mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:145/458)

Sos bazyliowo-czosnkowy do chrupiącego kurczaka i dań z grilla 154

chrupiących polędwiczek z kurczaka (na zdjęciu) oraz rożnych dań z grilla (czy to mięsnych czy warzyw). Polecam. Składniki: 2-3 ząbki czosnku 8-10 mniejszych listków świeżej bazylii około 0,5 – 0,75 małego kubeczka jogurtu naturalnego* około 4 łyżek majonezu świeżo mielony pieprz do smaku (u mnie od Cykoria) sól do smaku *mały kubeczek 180 g, doradzam

Słodkie okruszki
Zupa kartoflanka z "ośmiornicą" 152

pomysł.polecam. bulion kilka  ziemniaków marchewka, pietruszka listek, ziele sól,pieprz 25 dkg mięsa mielonego  makaron spaghetti [ kilka nitek makaronu] 1 cebula 1 jajko majeranek sól, pieprz do smaku koper Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do bulionu , dodać również warzywa.   Mięso wymieszać z jajkiem , doprawić.Makaron spaghetti połamać na 3 części.Z mięsa formować

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z wołowiną i grzybami 175

Gołąbki z kapusty włoskiej, a w nich farsz z dodatkiem wołowiny, warzyw i grzybów leśnych. Smaczne, rozpływające się w ustach i aromatyczne. Przepyszne z sosem grzybowym ;) ok 12 liści kapusty włoskiej 1 cebula 1 marchewka 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g grzybów ( podgrzybki, borowiki) 1 szklanka ryżu sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy papryka słodka mielona

https:KKuchniaMniam
Kuskus z brokułami i indykiem 79

pracy. Kombinujcie ze składnikami i jedzcie na zdrowie. Oczywiście w sezonie korzystajcie ze świeżych warzyw.  Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 300 g piersi z indyka 300 g mrożonych brokułów 1 mała czerwona cebula garść kiełków z rzodkiewki pół łyżeczki rozmarynu szczypta mielonej słodkiej papryki szczypta mielonej chili 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny

Kardamonovy
Kotlety z indyka nadziewane marchewką w sosie pomidorowym 114

kotlety nazywam oszukanymi :D Mój synek za warzywami ( szczególnie za marchewką )  nie przepada, więc muszę kombinować tak, żeby je nieświadomie jadł :)  Udało się, zajadał aż mu się uszy trzęsły :)   Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki Sól, pieprz , Szczypta czosnku granulowanego 1szkl mleka Mąką do obtaczenia Olej Sos: 2 pomidory 3 łyżeczki

Domowa Kuchnia u Mamy
RYŻ Z CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM 192

bakłażan 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1 mała cebula przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, pieprz cayenne, papryka słodka olej rzepakowy 1 łyżeczka masła 150 g ryżu ugotowanego w wodzie z solą, curry i kurkumą SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie warzywa kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażymy do momentu aż zmiękną. W międzyczasie

wege i kropka
Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw 195

zostały ugotowane i zmiksowane brokuły. Miała powstać z tego zapiekanka, ale padło na kotlety mielone. W obawie, że eksperyment nie będzie zbyt udany, dodałam startą mozzarelle. Co z tego wyszło? Cudo!  Continue Reading Artykuł Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw pochodzi z serwisu Głodni Wrażeń

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Ryż jaśminowy z wołowiną 141

dodajemy rozmącone jajko i mieszamy z cebulą.  Kiedy jajko się zetnie dodajemy mięso mielone i chwilę smażymy.  Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz kapustę pekińską (tylko białą część) pokrojoną również w małą kostkę. Smażymy mieszając.  Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy wymieszany w misce sos sojowy, ostrygowy. Mieszamy. Pod koniec smażenia dodajemy

Bon appetit mon amie
Zupa - krem ziemniaczany 109

czosnku 500 ml - 750 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki Maggi 1 czubata łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku 50 g ziaren słonecznika 50 g  pestek dyni  ( u mnie ziarna Skworcu ) Wykonanie: Warzywa: ziemniaki, cebulę, seler, pora obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na patelni

Smak mojego domu
Gulasz na żeberkach z kaszą jęczmienną 122

smalcu bądź innego tłuszczu  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka * sól, pieprz, mielona czerwona papryka  * łyżka mascarpone * łyżka mąki pszennej  * ugotowana kasza jęczmienna * ogórki korniszony  Przygotowanie : Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obsmażyć mięso oraz warzywa na tłuszczu razem z przyprawami. Dolać wodę i gotować około 40 minut do miękkości

Magiczne Życie Marty
Spaghetti z karmelizowaną marchewką i zielonym kalafiorem 153

marchewki, 1/3 kalafiora zielonego, sól himalajska świeżo mielona do smaku, mieszanka przypraw chili świeżo mielona do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki cukru, świeże listki bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewki dokładnie myjemy (nie potrzeba obierać), kroimy w cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy

Moniki Smakołyki
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 108

Gołąbki to potrawa półmięsna, z farszem ryżowym zawiniętym w liście białej kapusty. Tradycyjnymi składnikami farszu jest, mięso mielone, ryż lub kasza. Gołąbki są prużone

Kulinarne Fantazje Marioli
pyszna na maśle jarzynowa zupa z ziemniakami... 136

woda 3 litry, włoszczyzna 1 pęczek/młoda, kalafior 1 mniejszy, kalarepka młoda 1 duża, warzywa mrożone 1 opakowanie/wiosenna zupa, ziemniaki 4 duże/młode, groszek konserwowy 1 puszka, kostka rosolowa 2 sztuki/drobiowe, masło 3 łyżki, pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1 pęczek, natka

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z fasoli Jaś 169

żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy formujemy małe

Bajeczna Kuchnia
Klops z indyka, serem feta i warzywami 107

Doskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno razem z pieczywem jako kanapkę. Jest pyszny. 4 duże porcje Składniki :  0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru

Niezły Młynek
"Gulasz" pomidorowy z kurczakiem. 128

kurczaka 1 papryka konserwowa domowej roboty 1/2 papryki czerwonej surowej 2 pomidory papryka ostra mielona, oregano, pieprz, szczypta soli 1/2 szklanka wody 1 mała cebula  Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kawałki i smażymy na patelni bez tłuszczu lub odrobinie oliwy. Warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy do garnka, przyprawiamy według uznania przyprawami. Jeśli lubimy ostrzejsze

Moje-pitraszenie
Warsztaty z Inką – relacja 163

się do przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem. Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji

karmelowy
Bezglutenowe warsztaty z Inką 155

Dania które przygotowaliśmy na warsztatach to: pierogi z maki gryczanej z kaszą jaglaną i mielonym indykiem polane sosem grzybowym kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z  gęsich serc z boczniakami smażone filety z pstrąga i sałatki  z soczewicy ze świeżymi  warzywami domowe żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Nasza grupa miała

Kulinarne przygody Gatity
Gotowana marchewka 151

musiałam jeść zdrowo, więc często gotowałam marchewkę, a potem moja córka zaczęła próbować gotowane warzywa i najchętniej podchodziła jej właśnie gotowana marchewka, więc często i gęsto pojawiała się na naszym stole. Bardzo lubimy taki dodatek do ziemniaków z masełkiem i kotletów mielonych. To taki nasz standardowy zestaw obiadowy. Marchewka gotuję bądź samą, bądź też z groszkiem.  Składniki: około

na moim stole...
Libańska zupa z soczewicą i ciecierzycą 180

papryczek chili.  Zupę tę przygotowałyśmy na kolejne wyzwanie wspólnego gotowania - zupę z zimowymi warzywami strączkowymi, rzem ze mną w akcji udział wzięły: Mirabelka , Maggie i Ania . Składniki: 1 duża cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę 2 łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 szczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej

Codzienne Gotowanie
Łatwa zupa z curry i warzywami / Easy curry and vegetable soup 182

bezmięsna i przepyszna, polecam! Scroll down for recipe in English Łatwa zupa z curry i warzywami (4 porcje) Składniki: 1 łyżka oleju roślinnego, np. rzepakowego 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 łyżeczka startego imbiru 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 2 łyżki czerwonej pasty curry 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 marchewka, obrana

karmelowy
Zupa pomidorowa z rybą, cukinią i świeżym ziołami. Giancarlo Russo i Philipiak Milano. 156

nich pomieścić! I jeszcze ten piękny zestaw noży! W szklanym bloku! Ciągle się zastanawiamy, czy gdybyśmy mieli taki zestaw noży czy byłby on używany, czy byłby najpiękniejszą ozdobą naszej kuchni! Przyznajcie, wygląda cudownie!?! Podczas warsztatów przygotowanych zostało kilka dań - zupa z żabnicy z warzywami, mule na parze z sokiem z cytryny, szparagi na parze czy chociażby miętowe naleśniki z malinami

Plate of Joy
Arroz congri. Kubański przepis na ryż z fasolą. 231

passaty 2 ząbki czosnku świeża kolendra papryczka jalapeno sok z limonki oliwa z oliwek mielony kmin rzymski, oregano, pieprz, sól Na początek należy pokroić cebulę, jalapeno i paprykę w drobną kostkę. Następnie rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek w rondlu i przesmażamy warzywa, aż się zeszklą. Teraz dolewamy passatę i wsypujemy ryż. Dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy na małym

vegetanie
Krem serowy z pora i cukinii 111

żółtego* - 1 szklanka mleka 2% - 1,5 szklanki wywaru warzywnego lub drobiowego - oliwa z oliwek - mielone chilli - S&P Pory (białą i jasno-zieloną część pora) pokroić w półplasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę (ok.2-3 łyżki). Dodać przeciśnięty czosnek i smażyć aż warzywa będą miękkie i staną się szkliste (ok 8-10 minut). Cukinię obrać i wyciąć pestki

CookYourself
Sałatka z kurczakiem grillowanym i garanatem. 318

pomidorków koktajlowych granat szczypiorek SOS: mały jogurt naturalny  łyżka ketchupu  sól, grubo mielony pieprz WYKONANIE: sałatę porwać na małe kawałki ogórki kroimy w półkrążki, pomidorki w ćwiartki, wkładamy na sałatę, kurczaka kroimy w dużą kostkę lub paski, układamy na warzywach następnie jajka kroimy na ćwiartki, dodajemy do sałatki, posypujemy szczypiorkiem, polewamy sosem, posypujemy granatem i gotowe

Kuchnia Beaty
Duszona wołowina z pomocą Multicooker Redmond 192

ziela angielskiego 3 ziarenka owoców jałowca świeżo zmielony pieprz sól himalajska 1 czubata łyżka papryki mielonej ostrej 700-800 ml wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka lubczyku PRZYGOTOWANIE: Mięso obmywamy i kroimy na kawałki (kostki takie na 1.5-2cm). Warzywa myjemy. Cebulę pokroiłam w krążki. Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki. Chilli posiekałam. Paprykę pokroiłam

ClauditteMissCooking
Sałatka kalafiorowo-brokułowa 207

papryki sól czarny pieprz WYKONANIE: Kalafior i brokuły gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Warzywa powinny być pół twarde i chrupiące. Dzielimy je na małe różyczki. Dodajemy jogurt naturalny, posypujemy pestkami dyni i płatkami papryki. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przekładamy do salaterki lub na talerze. Dekorujemy kilkoma różyczkami brokuła, płatkami papryki i pestkami

Pyry na Gaz
Jagnięcina zapiekana z warzywami czyli prawie mussaka w wolnowarze 178

okazało się wyjątkowo mało fotogeniczne. Ale przepis zamieszczam, gdyż myślę, iż smak warzyw i jagnięciny uduszonych w wolnowarze i wygoda przygotowania, w zupełności rekompensuje  brak urody. Przepis z książki "The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis.składniki500 g mielonej jagnięciny1 duży bakłażan3 - 4 ziemniaki1 cebula, posiekana2 - 4 ząbki czosnku1 łyżka mąki400g puszka pokrojonych

Stare Gary
Sałatka nicejska 221

talerz, do sałaty. Tuńczyka odsączamy z sosu, w jakim się znajdował i układamy na warzywach. Ugotowane na twardo jajka, kroimy na ćwiartki i wraz z oliwkami kładziemy na talerzu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Następnie doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem. Smacznego

Taste Of My Day
Tagin po Polsku... 131

smaku Przygotowanie: Mięso myjemy i nacieramy solą i pieprzem.Warzywa również myjemy i obieramy. Wszystkie przyprawy mielimy w moździerzu. Następnie mięso wkładamy do miski wlewamy łyżkę oleju lub dwie i wsypujemy wszystkie przyprawy oraz wyciskamy 2 ząbki czosnku, odstawimy to na 15 min. Warzywa kroimy w paski. Na dno naczynie wlewamy 2 łyżki oleju i 5 łyżek wody, następnie kładziemy

Zainspiruj się kuchnią
Barszcz świąteczny czysty 388

ząbków czosnku 0,5 l zakwasu buraczanego klik 1,5 l wody sól,cukier pieprz mielony Kamis Przygotowanie:   Buraczek obrać z skórki pokroić w kawałki, marchew, pietruszkę, seler obrać z skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa i przyprawy zalać wodą i gotować do miękkości. Zmniejszyć ogień, dolać zakwas buraczany nie dopuszczając

Ala piecze i gotuje
Risotto z kurczakiem i groszkiem 196

Risotto z kurczakiem i groszkiem to moja wersja popularnego w słonecznej Italii wersji tego dania. Do jego przygotowania wykorzystamy dosłownie kilka produktów. Co czyni zatem to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!