mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:147/458)

Pulpeciki ze schabu z warzywami 94

dysponujemy tylko mikrofalówką) i być smaczny, treściwy, ale nie ciężki. Choć te pulpeciki nie są może najszybsze w przygotowaniu, to są po prostu idealne na przeróżne okazje. Dzięki dodatkowi warzyw są niesamowicie soczyste i wyborne w smaku. Do przygotowania kotlecików potrzebujemy (ok 30 sztuk): – 600 g schabu (można zastąpić drobiem) – 1 mała cukinia – 1 mała marchewka(...)kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w robocie kuchennym. Cukinię i marchew ucieramy na drobnych oczkach (ja wykorzystałam do tego celu robota kuchennego). Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy (w razie konieczności po wystudzeniu odciskamy nadmiar wody). W sporej misce umieszczamy zmielone mięso, warzywa, przyprawy. Wbijamy jajka i całość wyrabiamy

Szybko Tanio Smacznie
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem 208

duże porcje): 1 opakowanie mieszanki warzyw na patelnię marki  Hortex 1 szklanka soku pomidorowego pikantnego marki  Hortex 1/3 szklanki mleka kokosowego  1 cebula  1 ząbek czosnku  2 łyżki oleju z sezamu  3 łyżki zielonej pasty curry  sok z cytryny, szczypta soli, szczypta mielonej kolendry  1/2 papryczki chili - opcjonalnie, jeśli ktoś lubi(...)czosnek i chili. W garnku z grubym dnem rozgrzewam olej z sezamu i smażę na nim posiekane składniki do delikatnego zarumienienia. Dodaję pastę curry, smażę całość. Gotową mieszankę mrożonych warzyw dodaję do pozostałych składników i całość duszę jeszcze chwilę. Wlewam sok pomidorowy i gotuję sos przez 4-5 minut. Dodaję mleko kokosowe oraz sól i kolendrę. Dokładnie mieszam zawartość garnka

Mango Papaja
Węgierska zupa gulaszowa 139

straci surowy wygląd *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, łyżeczkę mielonej papryki, liść laurowy, ziele angielskie oraz przeciśnięty czosnek. Zupę gotujemy ok 45 minut *** *** Ziemniaki oraz papryki kroimy w kostkę, a pora w plasterki *** *** Do zupy dodajemy pokrojone warzywa oraz opcjonalnie (jeśli lubimy) kukurydzę z puszki. Całość gotujemy przez około 25 minut, aż warzywa

Blog z Apetytem
3 składnikowe klopsiki jaglane 100

nasion słonecznika bajery: suszony/świeży koperek, łyżeczka soli, szczypta kurkumy, pół łyżeczki mielonej kozieradki olej do smażenia/można też upiec – 20 minut w temp. 180 C Przygotowanie: Ugotować kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotować brokuł (ja zawsze gotuję warzywa w parowarze). Słonecznik podprażyć na suchej patelni.   Brokuła rozgnieść widelcem lub „tłuczkiem” do ziemniaków

greenscarf
Czas na burrito! 147

wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek (uprzednio podsmażony na patelni) i gotujemy na wolnym ogniu ; - mielone mięso wołowe podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego i przypraw i dodajemy do pomidorowego sosu , następnie na tej samej patelni podsmażamy na oleju kokosowym pokrojone warzywa - najpierw paprykę - po 2 minutach dorzucamy cebulę, a na koniec cukinię, gdyż najszybciej nam zmięknie

MintTaste
Sos z cukinii do kanapek do słoików na zimę 132

łyżka soli Przyprawy: 1 łyżeczka mielonego pieprzu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka curry ½ szklanki octu 40 dag cukru przecier pomidorowy 600 gram Wykonanie: Cukinię, paprykę, oczyścić z nasion, zaś cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Do warzyw wsypać sól, wymieszać i odstawić na pół godziny. Następnie dusić na małym ogniu przez pół

Tradycyjna Kuchnia
Zupa kalafiorowa 549

wielkości ziemniaki 1 pęczek koperku 2 kulki ziela angielskiego 1 listek laurowe Sól, pieprz czarny, mielony do smaku śmietanka 30% Przygotowanie: Przygotować mięso, zalać zimną wodą około 1,2litra, dodać przyprawy, gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę warzywa ( u mnie marchewka w plasterki) kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Gdy warzywa oraz mięso

W garach u Gosi
TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I CZERWONĄ PAPRYKĄ 148

domowej roboty, z mocno wyczuwalnym, nie do końca zmielonym serem oraz świeżymi ziołami i warzywami. Ta wersja jest akurat ze szczypiorkiem i papryką czerwoną. I oczywiście polecam z czystym sumieniem. Prostota czasem okazuje się najlepsza J SKŁADNIKI: -  ok. 400 g sera białego niemielonego ( może być z obniżoną zawartością tłuszczu) -  4-5 łyżek jogurtu naturalnego -  połowa czerwonej

Calzonella.com
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 116

majeranek, tymianek, cząber, kminek. 1. Na oleju smażymy cukinię 2. Dodajemy pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, pokrojoną cebulę, kolendrę. 3. Następnie dodajemy sól i vegetę. 4. Wrzucamy pokrojone pomidory. 5. Doprawiamy do majerankiem, tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały się niedostatecznie przyprawione, dodajemy przyprawy w kolejności: pieprz ziołowy, pieprz czarny, kolendra, sól, vegeta

Kuchnia smaków
PIEROGI Z MIĘSEM 114

mąki dodać sól, olej, wyrabiać ciasto dolewając wodę.Zagniatamy elastyczne ciasto. *Do bulionu dodajemy warzywa i przyprawy: ziele , liść pieprz, wkładamy mięso. Gotujemy ok godziny. *Cebulę drobno siekamy szklimy na oleju. Połowę cebuli weźmiemy do farszu, połowę do okraszenia pierożków. *Ugotowane mięso mielimy w maszynce, dodajemy odciśniętą namoczoną bułkę i zeszkloną cebulkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. * Ciasto pierogowe

Z Majeczką w kuchni
spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą zieloną... 132

wędzona 20 dag, cebula 1 sztuka, mrożona mieszanka soczewica zielona Frosta 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 1 łyżka na oleju podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę razem z pokrojoną cebulę, wsypać mieszankę mrożoną soczewicy zielonej z warzywami i podsmażać z 5 minut, wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Buraki pieczone z łososiem i śmietankowym serkiem w koperku. 165

minut w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od Waszych upodobań; ja lubię warzywa al dente. Łosoś. Kroimy go delikatnie pod kątem, wzdłuż, na małe plastry. Dodajemy pieprz, łyżkę oliwy i posiekany koperek. Można skropić delikatnie sokiem z limonki. Serek. Twaróg mielimy, solimy i pieprzymy, łączymy z 2 łyżkami śmietanki oraz ok 100 gramami  jogurtu naturalnego. Pysznie, zdrowo

BaRepas
Dyniowe latte czyli Niedzielne Sniadanie odc.75 149

oprzeć i na jedno ze śniadań wykonałam dyniowe latte z przepisu znajdującego się w książce "Warzywo". Z powodu braku goździków wykorzystałam gałkę muszkatołową. Dyniowe latte 2 czubate łyżki dyniowego puree 1 łyżka syropu klonowego 4 kapsułki zielonego kardamonu rozgniecione w moździerzu po szczypcie mielonych goździków, pieprzu i cynamonu oraz imbiru 400 ml mleka 2 mocne espresso Do rondelka wlewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone 154

świeżych drożdży 120 g masła pokrojonego w kostkę 0/5 szklanki śmietany 18% szczypta soli szczypta mielonej słodkiej papryki farsz: 1 puszka tuńczyka mała cukinia (obrana, pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojona w kostkę) pół cebuli czosnkowej łyżka masła klarowanego ugotowana marchewka ugotowana pietruszka (ugotowane warzywa mogą być z rosołu bądź innej zupy, farsz będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczny) kopiasta łyżka

Mienta blog
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 474

pieprz, cynamon mielony CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z nóżek kurczaka ściągamy skórę prawie do końca. Luzujemy z kości, oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę

My Culinary Art
Zupa krem z zielonego groszku;) 80

700ml wody. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy od 7 do 10 minut, sprawdzając miękkość warzywa. Gdy już będzie odpowiednio ugotowane, zabieramy garnek z palnika, a całość dokładnie miksujemy, aż uzyskamy odpowiednią gęstość i gładkość kremu. Dopiero teraz doprawiamy solą i sporą ilością mielonego pieprzu. Dodajemy oliwę z oliwek i masło. Zupę podajemy z gęstą śmietaną. Jeśli lubicie możecie

Kuchnia Pani Wiosny