Razowe ciasteczka z wanilią

Razowe ciasteczka z wanilią

Razowe ciasteczka z wanilią

Przepis na : deser

Szybkie, kruche i pachnące wanilią ciasteczka. Do dekoracji ciasteczek użyłam spodu szklanki z wzorem, bez specjalnych foremek pod ręką możemy użyć zwykłych domowych przedmiotów. Do przechowywania ciasteczek użyłam ceramicznego pojemnika z motywem reniferów ze strony Dekor_Home Składniki:15 dag margaryny lub masła15 dag cukru pudru30 dag maki razowej1 jajo2 łyżeczki mielonej wanilii lub ziarenka z  2 lasek wanilii, ew. cukier waniliowyszczypta soli1/2 łyżeczki sodyWanilia mielona, w laskach czy w paści... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, babeczki, mielone, pieczenie, ciasteczka waniliowe, jajko, pasta, dekoracje, pasty, ciasto, mak, desery, deser, boże narodzenie, kruche ciasteczka, ciasteczka renifery, szybki deser, pieczeń z mielonego, ciasto z makiem, ciasto z bezami, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.