mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:105/400)

Gwiezdne pierożki 137

liściem laurowym odrobiną soli.  Po ugotowaniu mielimy kapustę z grzybami i doprawiamy farsz solą, pieprzem i sosem sojowym.  Z ciasta francuskiego wycinamy gwiazdki.  Na jednej gwiazdce układamy farsz, drugą gwiazdką przykrywamy, a boki sklejamy dociskając widelcem.  Smarujemy całość roztrzepanym białkiem i pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 15 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekane ziemniaczki 180

czosneksuszona cebulaoreganozioła prowansalskie papryka mielona słodkapapryka mielona chilisólpieprzPrzygotowanie:Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i podgotowujemy przez kilka minut. Studzimy.Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układamy podgotowane ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy przyprawami - ich ilość uzależniona jest od smaku i gustu ;) Może to być bardzo ostre danie ;)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika - 180 stopni i pieczemy około 30 minut.Idealne do kefiru

Lawendowe Niebo
Drożdżowe paszteciki z wołowiną 202

świeżych drożdżyziarna kminkuświeży rozmarynskładniki na farsz:1 kg mielonego mięsa wołowego (albo wieprzowego)1 duża cebula1 jajkoolej do smażeniasól, pieprz,suszony majeranek Zaczyn: ciepłe mleko mieszamy z drożdżami i z 3 łyżkami mąki + cukier. Miseczkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Ja zagrzałam piekarnik do 50 stopni C i tam trzymałam zaczyn.W

Bon Appetit Małgorzaty
Razowe ciasteczka z wanilią 191

wanilii, ew. cukier waniliowyszczypta soli1/2 łyżeczki sodyWanilia mielona, w laskach czy w paście znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.1.  Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką, ozdobnym dnem zrobić wzorki z wierzchu każdego kółeczka. Waniliowe ciasteczka układać na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 2. Piekarnik rozgrzać do 190 C i piec

Apetyczna babeczka
Klops babci Zosi 182

kurczaka, bułkę, czosnek i marchewkę mielimy przez maszynkę.   Dodajemy 3 jajka, przyprawę do kurczaka, pieprz, warzywko i sól do smaku.Wyrabiamy masę.   Na stolnicę wysypujemy bułkę tartą.Masę dzielimy na 2 części i na bułce formujemy klopsy.   Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temp

Maminek kulinarny
Pieczona karkówka w sosie własnym 160

pół  łyżeczki pieprzu czarnego mielonego  rozmaryn świeży kilka listków 1 łyżeczka majeranku  4 łyżki sosu sojowego   WYKONANIE  Marynatę sporządzamy z przypraw i sosu sojowego, nacieramy nią mięso. Pozostawiamy na noc w lodówce. Na drugi dzień wkładamy do naczynia ( ja używam dużej brytfanny )  wstawiamy do nagrzanego  piekarnika 180 stopni C. Pieczemy

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami i peperoni 220

dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, dalej dusimy, jak mięso będzie już gotowe, dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy 4 łyżki śmietany (30%), mieszamy trzepaczką, solimy, dodajemy natkę i zioła polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy około 30min

SMYKWKUCHNI
Pyszne domowe hamburgery. 162

razu muszę jechać do Mc Donaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. Składniki:bułki do hamburgera; sałata karbowana; pomidor; boczek w plastrach; ser żółty; ketchup kotlety:mięso mielone wieprzowełyżeczka świeżego tymianku drobno posiekanego1 mała cebula1 jajkomała bułka1/2 szklanki mlekasos tatarski:4 ogórki konserwowe; kilka pieczarek marynowanych; pół cebuli; 6 łyżek majonezu; pół łyżki octu (może być(...)mieszamy. Doprawiamy do smaku. Łączymy mięso mielone, tymianek, posiekaną w kosteczkę cebulę, namoczoną bułkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formułujemy  kotlety w kształcie mięsa do hamburgera. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i smażymy.Na drugiej patelni smażymy plastry boczku.W międzyczasie podgrzewamy w piekarniku bułkę przekrojoną na pół, po czym układamy: kotlet

Brzuszki Łakomczuszki
Pierwszy dzwonek... 263

zimnej wodzie i dostawiłam do obeschnięcia. Mięso mielone mieszam z przyprawami, czosnkiem. Podsmarzyłam chwilę na patelni. Wrzuciłam do miski i wymieszałam z koncentratem. Doprawiłam jeszcze dodatkowo. Nadziałam muszle.  Naczynie żaroodporne wysmarowałam tłuszczem, ułożyłam nadziane muszle. Na każdą z nich położyłam plasterek mozzarelli. Włożyłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekałam około 30 minut. Podałam z ketchupem

W kuchni Karmel-itki
Myślał indyk o niedzieli... 187

potrzeba 4-5h na rozgrzanie piekarnika, inny że wystarczy go włączyć na początku przygotowań. I ja też tak uczyniłam. Czyli przez całe moje barowanie się z indykiem piekarnik grzał się w 200st. Przygotowanie nadzieniaW dniu pieczenia przygotowałam nadzienie. Apropos, czytając te wszystkie blogi dowiedziałam się, że błędem jest nadziewanie dupki indyka. Nadzienie powinno umieszczać się w "kieszonce(...)udkami. Właśnie, aby zrównać ten czas, nadzienie upychamy w piersi, dzięki czemu nie będą one zbyt wysuszone. Moje nadzienie składało się z mięsa mielonego. Przygotowałam je standardowo jak na kotlety mielone, czyli mięso wymieszałam z jajkiem, 1/2 startej cebuli, 1 startym ząbkiem czosnku, przyprawami, bułką tartą. Niestandardowo dodałam 1/2 startej brukwi i garść rodzynek (uprzednio wymoczonych

bastalena
Zapiekana kasza gryczana z zupie grzybowej i pieczarkami 142

Kasza jest surowa, zupa PROFi zaś gotowa, pieczarki podsmażone, razem połączone, pieprzem wyostrzone i w piekarniku zapieczone. Na końcu śmietanką podlane, serem żółtym posypane, pietruszką posypane i  z chipsami serowymi podane.  Takie proste wykonanie, trochę dłuższe czekanie, ale potem zjadanie jest smakowo nagradzane.  Do pudełeczka można zapakować, do plecaka schować, a w przerwie podczas wycieczki zasiąść(...)pięknem otoczenia. Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie Zupy grzybowej z suszonych grzybów 450 g PROFi, 200 g kaszy gryczanej palonej, 100 g jak najmniejszych pieczarek, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego, 10 g startego sera Regio piatto, 50 ml śmietanki 30%, ½ łyżeczki masła klarownego, szczypta soli, ponadto: 3 plasterki sera Regio piatto, zielona

Moniki Smakołyki
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 172

piekarniku w temperaturze 170 stopni 30 minut. Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową Czas przygotowania: 1,5 h 12 porcji, wymiar tortownicy 24Ø Składniki: Masa : 1 kg twarożku „Mój ulubiony” 4 łyżki oliwy 5 jaj 1 szklanka cukru pudru 125 ml śmietanki 36 % sok i skórki z dwóch limonek 200g batatów Spód: 100 g marchwi 200 g mielonych(...)zmielonych pistacji sok i skórka z 1 limonki Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania spodu. Marchew myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wsypujemy mielone migdały, pokruszone pistacje, startą marchew, dodajemy żółtko, pokrojone masło i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Na 30 min wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Po tym czasie wylepiamy ciastem wyłożoną papierem

karmelowy
Dip z pieczonego bakłażana i orzechów włoskich (przepis krok po kroku) 120

orzechów włoskich (łuskanych) 1 duży ząbek czosnku 150 g gęstego jogurtu greckiego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego kuminu szczypta soli 1 łyżka oliwy Monini NonFiltrato + więcej do polania na talerzu do dekoracji: mielona papryka, płatki chilli lub sumak nasiona sezamu listki świeżej mięty i/lub kolendry (może być też natka pietruszki) Przygotowanie dipu z bakłażana i orzechów(...)włoskich:  1. Bakłażany przekrój na pół, ułóż rozcięciem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Piecz przez ok. 45 minut, aż skórka bakłażana się pomarszczy, a jego wnętrze stanie się miękkie. Wyjmij blachę z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. 2. Orzechy wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię i praż przez

Chilli Czosnek i Oliwa
PASZTET Z KURCZAKA Z GRZYBAMI 168

mięso, jarzynę, grzyby, wątróbkę, namoczone bułki i czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Do masy dodajemy majeranek, magi do smaku, sól, paprykę słodką i pieprz w proszku, mieszamy ( w międzyczasie masę próbujemy żeby uzyskać odpowiedni smak ). Keksówkę o wymiarach 30/12 wykładamy folią aluminiową, wykładamy pasztet i wyrównujemy ją. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 45 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka miodowo-orzechowe 228

szczyptą soli. Na koniec do ciasta dodajemy mielone orzechy i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy małe porcje ciasta. Można to zrobić łyżeczką, ale mi było wygodniej wykorzystać worek cukierniczy. Odstępy między ciastkami muszą być spore, ponieważ zwiększą one swoją średnicę dwukrotnie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (grzałka góra-dół

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania