mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:101/400)

Mięsne kopczyki zapiekane w śmietanie 113

olejem, położyć plastry schabu. • Mięso mielone podzielić na 6 części, uformować kule i każdą położyć na plastrze schabu. • Uformować zgrabne kopczyki i posypać je tartą bułką. • Do naczynia wlać śmietanę, ale nie oblewać nią mięsa tylko przestrzenie pomiędzy kopczykami. Nakryć folią aluminową. • Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez

To co kocham
Naleśniki "ruskie" z dynią 295

smażymy cienkie naleśniki. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy razem z twarogiem. Dodajemy dyniowe puree. Cebule drobno kroimy i smażymy, następnie dodajemy do farszu. Wszystko przyprawiamy curry w proszku, solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w rulonik. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Naleśniki posypujemy tartym żółtym serem

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowy sernik z cynamonem 167

czekolady deserowej Płatki czekoladowe do dekoracji Ciasteczka mielimy w blenderze lub malakserze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do ciastek i dokładnie mieszamy aby zrobiły się mokre. Gotowymi ciastkami wykładamy spód tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownicę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy na chwilę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C z termo obiegiem. W czajniku gotujemy wrzątek

VioletoweKucharzenie
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 912

robię ). Na boczku rozłożyć równomiernie mięso mielone. Następnie poukładać paprykę konserwową ( czym mniejsze kawałki papryki, tym łatwiej roladę zwinąć ). Następnie na całości równomiernie wyłożyć ogórki z natką pietruszki. Zwinąć roladę. Roladę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z rolady zdjąć folię spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 1h.  Po upieczeniu roladę można

W kuchni u Moniki
Rustykalna tarta z gruszkami 175

choć nieco przypiekła się od spodu, bo mój piekarnik nadal lubi przypalać, ale smak nadal był wspaniały :) Składniki: CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 125g zimnego masła szczypta cynamonu szczypta soli 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko DODATKOWO: 2 niezbyt dojrzałe gruszki 2 - 3 łyżki mielonych migdałów białko 2 łyżki cukru brązowego Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta

Cakes By Kejt
Zupa krem z pieczonych batatów i marchewki 127

masła przyprawy: ½ łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu) ½ łyżeczki mielonej kolendry  ½ łyżeczki ostrej papryki do smaku  sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Bataty i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w grubsze słupki.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i  posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż warzywa będą

bistro mama
Ciasteczka koksowo-migdałowe z dżemem 183

się rozpuści. Następnie porcjami dodawać wiórki kokosowe i mielone migdały. Mieszać delikatnie łyżką aż składniki się połączą. Ręce zwilżyć we wodzie. Z masy uformować kulki, lekko spłaszczyć i palcem zrobić wgłębienie ( tak jak byśmy robili kluski śląskie). Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec

Monia miesza i gotuje
Pieczona golonka z indyka 178

Tylko się marynatę przygotowuje, a reszta sama w piekarniku się szykuje .  Składniki: 4 małe golonki z indyka, ok. 6 szt. małej cebulki lub 2 duże pokrojone na ćwiartki, marynata: 2 łyżki octu winnego, 1 płaska łyżka soli, 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, ½ łyżeczki cukru, 1 płaska łyżeczka pieprzy mielonego czarnego, ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki, ½ łyżeczki suszonego rozmarynu

Moniki Smakołyki
Ciasto imbirowo – gruszkowe 212

drobnego cukru łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki mielonego imbiru ( można dać mniej) 3 roztrzepane jajka 2 duże gruszki łyżka cukru trzcinowego ( opcjonalnie) Najlepiej zacząć od przygotowania blaszki. Trzeba posmarować ją masłem i wysypać kaszą manną lub bułką tartą. Następnie szykujemy gruszki. Płuczemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Do miski przesiewamy mąkę i sodę oczyszczoną

Niebieski kubek z kawa
Świąteczny sernik 2810

spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, dodać jajka, wsypać budyń, dodać mleko w proszku, masło, cukry, wlać mleko i całość krótko zmiksować do połączenia składników, na sam koniec dołożyć skórkę pomarańczową w syropie, wmieszać. Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c  20 minut po czym temp

Wanilia i Kardamon
Rolada schabowa z pieczarkami. 359

się nie rozpadło i posypujemy papryką ostrą mieloną i oregano. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc).  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą tak około 5 mm, na patelni rozpuszczamy masło i polewamy nim mięso. Pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu z pozostałości z naczynia

Moje-pitraszenie
Sernik w kruchym cieście. 192

MASA SEROWA: 500 g dwu, trzykrotnie mielonego twarogu + 125 ml ciepłego mleka (lub 500 g twarogu z wiaderka) 150 g cukru 1 łyżka  cukru waniliowego 30 g mąki ziemniaczanej lub białego budyniu (np. waniliowego) 6 ubitych na sztywno białek 20 g drobno pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Rozpustne gotowanie
sernik z budyniem i ciasteczkami 175

budyniu ułożyć ciastka. Ser dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Białka ubić na sztywno. Następnie żółtka zmiksować z cukrem i dodając ser ucierać. Dodać budyń i delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Wylać do blaszki. Piec około 50 minut w 180*C.  Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fiskibollur ( islandzkie kuleczki rybne) 188

pieprz Rybę gotujemy lub pieczemy, według uznania. Mielimy rybę i ziemniaki na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Robimy niewielkie kuleczki i delikatnie je spłaszczamy. Smażymy na zł oto. Podajemy ze wszystkim co tylko lubimy, świetnie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego! PS> Można je również upiec w piekarniku 15-20 min w temp. 200 stopni

Tradycyjna kuchnia inaczej

Proponowane wyszukiwania