mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:150/458)

Zielona sałatka z kurczakiem i sosem curry 178

Sałatka z zielonymi warzywami i kurczakiem, polana sosem curry. Szybko i smacznie! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 450 g fileta z kurczaka lub indyka 130 g selera naciowego ½ sałaty masłowej lub lodowej ½ papryki zielonej(...)oliwek zielonych 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta curry szczypta świeżo mielonego pieprzu i soli Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na łyżce oleju. Selera pokroić w cienkie paseczki, sałatkę potargać

KuchniaWeDwoje.pl
Domowa wegeta 244

wegetę, wolą od  przeróżnych ulepszaczy, chemii, glutaminianu sodu no i przede wszystkim z dużo większą zawartością jarzyn.  Jak sprawdziłam kupna "wegeta" w swoim składzie zawiera tylko 15% warzyw a reszta to same polepszacze smaku.  Przygotowanie domowej, prawdziwej wegety  nie jest trudne ale wymaga sporo cierpliwości.  Nie potrzeba nam także specjalnych urządzeń, bo przecież piekarnik(...)słodkiej papryki szczypta gałki muszkatołowej łyżeczka mielonego czosnku  Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, pasternak, por, cebulę oraz seler, obrać, wymyć i pokroić na drobne kawałki, następnie ułożyć je na pergaminie i podsuszyć (najlepiej na słońcu), następnie przełożyć je do piekarnika nagrzanego do 45- 65 stopni (z uchylonymi drzwiczkami) i suszyć do czasu, aż warzywa będą całkowicie suche(czas suszenia zależy

Krakowskie smaki Ani
Spaghetti pomidorowe z mięsem i cukinią i pysznym sosem pomidorowym 163

zdrowszy, bo z dodatkiem warzyw. W prawdzie użyłam do niego gotowego sosu, jednakże takiego, w którego składzie są jedynie naturalne produkty i żadnych konserwantów czy wzmacniaczy smaku - wprost idealnego, gdy brakuje nam czasu, siły lub po prostu ochoty na "stanie przy garnkach". SKŁADNIKI: 1 op. makaronu spaghetti (porcja dla 4 osób) 50 dag miesa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych

Kto ugości moich gości?
Szaszłyki "BBQ" 120

kurczak, do tego warzywa i obowiązkowo sos Tatarski Winiary. To mój tegoroczny faworyt w grillowaniu! Składniki: 500 g piersi z kurczaka, pół dużej papryki czerwonej, pół dużej papryki żółtej, sredniej wielkości cukinia, 2 cebule, 5-6 dużych pieczarek, marynata: 6 łyżek oleju, 2 łyżki ketchupu, łyżeczka papryki czerwonej słodkiej, szczypta ostrej papryki, szczypta czarnego mielonego pieprzu, łyżeczka suszonej natki(...)Odstawiamy na lodówki na 30 minut. W tym czasie cukinię kroimy w 1 cm plastry, cebulę w 0,5 cm plastry, paprykę w większą kostkę, pieczarki na ćwiartki. Nabijamy warzywa i kurczaka na patyczki, tak, aby zaczynało i kończyło się na cukini. Grillujemy przez około 10-12 minut z dwóch stron, aż mięso będzie gotowe. Podajemy z sosem Tatarskim WINIARY

Lena Gotuje
Cukinia faszerowana 105

Cukinia to jedna z moich ulubionych warzyw .Dodaje ją do zup, smarze z niej placuszki tarte, w cieście naleśnikowym, w całych płatach, faszeruje. To ostatnie lubię najbardziej i moja rodzinka też . Dodatkowo to szybka przekąska i lekka. W sam raz na lekką kolacje. Składniki 3 szt cukinij 15 dkg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 cebula  1/2 szklanki(...)wody lub bulionu bazylia,majeranek sól, pieprz do smaku Wykonanie Mielone mięso  smażę razem z pokrojoną w kostkę cebulą , ok, 2-3 minut następnie podlewam polową szklanki wody lub bulionu, tak duszę do wyparowania wody , od czasu do czasu mieszam ( to mieszanie to zależy od płomienia pod patelnią, jeśli chce szybciej skończyć przygotowania to zwiększam płomień

Eli Gotowanie
Sos pomidorowy 155

używam go do gołąbków, niektórych rodzajów mielonych kotletów czy fileta z kurczaka faszerowanego boczkiem i serem . W dodatku bardzo łatwo wprowadzać w nim modyfikacje dopasowujące go do jeszcze większej ilości dań – stosownie do potrzeb sos może być łagodny lub pikantny, gęsty lub rzadki, gładko zblendowany lub zachowujący strukturę drobnych kawałków warzyw. Teoretycznie można go też stosować zarówno na ciepło(...)400g krojonych pomidorów z puszki 1-2 ząbki czosnku 1 mała lub 1/2 dużej cebuli 1 płaska łyżeczka tymianku 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii 1 łyżka mielonej słodkiej papryki szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oliwy Instrukcje Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy

Kulinarna Pokusa
Chowder warzywny 102

Jest coś, co w zupach bardzo lubimy. Mianowicie mnóstwo warzyw i innych dodatków, w postaci przypraw, które powodują, że zupa jest niezwykle aromatyczna, a warzywa nie tracą swojego smaku. Chowder jest właśnie taką zupą, słodką i lekko pikantną. Rewelacyjnie smakuje z pieczywem.   Składniki 140 g kukurydzy z puszki 1 mały kalafior 1 młody por 1 łodyga selera naciowego kilka(...)łyżeczki chili mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalafiora dzielimy na małe różyczki, pora i seler kroimy na talarki, pomidory siekamy. Razem z osączoną z zalewy kukurydzą, dusimy na rozgrzanym oleju przez 10 min, od czasu do czasu mieszając. Szczypiorek wraz z cebulką siekamy. Warzywa zalewamy mlekiem i gotujemy

R'n'G Kitchen
Sos Ortolana 187

Ortolana to włoski sos, który zawiera mnóstwo chrupiących warzyw. Jest gęsty, lekko pikantny i wyrazisty w smaku. W zupełności nie wymaga już żadnych dodatków. Wystarczy go podgrzać, połączyć z makaronem i obficie posypać parmezanem. Do tego lampka dobrego, czerwonego wina i danie w stylu włoskim gotowe. W połączeniu z mieloną wołowiną również smakuje wyśmienicie. Którą wersję wybierzecie? - zdecydujcie sami(...)łyżki cukru 1,5 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka suszonej bazylii pieprz biały Przygotowanie Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy. Marchew, cebulę i czosnek obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w malutką kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek. Podsmażamy chwilę do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy marchew, sól i dusimy około 5 minut od czasu

Wędrówki po kuchni
Pasztet z żurawiną 182

prowansalskich czerstwa bułka 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera sól morska świeżo mielony pieprz 1/2 szkl. suszonej żurawiny 1 łyżka masła  2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego Filet z kurczaka i łopatkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem warzyw,ziela angielskiego i listka laurowego. Wątróbkę sparzyć wrzątkiem i wrzucić na kilka minut

Kolorowa kuchnia Elki
KUCHENNA REWELACJA!! - SPAGHETTI Z CUKINI 93

kolejną kuchenna rewelacją!! Przetestowałam, zasmakowałam - było mi przykro gdy się skończyło.  SOS mięso mielone pomidory z puszki sól, pieprz, zioła prowansalskie czosnek cebula MAKARON - dwie cukinie (2 porcje) Cukinie myjemy, osuszamy, odcinamy końce. Przy pomocy maszynki do obierania, szatkownicy czy spirali do warzyw kroimy cukinię wzdłuż na plastry. Następnie kroimy na malutkie paseczki przypominające makaron spaghetti

BezglutenowaIzabela
Kotlety z ryżem i pieczarkami 128

dodatek do zup np. pomidorowej, element drugiego dania, samodzielne danie wegetariańskie - ryż z warzywami. Jeśli nadal nam mało urozmaiceń proponujemy w postaci kotletów.     Szereg pomysłów, które Agnieszka proponuje, jako kotlety wegetariańskie lub wegańskie zamiast mięsnych, śmiało przebija smakiem klasyczne kotlety schabowe lub mielone... Warto eksperymentować... ! Składniki: 200g ryżu 250g pieczarek 1 duża cebula 3-4 kopiaste

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jednogrankowy miszmasz cukiniowo pomidorowy 157

cukinii i pomidorów.Dusimy razem,doprawiamy zmielonym czosnkiem oraz solą,pieprze,papryką  mieloną do smaku.Pomidory i cukinii nam się rozgotują i tak ma być,mamy gotowy sos z mięskiem.Makaron gotujemy al-dente i przekładamy go do naszego sosu z warzywami i mięskiem ,mieszamy i zostawiamy na 10 minut pod przykryciem.Gotowe można jeść

Różowa kuchnia
Zupa krewetkowa po polsku 161

bulionu warzywnego 1 liść laurowy Szczypta oregano do smaku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, z papryki wydrążyć nasiona, wszystko pokroić w kostkę łącznie z porem.  W garnku rozgrzać klarowane masło, wrzucić warzywa zeszklić 5 minut pod przykryciem, od czasu do czasu zamieszać.  Wlać gorący bulion

Wanilia i Kardamon
Fit burger wołowy 146

tych, którzy dbają o linię, a mają niewiele czasu na gotowanie. Wołowina, bułka owsiana i warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól

Kuchnia Bazylii
Fit burger wołowy 146

tych, którzy dbają o linię, a mają niewiele czasu na gotowanie. Wołowina, bułka owsiana i warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól

Kuchnia Bazylii
Krewetki ''Jumbo'' gotowane na parze z dodatkiem oliwy truflowej , limonką w sosie Sweet Chilli 180

Chilli 1 łyżeczka oliwy truflowej 1 mała papryczka chilli drobno pokrojona sól morska grubo mielona Sposób: Krewetki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie nadziewamy na patyk drewniany do szaszłyków. Skrapiamy krewetki sokiem z liomonki i oprószamy solą. Zostawiamy na kilka chwil. Zajmujemy się warzywami . Papryką, cebulą i pieczarkami . Papryka na talerzu ma być surowa , pieczarki i cebula podpieczona

Viola cooks with passion
Zupa brokułowa na chłodne dni 193

diecie osób odchudzających się. Oprócz tego warzywa te zawierają dużą ilość potasu, witaminy C, A i kwasu foliowego. Składniki: ·      1 brokuł ·     8 ziemniaków ·     3 łyżki domowej bulionetki warzywnej ·     3 łyżeczki soli ·     4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego ·     2 łyżeczki papryki słodkiej

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
KURCZAK W SOSIE POMIDOROWYM W NUCIE ORIENTALNEJ 150

oraz sok z całej limonki. Całość dusimy pod przykryciem ok. 15 – 20 min. aż warzywa i mięso zmiękną. 10 minut wcześniej dodać do dania groszek, tak aby się podgotował, ale nie rozgotował. Pod koniec doprawić jeszcze cukrem lub miodem oraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Danie podawać np. z ryżem jaśminowym i posypać świeżą natką kolendry

Calzonella.com
#31 Indyjska pomidorowa - dahl z soczewicy 132

oleju 1 łyżeczka garam masali 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka drobno posiekanego lub przeciśniętego przez praskę świeżego imbiru 0,5 łyżeczki chilli 1 puszka pomidorów Łowicz 1 kartonik przecieru pomidorowego Łowicz 1 litr wywaru z warzyw 1 szklanka czerwonej soczewicy Pół puszki (200 ml) mleka kokosowego (wymieszanego!) Sos sojowy do smaku

Kuchnia w szuwarach
Pasztet z szynkowara 105

Następnie zmniejszamy płomień palnika, dodajemy obrane marchewki, pietruszki i selera i gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodajemy wątróbkę i gotujemy jeszcze ok. 15 - 20 minut. Cebulę kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przestudzone mięso obieramy od kości i wraz z innymi składnikami mielimy w maszynce. Dodajemy jajka i przyprawy (gałki nie żałujcie, powinno ją być dobrze czuć

Czary - gary w kuchni
Zupa fasolowa 141

liście laurowe 15 ziaren ziela angielskiego 2 płaskie łyżeczki domowej Vegety (suszone zioła i warzywa) 2 marchewki pietruszka mały seler mały por 150 g boczku surowego, wędzonego 1 cebula 0,5 kg obranych ziemniaków 2 ząbki czosnku 1,5 czubatej łyżki majeranku pieprz mielony - około 1/2 płaskiej łyżeczki sól do smaku Wykonanie: Fasolę namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Wymieniamy

Smak mojego domu
Mięso Mielone inaczej z Kaszą Kuskus 150

wody przegotowanej zimnej   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzany olej wrzucam mięso mielone. Smażę z dodatkiem przypraw:soli,pieprzu,czosnku oraz papryki czerwonej.  Cebulę kroję w drobną kostkę. Przecisnęłam również czosnek przez praskę.  Paprykę kroję w kostkę.  Marchewkę kroję w słupki.  Warzywa dodaję do mięsa. Całość duszę.  Na koniec dodaję wodę oraz koncentrat

Gotowanie Patki
Papryka faszerowana. 112

słoiczka konserwowych pieczarek 100 g ryżu 1/2 pęczka zielonej cebulki starty ser papryka ostra mielona zioła prowansalskie Paprykę myjemy odcinamy górę z ogonkiem, wyciągamy gniazda. ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki, zieloną cebulkę siekamy. Ugotowany ryż mieszamy z warzywami, przyprawami i serem - nakładamy do papryki na końcu posypujemy resztą sera. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym

Moje-pitraszenie
Leczo warzywne z dynią 145

pomidorów 3 łyżki oliwy szczypta gałki muszkatołowej sól morska, pieprz - do smaku 1/2 łyżeczki mielonej papryki wędzonej 1/2 łyżeczki curry 1/2 pęczka natki pietruszki do posypania 2-3 łyżki sezamu szklanka przegotowanej wody Leczo warzywne z dynią - jak zrobić? Pierwszym krokiem będzie przygotowanie warzyw. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Dynię wydrążyć, obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Papryki

Moje Qulinaria
Żeberka duszone z cukinią i kalafiorem 226

Danie obiadowe idealne na pełnię letniego sezonu, wykorzystujmy sezonowe warzywa!, bo szalenie zdrowe, pełne witamin, a jak czarująco wygląda talerz w ich towarzystwie.... Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule olej do smażenia po szczypcie tymianku, rozmarynu, papryki ostrej mielonej,  listek laurowy sól, pieprz do smaku 1 średni kalafior 2 młode cukinie garść rukoli 1 łyżeczka cukru

kgwjanczewo
Zupa czosnkowa 93

obieramy i kroimy w kostkę. Mięso wyciągamy ,a do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i pora pokrojonego w piórka. Gotujemy jeszcze 25 min. W tym czasie posiekaną cebulę ,czosnek i imbir podsmażamy na oliwie ,dodajemy do bulionu. Do smaku doprawiamy solą i mielonym pieprzem

R'n'G Kitchen
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 354

patelni (kolejność: najpierw cebula, jak zmięknie, dodajemy ogórki a na końcu pieczarki) Mięso mielone doprawiamy raczej pikantnie, dodajemy jajko i w razie potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy małe kuleczki i podsmażamy na oliwie. Podsmażone warzywa i mięso przekładamy do garnka, dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i 2 łyżki ketchupu. Jeżeli jest

Kulinarna Patilogia