla, prosty przepis ! 172

proste warzywo do przygotowania ( przepis jak się do nich zabrać ) i tak pyszne, a z grilla w kilku chwil, pyszne !  Ten pomysł jest fajny np. jeśli chodzi o przewracanie szparagów, prosto i wygodnie.  Szparagi z grilla  kilka szparagów zielonych  1/2 cytryny  2 łyżki oliwy  świeżo mielony pieprz  sól do smaku patyczki

Kuchnia na wzgórzu
WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU 183

cieniutkie plasterki. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem. Paprykę kroję w większe kawałki, cebulę oraz czosnek siekam, imbir ścieram na tarce o małych oczkach. Pora i marchewkę dzielę na trzy części, następnie kroję wzdłuż, aby powstały bardzo cienkie słupki. Przygotowuję sos z podanych składników. Na woku rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam warzywa, smażę na średnim ogniu (od czasu do czasu

JejKuchnia
Pulpety drobiowe z kaszą jaglaną i sosem pomidorowym 121

pietruszka  kawałek selera sól świeżo mielony piep rz 2 łyżki śmietan y 18% 1 łyżka oleju Cebulę drobn o posiekać i zeszklić na oleju. Marchew,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce , dodać do cebuli i chwilę smażyć. Pomidory z puszki przełoż y ć na sito i przetrzeć do przesmażonych warzyw. Podlać 1/4 szklanki wody i dusić kilkanaście minut

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa krem z kopru włoskiego 97

smażymy przez 10 min. Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu. Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia. Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Papryka faszerowana 156

węglowodany w postaci kaszy, czy ryżu i warzywa, które nadadzą daniu smaku. Tym razem moje papryki nadziałam ryżem, mięsem, pomidorami, kukurydzą i cebulą. Tajemnicą mojego farszu jest dodatek startego sera grana padano, który idealnie skleja nadzienie i sprawia, że danie ma bardziej bogatszy smak. Składniki: 3-4 papryki 300 g mięsa mielonego (z indyka, wołowego, wołowo-wieprzowego) 1/2 szklanki

Kulinarne Inspiracje
Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka 278

świeżą sałatką z chrupiących, mieszanych sezonowych warzyw. Pyszny sposób na kurczaka – lekki i dietetyczny, ale pełen smaku i aromatu. SKŁADNIKI 500g mięsa z kurczaka – piersi lub wytrybowane udka 3 łyżki oliwy z oliwek 7 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano 2/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu

Karo in the Kitchen
Wielkanoc. Kremowa zupa chrzanowo-kokosowa 212

wielkości seler 1 średnia pietruszka (korzeń) łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka białego pieprzy (może być czarny, o ile nie przeszkadzają Wam czarne kropki w białej zupie) duży kawałek świeżego chrzanu (rzucili w Lidlu w promocji Przygotowanie: Seler, pietruszkę i chrzan zetrzyj na tarce. W garnku (około 3 litrowym) rozgrzej masło, wrzuć starte warzywa, dodaj pieprz, kozieradkię i podduś je przez

greenscarf
Zapiekanka ” Wilcza wieża „ 2969

warstwie ziemniaków , układamy podsmażone mięso mielone , następnie cukinię , cebulę i na końcu wylewamy ,warstwę pomidorów z puszki . Oczywiście wszystko solimy i podsypujemy przyprawami . Wstawiamy do piekarnika ,na około 65 minut – przykrywając wierzch folią aluminiową – jeśli mamy dość płytkie naczynie , warto podłożyć folię także pod spód , gdyż często sok z warzyw kipi i brzydko się przypala

Ogrodnik w podróży
Hummus z białej fasoli 151

sprawdzajcie skład!), kanapek lub pasków z surowych warzyw. Hummus (kilka porcji): 240 g ugotowanej, białej fasoli 3 łyżki oliwy z oliwek/ulubionego oleju nierafinowanego + trochę do skropienia 1/2 małej główki pieczonego czosnku 1 łyżka sezamu szczypta soli i pieprzu opcjonalnie 1-2 łyżki wody dla uzyskania gładkiej konsystencji Dodatki: 1/2 łyżki suszonej, mielonej cebuli 1/2 łyżeczki suszonego, mielonego czosnku

Powiedz dietom nie
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 167

łyżeczka wędzonej papryki chilli mielone w zależności od preferencji (dałam ok pół łyżeczki) sól do smaku   oliwa lub olej 2-3 łyżki   Do garnka, w którym będziemy gotować zupę, wlewamy oliwę i wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę i drobno pokrojone łodygi selera. Po 2-3 minutach, gdy warzywa nieco zmiękną dodajemy

Simple Dish
Khobz - marokanskie chlebki 218

często zamiast sztućców do nabierania zup, warzyw, mięs i sosów. Tradycyjnie pieczone w opalanych drewnem, glinianych piecach. W różnych regionach dodaje się do nich rozmaitych rzeczy, zależnie od własnych upodobań i przeznaczenia chlebków.  Składniki: 300g mąki pszennej 50g mąki kukurydzianej 300ml wody torebka drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 1/2 łyżki oleju

Gotuj z Rumcajsem
Zupa krem z pieczonej dyni 136

masło 1 litr bulionu warzywnego mielone chilli sól Sposób przygotowania: Dynię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Obraną cebulę i czosnek, papryczki, imbir drobno siekamy, w garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Dynię

Bajeczna Kuchnia
Krem z dyni hokkaido z imbirem i zielonym groszkiem 189

cytryny posiekana natka pietruszki sól, biały pieprz mielony opcjonalnie: grzanki z chleba tostowego, ziarenka granatu Dynię i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z ciepłym bulionem, dorzucamy też pokrojoną obraną cebulę i odsączony z zalewy groszek z puszki. Całość gotujemy na niezbyt dużym ogniu do miękkości. Miękkie warzywa z bulionem miksujemy na gładką masę. Doprawiamy

Kuchenna Kontrrewolucya
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 208

bloga Teoria smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania