mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:137/458)

Pierogi z farszem wieprzowym, z indyka i marchewką 129

wrzątkiem i wymieszać widelcem. Po wystudzeniu dodać pozostałe składniki ciasta i wyrobić. Farsz: mięso gotujemy razem z warzywami do miękkości (oprócz słoniny). Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy i studzimy. W między czasie kroimy drobno cebulę i obsmażamy ja na patelni. Zimne mięso mielimy przez maszynkę do mięsa, jeśli chcemy możemy zmielić do tego marchewkę (ja wzięłam 3 marchewki) i słoninę

Państwo Wojtczuk gotują
Pyszne korzenne ciasto z jabłkami marchewką i żurawiną 175

dam.Przeszłam kuchnie wzdłuż i wszerz poszperałam w szafkach i mam. Ciasto korzenne z owocami i warzywami super, uwielbiam takie sytuację gdy powstaje coś czego nie planowałam i w dodatku wychodzi pyszne :) Składniki: marchew starta pół szklanki jabłka 2 szt migdały mielone 1 szklanka  żurawina suszona 2 garście Kłos-Pol skórka kandyzowana z pomarańcza opakowanie imbir

Różowa kuchnia
Imprezowa sałatka ziemniaczano-parykowa z kwaszonym ogórkiem 209

mnie Skworcu) około 4 łyżki majonezu sól himalajska do smaku (u mnie Skworcu) pieprz czarny mielony do smaku (u mnie Skworcu) Przygotowanie: Ziemniaka gotujemy w łupinie, a jajka na twardo. Jajka obieramy i kroimy w kostkę (ja używam sitka do warzyw (krajarki)). Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kwaszone. Kolejno kroimy obranego i przestudzonego ziemniaka. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę

Słodkie okruszki
Sałatka z tortellini 136

świeży ogórek 2 łyżki posiekanego koperku 3 czubate łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w kostkę. Seler naciowy również pokroić na drobne kawałki. Warzywa wymieszać z makaronem.  Majonez połączyć z rozgniecionym czosnkiem,dodać do sałatki,wsypać koperek,doprawić do smaku solą

Kolorowa kuchnia Elki
Makaron z warzywami 498

szybkie. Najpierw wrzuć ulubiony makaron na wrzątek. Na rozgrzaną patelnię dodaj niewiele oleju kokosowego. Wrzuć warzywa. Następnie pomidory. Możesz dać rzodkiewkę! Podduś wszystko do miękkości z przyprawą bez chemii Karahi Chicken Masala. Skład KARAHI CHICKEN MASALA : kolendra, czerwone chili, kurkuma mielona, kminek mielony, sól -30%, czosnek, czarnuszka, kozieradka, cynamon grys, imbir, gałka muszkatołowa, goździki, pieprz czarny. Dodaj makaron

Z Kuchni Do Kuchni
Batony owsiane z masa rabarbarowa czyli Slodki Czwartek odc.103 150

kiedy tylko coś chcę upiec od razu sięgam po to warzywo! Spód tego ciasto zaczerpnęłam z "Warzywa", górna część pochodzi z mojej głowy! stanowią przepyszny duet! Batony owsiane z masa rabarbarowa 200 g płatków owsianych 100 g maki pszennej 1 łyżeczka mielonego imbiru 200 g masła 1/2 szkl. cukru trzcinowego demeara szczypta soli 4 łodygi rabarbaru pół szkl. wody

Dzieje kuchennej Wiewióry
KOFTA Z INDYKA PIECZONA NA GRILLU 185

MIELONE MIĘSO Z INDYKA JAKO SZASZŁYKI KOFTA Składniki: 500 gram mięsa mielonego z udźca z indyka 1 duża cebula Łyżka natki kolendry Łyżka natki pietruszki ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki cynamonu Szczypta kuminu (kmin rzymski) ¼ łyżeczki papryki słodkiej mielonej 2 ząbki czosnku Szczypta soli Szczypta chili W sobotę – spotkanie grillowe, będą na pewno same pyszności(...)tarce, natkę kolendry i pietruszki drobno siekamy, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy z mięsem mielonym. Następnie formujemy z mięsa podłużne wałki i wbijamy w środek patyczki do szaszłyków (namoczone w wodzie). Możemy również uformować kulki, które na przemian z warzywami będziemy nabijać na patyczki. Pieczemy na grillu, czas pieczenia zależy od temperatury grilla w moim przypadku trwało

Markowy smak
Kotlet wołowy z ogórkiem 195

mięsa wołowego właśnie z ogórkiem, tyle tylko że nie świeżym, a kiszonym. Smak był lekko zmieniony, warzywo ledwo wyczuwalne, ale całość pozytywnie mnie zaskoczyła. Mięciutkie kotleciki posmakowały najmłodszemu w rodzinie, polecam je z czystym sumieniem ;) Składniki: Na ok 6 kotletów 600g mielonej wołowiny 1 mała cebula 1 jajko 5 łyżek granulatu sojowego 2 łyżki mąki 1 duży ogórek kiszony(...)duże ząbki czosnku sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone łączymy z posiekaną drobno cebulką, przepuszczonym przez praskę czosnkiem, jajkiem, mąką i ugotowanym i dobrze odcedzonym granulatem sojowym. Na końcu dodajemy pokrojonego drobno ogórka oraz przyprawy: sól i pieprz. Z przygotowanej masy formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy

Kuchnia w czekoladzie
Kapusta włoska duszona z marchewką, masłem i koperkiem 354

dużych oczkach. Gdy kapusta zmięknie i opadnie do wody, dodaj sól morską i trochę pieprzu mielonego. Dobrze wymieszaj i duś na dużym ogniu bez przykrycia, aż kapusta będzie prawie miękka. Odlej część wody. Dodaj marchewkę i zamieszaj. Duś do miękkości warzyw. Odlej prawie całą wodę i dopraw w niewielką ilością soli i pieprzu ziołowego. Duś 2-3 minutki

Anioszek w kuchni
Kofty wołowo – drobiowe 156

pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na patelni grillowej i podałam je z dipem z pieczonej papryki oraz ryżem curry z warzywami. W sam raz na pożywny obiad dla mięsożerców, polecam Post Kofty

Marta Gotuje
KREM: JARMUŻ + GRUSZKA 215

tyle trudno, gdyż trzeba umieć odpowiednio je doprawić. W jaki sposób? Aby wydobyć niepowtarzalny smak użytych warzyw! Nie, nie chodzi o ich tłumienie poprzez dodanie przypraw, lecz o ich wyeksponowanie. W przypadku gruszki i jarmużu polecam wysublimowaną gałkę muszkatołową wraz z mieloną, pachnącą słońcem i cyrtusami kolendrą. Melisa także się sprawdzi, ale trzeba ją zrównoważyć inną, mocniejszą przyprawą. Może

W kuchni Karmel-itki
Domowa zupa szczawiowa 184

mały serek topiony ziołowy (trójkącik), ale niekoniecznie 1 duży pęczek szczawiu  szczypta vegety świeżo mielony czarny pieprz ok. 1/2 kubeczka creme fraîche po pół pęczka posiekanego koperku i szczypiorku Do gorącego bulionu wrzucam przyprawy i  pokrojone w średnią kostkę warzywa (cebulę drobno a marchewkę w talarki), doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień. Wsypuję łyżeczkę cukru, dodaję masło. Gotuję

Kuchnia Prezydentowej
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 214

gości. Bardzo ważne jest również abyśmy nie grillowali na brudnych, klejących się i zardzewiałych kratkach, bo choćbyśmy mieli najwyższej jakości mięso w aromatycznej marynacie to popsujemy smak bez dwóch zdań. O sposobie na proste czyszczenie grilla napisałam niżej. Marynaty. Tłuszcze. Mięsa. Ryby. Warzywa. No i dobra. Ogarnęliśmy miejsce, mamy pełną zastawę, grill rozpalony, na rozżarzonych węgielkach pojawiła się cienka warstwa

upichcona
Krem ze szparagów 172

bulionu warzywnego 2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki masła 4 żółtka 2 małe cebule 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz PRZYGOTOWANIE   Cebule drobno siekamy i podsmażamy w garnku na maśle. Odcinamy zdrewniałe końce szparagów i obieramy za pomocą obieraczki do warzyw. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu przez kwadrans. Miksujemy na gładko (możemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Tortilki raz-dwa, czyli pomysł na błyskawiczny obiad dla dwojga 136

przyprawy (np. Prymat) ale nie jest to konieczne. My się obywamy bez tego. Przygotowanie tortilek: Mięso mielone smażymy razem z drobno posiekaną cebulą. Solimy, pieprzymy. Dodajemy ulubionych przypraw. My tym razem użyliśmy mieszanki, którą Brat Męża przywiózł nam z podróży poślubnej. Warzywa kroimy w kostkę i mieszamy. Na podgrzaną na suchej patelni pszenną tortillę wykładamy sałatkę i ciepłe

Kuchnia po mojemu