Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

Na naszym świątecznym stole w tym roku gościł łosoś w galarecie.  ok. 350-400g filetu z łososia  1 łyżeczka soku z cytryny mielony pieprz cytrynowy 2 ugotowane jajka 2-3 łyżki groszku konserwowego 1 ugotowana marchewka plasterki cytryny 500 ml bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka octu jabłkowego Z włoszczyzny ugotować bulion,warzywa usunąć,w bulionie rozpuścić żelatynę i doprawić octem. Łososia skropić sokiem z cytryny,oprószyć pieprzem cytrynowym,podzielić na kawałki,zawinąć w folię alu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.