mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:144/458)

Gołąbki z wołowiną i grzybami 175

Gołąbki z kapusty włoskiej, a w nich farsz z dodatkiem wołowiny, warzyw i grzybów leśnych. Smaczne, rozpływające się w ustach i aromatyczne. Przepyszne z sosem grzybowym ;) ok 12 liści kapusty włoskiej 1 cebula 1 marchewka 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g grzybów ( podgrzybki, borowiki) 1 szklanka ryżu sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy papryka słodka mielona

https:KKuchniaMniam
Kuskus z brokułami i indykiem 79

pracy. Kombinujcie ze składnikami i jedzcie na zdrowie. Oczywiście w sezonie korzystajcie ze świeżych warzyw.  Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 300 g piersi z indyka 300 g mrożonych brokułów 1 mała czerwona cebula garść kiełków z rzodkiewki pół łyżeczki rozmarynu szczypta mielonej słodkiej papryki szczypta mielonej chili 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny

Kardamonovy
Kotlety z indyka nadziewane marchewką w sosie pomidorowym 114

kotlety nazywam oszukanymi :D Mój synek za warzywami ( szczególnie za marchewką )  nie przepada, więc muszę kombinować tak, żeby je nieświadomie jadł :)  Udało się, zajadał aż mu się uszy trzęsły :)   Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki Sól, pieprz , Szczypta czosnku granulowanego 1szkl mleka Mąką do obtaczenia Olej Sos: 2 pomidory 3 łyżeczki

Domowa Kuchnia u Mamy
RYŻ Z CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM 192

bakłażan 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1 mała cebula przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, pieprz cayenne, papryka słodka olej rzepakowy 1 łyżeczka masła 150 g ryżu ugotowanego w wodzie z solą, curry i kurkumą SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie warzywa kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażymy do momentu aż zmiękną. W międzyczasie

wege i kropka
Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw 195

zostały ugotowane i zmiksowane brokuły. Miała powstać z tego zapiekanka, ale padło na kotlety mielone. W obawie, że eksperyment nie będzie zbyt udany, dodałam startą mozzarelle. Co z tego wyszło? Cudo!  Continue Reading Artykuł Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw pochodzi z serwisu Głodni Wrażeń

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Ryż jaśminowy z wołowiną 141

dodajemy rozmącone jajko i mieszamy z cebulą.  Kiedy jajko się zetnie dodajemy mięso mielone i chwilę smażymy.  Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz kapustę pekińską (tylko białą część) pokrojoną również w małą kostkę. Smażymy mieszając.  Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy wymieszany w misce sos sojowy, ostrygowy. Mieszamy. Pod koniec smażenia dodajemy

Bon appetit mon amie
Zupa - krem ziemniaczany 109

czosnku 500 ml - 750 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki Maggi 1 czubata łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku 50 g ziaren słonecznika 50 g  pestek dyni  ( u mnie ziarna Skworcu ) Wykonanie: Warzywa: ziemniaki, cebulę, seler, pora obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na patelni

Smak mojego domu
Gulasz na żeberkach z kaszą jęczmienną 122

smalcu bądź innego tłuszczu  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka * sól, pieprz, mielona czerwona papryka  * łyżka mascarpone * łyżka mąki pszennej  * ugotowana kasza jęczmienna * ogórki korniszony  Przygotowanie : Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obsmażyć mięso oraz warzywa na tłuszczu razem z przyprawami. Dolać wodę i gotować około 40 minut do miękkości

Magiczne Życie Marty
Spaghetti z karmelizowaną marchewką i zielonym kalafiorem 153

marchewki, 1/3 kalafiora zielonego, sól himalajska świeżo mielona do smaku, mieszanka przypraw chili świeżo mielona do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki cukru, świeże listki bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewki dokładnie myjemy (nie potrzeba obierać), kroimy w cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy

Moniki Smakołyki
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 108

Gołąbki to potrawa półmięsna, z farszem ryżowym zawiniętym w liście białej kapusty. Tradycyjnymi składnikami farszu jest, mięso mielone, ryż lub kasza. Gołąbki są prużone

Kulinarne Fantazje Marioli
pyszna na maśle jarzynowa zupa z ziemniakami... 136

woda 3 litry, włoszczyzna 1 pęczek/młoda, kalafior 1 mniejszy, kalarepka młoda 1 duża, warzywa mrożone 1 opakowanie/wiosenna zupa, ziemniaki 4 duże/młode, groszek konserwowy 1 puszka, kostka rosolowa 2 sztuki/drobiowe, masło 3 łyżki, pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1 pęczek, natka

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z fasoli Jaś 169

żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy formujemy małe

Bajeczna Kuchnia
Klops z indyka, serem feta i warzywami 107

Doskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno razem z pieczywem jako kanapkę. Jest pyszny. 4 duże porcje Składniki :  0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru

Niezły Młynek
"Gulasz" pomidorowy z kurczakiem. 128

kurczaka 1 papryka konserwowa domowej roboty 1/2 papryki czerwonej surowej 2 pomidory papryka ostra mielona, oregano, pieprz, szczypta soli 1/2 szklanka wody 1 mała cebula  Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kawałki i smażymy na patelni bez tłuszczu lub odrobinie oliwy. Warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy do garnka, przyprawiamy według uznania przyprawami. Jeśli lubimy ostrzejsze

Moje-pitraszenie
Warsztaty z Inką – relacja 163

się do przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem. Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji

karmelowy