mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:101/400)

Podwójny sernik OREO 262

Lidla) 70 g masła 1 kg gładkiego, mielonego twarogu 3/4 szklanki * cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany, np. 12% 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej lub deserowej czekolady * odmierzamy szklanką o poj. 250 ml Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 165 ° C. 2. Masło rozpuścić.   3. W malakserze

Domowa Cookierenka Agi
ciasto "śliwkowo-kawowa furora" 196

pieczemy ok. 35 minut (do suchego patyczka). Pozostawiamy w piekarniku do ostudzenia. Po przestudzeniu przekrajamy ciasto na 3 równe części i przekładamy masą: ~0,5l śmietanki 30% (najlepsza będzie 36%, ale takiej nie miałam) ~2 śmietan fixy (opcjonalnie) ~2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) ~2-3 łyżki mielonej waniliowej kawy rozpuszczalnej (do smaku) ~80g posiekanych suszonych śliwek

chili & sugar
Jajeczne babeczki 159

gdzie te babeczki przygotowałam? W parowarze moi drodzy, bez użycia piekarnika ;) Babeczki są przepyszne, najedliśmy się z Oskarem niesamowicie. Potrzebujemy: 3 jajka 1 marchewka 100 g mięsa, może być królik albo indyk 2 łyżki zielonego groszku pół pomidora 1/4 cebuli 1 ząbek czosnku kilka listków tymianku i bazylii Mięso mielimy lub drobno szatkujemy.  Marchew ścieramy na tarce na drobnych

MamaOskarka
Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem 131

oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek. Na koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko.      Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie

MarciochaKucharzy
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 156

innego tylko mini serniczki wiedeńskie, kurki bo po wyjęciu z piekarnika są złocisto żółte i mają delikatnie zapaść się do środka, co czyni je podobnymi to tych uroczych małych, smacznych grzybków, którymi zajadamy się co roku w kurkowym sezonie. składniki (na 6 sztuk) 150 g sera białego-twarogowego-mielonego 50 g miękkiego masła 1 jajko 70 g cukru

KreatywnePiny
Figi w szynce z serem gorgonzola 143

drobnych plasterków gorgonzoli ok. 2 łyżeczek octu balsamicznego mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Umyte figi osuszyć i naciąć na krzyż. Każdy owoc owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej, a w nacięcie wepchnąć kawałek gorgonzoli. Owoce polać odrobiną octu balsamicznego i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zapiekać bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 25-25 minut. Podawać

W SMAK
Selery zapiekane, nadziewane farszem z udek drobiowych z szybkowaru 175

miąższu z selerów  sól morska drobno mielona, czarny pieprz szczypta gałki muszkatołowej kawałek ulubionego sera żółtego, zetrzyj na drobniejszych oczkach (3 -4 łyżki) masło do smarowania formy Przygotowanie ugotuj selery z dodatkiem soli w wodzie  wg przepisu Gotujemy seler korzeniowy w szybkowarze w międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 - 200 °C przygotuj naczynie żaroodporne: dno foremki

Szybko Szybkowar
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 161

warstwę pokrojonego chleba i wstawiamy na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200° C, co jakiś czas mieszamy. Grzanki mają być tylko lekko podrumienione. Gotowe przekładamy do miseczki (w razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy ostrym nożem lub mielimy w maszynce z dodatkiem odciśniętej bułki oraz czosnku. Ja mięso

mojewypiekiinietylko
Quiche z figami i kozim serem 106

lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 180ºC .Ciasto ponakłuwać widelcem i piec przez 20-25 minut. Przygotować nadzienie.Nadzienie:4 jajka3 łyżki kwaśnej śmietany (18%)2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku1 łyżka posiekanego świeżego tymianku5-6 świeżych fig200 g koziego sera w roladzieoliwa z oliweksól, świeżo mielony pieprzJajka roztrzepać widelcem ze śmietaną, szczypiorkiem, tymiankiem, solą i pieprzem

Food Square
Pasztet wieprzowy 343

ugotowaną wątróbką. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, mielimy i dodajemy do mięsa. Do pasztetu dodajemy jajko, musztardę Dijon, majeranek, pieprz i ewentualnie sól do smaku oraz 1/2 szklanki wywaru z mięsa. Wszytko dokładnie mieszamy i wkładamy do małej foremki (ja używam jednorazowych) i zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temp. 160°C przez godzinę

Delicious Titbits
Orientalna zupa krem z pieczonych warzyw i z dynią piżmową. Niezwykle zdrowa i aromatyczna. Post dr Dąbrowskiej. 165

ząbki. Warzywa lekko spryskujemy wodą i oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Piekarnik nastawiamy na 230 st. C, program góra - dół. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy luźno warzywa i pieczemy kolejno partiami ok. 30 min do lekkiego przypalenia. Po tym czasie blaszkę wyciągamy z piekarnika. Upieczoną paprykę przekładamy na ok. 15 min do foliowego woreczka i szczelnie zamykamy. Dzięki(...)minutach wyłączamy gaz. Gorącą zupę blendujemy pulsacyjnie na niezbyt gładki krem (lub jeśli ktoś lubi to na gładko blenduje). Całość starannie doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy posypane kawałkami upieczonej dyni oraz posypane świeżym tymiankiem lub kolendrą. Smacznego! Ja lubię zupę bardzo wyraźną w smaku, ale polecam eksperymentować ze smakami. Lepiej na początku dać mniej jakiegoś

Naturalna Kuchnia
Mini galette z truskawkami 142

się odpalić piekarnika, to zachęcam! Dodatek mąki ryżowej sprawia, że kruche ciasto już bardziej kruche być nie może! Składniki: na 6 średnich ciastek  ciasto: 300 g mąki owsianej lub pszennej 100 g mąki ryżowej 200 g masła 80 g brązowego cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 3 łyżeczki mielonych orzechów lub migdałów(...)założenie brzegów.Ciasto zakładamy na owoce i przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Każde ciastko smarujemy mlekiem (lub roztrzepanym białkiem) i posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez 35-40 minut.W ostatnich minutach pieczenia włączamy tylko dolną grzałkę.  Odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy z gałką lodów waniliowych lub z łyżką serka mascarpone.  Smacznego

bistro mama
Gingerbread Men - Piernikowe ludziki (bez glutenu) 215

Gingerbread men czyli piernikowe ludki. Jak mówi bajka z 1875 roku, jeden z nich nie chciał zostać zjedzony, wyskoczył więc z piekarnika i uciekł w świat :-) Korzenne kruche ciasteczka mogą być udekorowane jak tylko Wam się zamarzy, bo piernikowy ludek vel "Ciastek" ma różne oblicza, czasem nawet bywa co ciekawe piernikową dziewczynką ;-) Ciasto na piernikowe ludki nie zawiera glutenu(...)łyżeczka mielonych goździków Sypkie produkty wsypać do miski, wymieszać. Na środku zrobić zagłębienie, wlać miód, wrzucić roztrzepane jajko oraz pokrojone na małe kawałeczki masło. Wyrobić dobrze ciasto. Jeśli będzie się kleiło do rąk, podsypać troszkę mąki. Uformować kulę. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę do ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać

maniapieczenia
Ekologiczne bagietki - bezglutenowa i orkiszowa :) 164

opakowania i powąchaniu poczułam bardzo intensywny, jakby winny zapach, który całkowicie zniknął po upieczeniu. Następnie poczułam tylko przepiękny, silny zapach świeżego pieczywa, niczym z piekarni, kiedy to wyciągałam z piekarnika gotową już bagietkę. Była ładnie zrumieniona i niezwykle chrupiąca. W środku byłą mięciutka, a z wierzchu właśnie "obdarowana" chrupiącą skórką. Bardzo smaczna, naturalna, niczym normalne pieczywo, choć takie wyższej jakości(...)samego rana cieszyć się cieplutkim, a wręcz gorącym pieczywem :)  ORGANICZNA BEZGLUTENOWA BAGIETKA KUKURYDZIANA woda * skrobia kukurydziana (23%) * naturalny zakwas ryżowy (mąka ryżowa, woda) * sezam (4%) * len (4%) * mielony len * błonnik jabłkowy * olej słonecznikowy * mąka ryżowa * łuski płesznika * białko grochowe * sól morska * drożdże * substancja zagęszczająca - guma guar (2%) * ksantan * przyprawy  Co mi się bardzo podoba w tym produkcie

Zdrowie na języku :P