mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:147/458)

spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą zieloną... 144

wędzona 20 dag, cebula 1 sztuka, mrożona mieszanka soczewica zielona Frosta 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 1 łyżka na oleju podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę razem z pokrojoną cebulę, wsypać mieszankę mrożoną soczewicy zielonej z warzywami i podsmażać z 5 minut, wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Buraki pieczone z łososiem i śmietankowym serkiem w koperku. 174

minut w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od Waszych upodobań; ja lubię warzywa al dente. Łosoś. Kroimy go delikatnie pod kątem, wzdłuż, na małe plastry. Dodajemy pieprz, łyżkę oliwy i posiekany koperek. Można skropić delikatnie sokiem z limonki. Serek. Twaróg mielimy, solimy i pieprzymy, łączymy z 2 łyżkami śmietanki oraz ok 100 gramami  jogurtu naturalnego. Pysznie, zdrowo

BaRepas
Dyniowe latte czyli Niedzielne Sniadanie odc.75 159

oprzeć i na jedno ze śniadań wykonałam dyniowe latte z przepisu znajdującego się w książce "Warzywo". Z powodu braku goździków wykorzystałam gałkę muszkatołową. Dyniowe latte 2 czubate łyżki dyniowego puree 1 łyżka syropu klonowego 4 kapsułki zielonego kardamonu rozgniecione w moździerzu po szczypcie mielonych goździków, pieprzu i cynamonu oraz imbiru 400 ml mleka 2 mocne espresso Do rondelka wlewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone 163

świeżych drożdży 120 g masła pokrojonego w kostkę 0/5 szklanki śmietany 18% szczypta soli szczypta mielonej słodkiej papryki farsz: 1 puszka tuńczyka mała cukinia (obrana, pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojona w kostkę) pół cebuli czosnkowej łyżka masła klarowanego ugotowana marchewka ugotowana pietruszka (ugotowane warzywa mogą być z rosołu bądź innej zupy, farsz będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczny) kopiasta łyżka

Mienta blog
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 482

pieprz, cynamon mielony CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z nóżek kurczaka ściągamy skórę prawie do końca. Luzujemy z kości, oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę

My Culinary Art
Zupa krem z zielonego groszku;) 90

700ml wody. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy od 7 do 10 minut, sprawdzając miękkość warzywa. Gdy już będzie odpowiednio ugotowane, zabieramy garnek z palnika, a całość dokładnie miksujemy, aż uzyskamy odpowiednią gęstość i gładkość kremu. Dopiero teraz doprawiamy solą i sporą ilością mielonego pieprzu. Dodajemy oliwę z oliwek i masło. Zupę podajemy z gęstą śmietaną. Jeśli lubicie możecie

Kuchnia Pani Wiosny
Zupa pomidorowa z mięsno-ryżowymi pulpecikami 174

łyżki koncentratu pomidorowego śmietana 18% 2 listki laurowe koperek sól pieprz Do garnka z obranymi warzywami wlewamy 1,5 litra wody. Wrzucamy listki laurowe i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową i zabielamy śmietaną. Mięso mielimy, dodajemy ugotowany ryż i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy niewielkie pulpeciki, które wrzucamy

Salonik smaków
Chicken Daily Superior 169

łyżki sosu sojowego  2 łyżki klarowanego masła lub oleju (do smażenia) czarny, świeżo mielony pieprz, sól morska do smaku Ryż 1 szklanka ryżu jaśminowego lub parboiled kilka zielonych cebulek, tylko białe części (zielone odcinamy i zostawiamy do salsy) duża szczypta suszonych warzyw (rozdrobnionych w moździerzu) lub 1/2 łyżki vegety 2 saszetki zielonej herbaty ekspresowej Irving Pure Green sól

Kuchnia Prezydentowej
Zdrowe krakersy z ciecierzycy 182

wody 1 łyżeczka otrębów pszennych 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cebuli granulowanej 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta pieprzu sezam do posypania opcjonalnie 1 łyżeczka pesto z bazylią i pomidorami KOTÁNYI (skład: Pomidory granulowane (32%), cebula, sól morska jodowana, czosnek, warzywa (marchew, pasternak, cebula), bazylia (5,2%), pieprz, rozmaryn, pietruszka) Sposób przygotowania: W misce mieszamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kurczak z warzywami w sosie słodko-pikantnym i... "ryż" z kalafiora ;) 392

Kurczaka smażymy na rumiano i zdejmujemy z patelni. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy warzywa, smażymy, podlewając odrobiną wody, aż zmiękną. Na koniec dodajemy sos słodko-kwaśny i kurczaka. Mieszamy razem, doprawiamy do smaku. Kalafiora dzielimy na mniejsze części i surowego mielimy w malakserze. Cebulę kroimy na drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy kalafiora razem

Czerwona Porzeczka
ZIEMNIAKI FASZEROWANE WARZYWAMI 107

ząbek czosnku żółty ser 1 łyżka pokrojonego szczypiorku sól ziołowa pieprz kolorowy papryka słodka mielona oliwa A jak to zrobić: Ziemniaki ugotować w mundurkach, pomidora sparzyć i obrać se skórki. Z przestygniętych ziemniaków ściągnąć skórkę, przekroić na pół i wydrążyć środki. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i delikatnie poddusić na rozgrzanej oliwie, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Kuchnia w opałach
Puree z dyni 135

Pure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw. Składniki: około kilograma dyni sól i pieprz Dynię kroimy na kilka sporych kawałków razem ze skórką. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 120 stopni. Odcinamy skórkę a miąższ mielimy blenderem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Nadmiar przekładam do słoików i pasteryzuję

prawdziwe jedzenie
SZCZUPAK POD GALARETKĄ 151

warzyw.Mięso szczupaka mielimy przez maszynke o bardzo drobnych oczkach.Dodajemy 1 ugotowana marchew,cebulę pietruszkę, mielmy. Do zmielonej masy dodajemy bułke tartą i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy, formujemy kule niczym pulpeciki, wrzucamy do gorącego bulionu. Gotujemy ok 15 minut na wolnym ogniu.Pozostałe warzywa wyjmujemy z bulionu. Marchew i pietruszke kroimy w plastry, posłuża do dekoracji.Do szklanki bierzemy troszke bulionu

Z Majeczką w kuchni
ZUPA KLOPSIKOWA TZW. KWAŚNY KLOPS 498

talerze i polewano zupą z klopsami. Obecnie często zupa gotowana jest na  wywarze z warzyw i razem z ziemniakami. Obowiązkowo zakwaszona octem, sokiem z cytryny, a u niektórych sokiem z ogórków kiszonych i zabielona śmietaną. Dla mnie - mistrzostwo świata! Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 6 niedużych ziemniaków 2 marchewki 1 jajko 2 łyżki kaszy manny

Walijskie Pichcenie
jarzynowa sałatka bardziej pietruszkowo-selerowa... 147

ziemniaki gotowane w mundurkach, 3 sztuki ogórek kiszony, - do smaku sól, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka musztarda delikatesowa, 250 ml majonez ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzone obrać obrane pietruszki, marchew, duży obrany seler podzielić na 4 części ugotować i ostudzić warzywa i ogórki kiszone pokroić w kosteczkę do smaku dodać soli, pieprzu, musztardę, majonez i dobrze

W Mojej Kuchni Lubię