mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:97/400)

Burrito – pikantna meksykańska tortilla 70

danie z Meksyku. Pikantne i rozgrzewające jest idealną potrawą na chłodniejsze dni. Kategoria Obiad Kuchnia Meksykańska Czas gotowania 45 minutes Porcje 8 Autor Magdalena Pinkwart Składniki 500 g mięsa mielonego 8 placków tortilli 500 ml passaty pomidorowej 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200 g zielonych oliwek 200 g czarnych oliwek 1 cebula 2 ząbki(...)smaż przez kilka minut cały czas mieszając. Dodaj mięso mielone i smaż, aż całkowicie zbrązowieje. Dodaj passatę pomidorową i dokładnie wymieszaj. Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i oliwki. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz papryką i dokładnie wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, często mieszając. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Układaj na środku tortilli farsz i posypuj

smakowitehistorie.com
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 214

ulubionych grzybów, pokrojonych w plasterki 2 łyżki brandy 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 18% 1/3 szklanki śmietanki 36% garść natki pietruszki, drobno posiekanej 250 g tagliatelle pełnoziarnistego Lubelli , ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. W średniej misce wymieszaj

karmelowy
Ser Brie z malinami 117

cukru • kilka kropli tabasco • pieprz grubo mielony Wykonanie: • Odłożyć kilka malin do dekoracji, resztę zagotować z cukrem. • Maliny przetrzeć przez sitko, dodać tabasco. • Z sera Brie ściąć białą skórkę z wierzchu i boków. • Ser położyć na folii aluminiowej pozostawiony skórką do dołu. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C

To co kocham
Polędwiczka wieprzowa w marynacie Dijon z syropem figowym i wodą różaną 142

gęsim smażymy z obu stron w całości nasza polędwiczkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200C Polędwiczkę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym dodajemy 1 łyżkę smalcu i jedną łyżkę masła. Pieczemy około 35 minut w 180C pod przykryciem . W między czasie karmelizujemy marchew i podsmażamy pieczarki bez dodatku tłuszczu , prósząc pieprzem świeżo mielonym tuż przed podaniem Możemy posypać pietruszką Smacznego

Viola cooks with passion
Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką 214

mięsa wykorzystujemy dodatkowo domową suszoną cebulę z czosnkiem. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy suszoną cebulkę z czosnkiem, starta marchewkę, podsmażone pieczarki, przyprawy i namoczoną w mleku bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej mięso, całość dociskamy. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Pieczeń pczemy w piekarniku przez ok.1

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegeburgery z kaszy gryczanej z wędzoną śliwką podawane z lemoniadą pietruszkową 124

natkę pietruszki oraz pokrojone w małą kosteczkę śliwki wędzone. Dodaj mielony len, wlej odrobinę ciepłej wody (jakieś 3-4 łyżki) i wyrób rękoma. Zacznij formować kotlety. Jeżeli nie lepią się wystarczająco, to potraktuj masę nieco żyrafą (blenderem). Gotowe kotlety umieść na papierze do pieczenia, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C . Piecz przez 30 minut , obracając kotlety

Food Square
Kebab na patyku 154

noża i wszystko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso kroimy i mielimy razem z czosnkiem i cebulą. Następnie do mięsa dodajemy jajko, kaszę lub bułkę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy do chwili aż mięso będzie odchodziło od dłoni. Patyczki do szaszłyków oblepiamy porcjami mięsa, układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.  Kapustę kroimy

Czary - gary w kuchni
Tort orzechowy z nutką mięty 123

blatów  i dekoracji potrzebujemy ok. 25 dag mielonych  orzechów włoskich. 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy do czasu aż piana będzie szklista, następnie dodajemy żółtka, mieszamy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wsypujemy orzechy, miksujemy na małych obrotach. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem

Apetyczna babeczka
Pierś kaczki w pomarańczach i cydrze 120

imbiru 1 łyżka miodu szczypta cynamonu olej do smażenia świeżo mielony pieprz, sól długoziarnisty ryż do podania (np. basmati) * PRZYGOTOWANIE Pierś z kaczki umyj i wysusz papierowym ręcznikiem. Skórkę natrzyj na krzyż. Zetrzyj odrobinę imbiru i natrzyj nim pierś. Mięso posól i popieprz delikatnie. Odstaw na chwilę. Nagrzej piekarnik do 200°C .  Pomarańcze obierz i pozbaw białych błonek

Food Square
Sałatka z szynką, mozzarellą i pomidorkami suszonymi 217

różnego rodzaju, kilka całych zielonych oliwek, pieprz czarny świeżo mielony, świeży tymianek. Przygotowanie: Suszone pomidorki w oleju: Pomidory myjemy,  kroimy na połowę i  układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy pieprzem, bazylią, chili i odrobiną soli, która przyśpieszy suszenie (pomidorki szybciej puszczą sok). Pomidorki suszymy w piekarniku, w temp. 120° C. Mają być wciąż elastyczne

Moniki Smakołyki
Roladki drobiowe ze szpinakiem i wędzonym serem w sosie cebulowo-śmietanowym 187

pieprzu ziołowego, ziół prowansalskich i ok pół łyżeczki pieprzu mielonego oraz większą szczyptę majeranku. Posyp tym mięso z każdej stron, lekko wcierając przyprawy. Cebulę i czosnek obierz. Pół cebuli drobno pokrój, resztę dość grubo. Czosnek rozgnieć i drobniutko pokrój. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Włącz piekarnik na 180stC. Na małej patelni rozgrzej trochę masła z olejem

Anioszek w kuchni
Jabłka Zapiekane Pod Kruszonką, Jak Zrobić Kruszonkę 172

przekładam do miski. Skrapiam sokiem z cytryny, mieszam, posypuję mielonym cynamonem, mieszam, skrapiam syropem klonowym (można miodem) i ponownie mieszam.  Naczynie, w którym zamierzałam zapiec jabłka wysmarowałam masłem. Przygotowane jabłka wyłożyłam do wysmarowanego masłem naczynia. Wyciągnęłam kruszonkę z zamrażarki i dość obficie posypałam nią jabłka. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam max. 40 minut

Blondynka Gotuje
Krokiety warzywne 194

Warzywa wszystkie przeciskamy przez prasę lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę drobniutko siekamy podsmażamy, dodajemy przeciśnięty czosnek chwilkę smażymy, dodajemy do masy warzywnej. Dodajemy przyprawy, wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Z masy formujemy placuszki, wkładamy ser lub inne dodatki, formujemy z nich krokiety. Krokiety pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 10 - 15 minut

kgwjanczewo
Karkówka w marynacie 169

proszku łyżka natki pietruszki 2 łyżki keczupu pieprz świeżo mielony sól czosnkowa  2 kulki ziela angielskiego liść laurowy karkówka pokrojona na kotlety  Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dać do naczynia żaroodpornego i obtoczyć w nich mięso, odstawić do lodówki na co najmniej pół dnia. Piekarnik nagrzać do 125 stopni gdy będzie ciepły wstawić przykryte

Pychotkaaa