mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:135/458)

Ryba pieczona na warzywach 254

pietruszki do posypania sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę. Posypujemy solą, wkładamy do sitka i zostawiamy na 10-15 minut (aż puści sok). Piekarnik nagrzewamy do 190°C (180°C z termoobiegiem). W tym czasie kroimy w kostkę pozostałe warzywa: pomidory, paprykę i cukinie (można

Poezja smaku
Schab w sosie piwnym 111

schabu sól grubo mielony czarny pieprz pół litra jasnego piwa 1 marchewka 1 pietruszka pół selera korzeniowego 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ocet winny 1 łyżka     Przygotowanie   Mięso umyłem, osuszyłem, natarłem solą i pieprzem. Do rondla wlałem piwo, włożyłem mięso, dodałem obrane, umyte i drobno pokrojone warzywa oraz przecier pomidorowy. Gotowałem około

R'n'G Kitchen
Łosoś z warzywami i jabłkiem - z piekarnika 170

Możesz schować pod jabłuszkiem każde inne ulubione warzywo. Należy jednak wcześniej je poddusić krótko na patelni, ponieważ nie zdąży się należycie przepiec, gdyż łosoś przebywa w piekarniku tylko 15 minut. Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia a`200g 1 ziemniak 1 marchewka 1 jabłko sok z cytryny sól, pieprz mielony imbir natka pietruszki olej Wykonanie: łososia skropić sokiem(...)rozgrzanym oleju, doprawić do smaku jabłko przekroić na pół i wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w cieniutkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemiało na porcjach łososia nałożyć podsmażone warzywa, następnie rozłożyć plasterki jabłek ułożyć porcje łososia na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Piec w 200`C 15 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić łososia jeszcze 5 minut, by doszedł. Podałam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Faszerowana papryka zapiekana 174

mielonego mięsa 150g ryżu 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 duża marchew lub 2 małe 150g żółtego sera 400 ml śmietany 18% płaska łyżeczka majeranku płaska łyżeczka bazylii płaska łyżeczka oregano sól pieprz Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i czosnek i chwilkę podsmażyć. Dodać marchew startą na grubej tarce i smażyć razem około 3-4 minut. Do warzyw

kuchnia doski
Warzywne spaghetti z polędwiczkami z kurczaka 193

minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś na obiad improwizacja. Jakiś czas temu kupiłam sobie temperówkę do warzyw i postanowiłam dzisiaj ją wykorzystać, sprawdzić czy rzeczywiście działa jak na obrazku. Tak więc z praktyki mogę powiedzieć, że rozmiar marchewki był nieco za mały i nie wyszło(...)dokładnej ilości nie podaję) ulubione przyprawy u mnie chili peperoncini ( ooostre), pieprz czarny mielony, sól do marynowania mięsa użyłam marynaty w stylu tajskim z TaoTao dodatkowo /opcjonalnie makaron ryżowy ( 100g) oraz domowy sos słodko-kwaśny z ananasem, który dostałam od mamy ( przepis TU ) , szczypiorek Wykonanie: Warzywa umyłam, marchewkę obrałam. I jak wcześniej pisałam z marchewką nie poszło za dobrze

W garach u Gosi
Trochę marchwiowej historii i słonecznych placuszków 164

podkreśla smak marchwi. Obieraczki w dłonie! To wspaniałe warzywo czas przerobić na placki! :D Ziołowe placuszki z marchewki z cytrusowo-jogurtowym dipem- bezglutenowe Potrzebujesz: 500g marchwi 1 cebula 2 jajka 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny 1,5 łyżeczki mielonej kolendry 1,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka soli(...)łyżeczki otartej skórki z cytryny sól do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach. 2. Cebulę pokrój w drobną kostkę. 3. Wymieszaj ze sobą warzywa i dodaj pozostałe składniki- połącz dokładnie. 4. Placuszki smaż na złoty kolor z dwóch stron- uważaj, żeby nie były zbyt grube! Dip: 1. Do miseczki wlej jogurt. 2. Przeciśnij do niego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
pasztet z czerwonej soczewicy 130

oliwek 3 jaja 1/4 szklanki bułki tartej Soczewicę należny namoczyć w wodzie przez ok 2 godziny. Warzywa obrać, włożyć do garnka wraz z przyprawami. Gdy lekko zmiękną dodać soczewicę. Całość posolić i ugotować do miękkości. Wystudzić. Całość zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jaja, oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Doprawić

Słodki Zakątek
Sałatka z ryżem i kurczakiem 114

litra) ogórków w musztardzie lub w occie ½ korzenia pora 500 ml majonezu Pieprz czarny mielony Wykonanie sałatki: Do miski wsypać ryż. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz ogórki (ja zaprawiam już pokrojone w kostkę, wtedy mam bez problemu ;)). Pozostałe warzywa: pietruszkę, seler, marchewkę (ja miałam marchewkę w talarki) również pokroić w kostkę. Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miski

Przepisy Babci
Chowder kukurydziany 135

ziarenko ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka  pasty Vegemite lub Marmite *** szczypta gałki muszkatołowej sól, mielony czarny pieprz i pieprz cayenne do smaku opcjonalnie około 150 g kiełbasy chorizio *** Vegemite i  Marmite to pasty zrobione z wyciągu z drożdży z warzywami i przyprawami, stosowane podobnie jak Maggi. Zawierają witaminy z grupy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Śledzie po kaszubsku 540

szklanki octu spirytusowego 10% 3 łyżki cukru 2 liście laurowe 4 kulek ziela angielskiego DUSZONE WARZYWA - olej roślinny do smażenia 3-4 średnie cebule białe 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1/3 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% ok. połowa zalewy z marynowania śledzi

W kuchennej krainie
Pełnoziarniste spaghetti z klopsikami z indyka 136

posiekanej natki (jeśli ktoś nie lubi może być bazylia) 50 g startego parmezanu sól morska, świeżo mielony pieprz ewentualnie odrobina cukru PRZYGOTOWANIE Na dużej patelni rozgrzewamy połowę oliwy i podsmażamy cebulę, aż zmięknie.Dodajemy czosnek i przesmażamy razem 2 minuty. Przekładamy warzywa do miski by wystygły. Dodajemy mięso, bułkę tartą, żółtko i oregano. Mieszamy dokładnie składniki i formujemy klopsiki

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa z fasolki i szpinaku 138

zagotować. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i gotować tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Szpinak opłukać, pokroić na kawałki, dodać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Ugotowaną zupę lekko schłodzić i zmiksować na gładko. Przyprawić świeżo mielonym białym pieprzem i gałką muszkatołową. Fasolkę szparagową opłukać, strąki oczyścić, pokroić na duże kawałki. Wrzucić do posolonego

Zielona Kuchnia
Kasza jęczmienna wiejska z warzywami na mizerii 100

bulionu) pod przykryciem,pod koniec gotowania zamieszać kaszę z warzywami i boczkiem . Doprawić do smaku ziołami, pieprzem i ewentualnie solą. Podawać gorące na mizerii.:))                  Składniki 500gr. ogórki zielone 130ml śmietany 1/2łyżeczki czarny pieprz mielony sól do smaku 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki ocet

w mojej kuchni
Panierowane pałki z kurczaka. 167

Składniki: -pałki drobiowe -2 marchewki -1 pietruszka -1 seler -1 por -sól -pieprz -słodka papryka mielona -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -olej Sposób przygotowania: Pałki myjemy, wsadzamy do garnka i zalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż mięso

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania