mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:97/400)

Paszteciki z kapustą i grzybami. 158

dusimy na małym ogniu kolejne pół godz.  farsz studzimy, mielimy w maszynce na grubych oczkach. wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy na prostokąt, nakładamy wzdłuż farsz, zwijamy, odkrawamy i tniemy pod skosem na 3 cm. kawałki, można ozdobić delikatnymi kwiatkami, listkami-pewnie zrobię to na święta! pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20-25 min. aż nabiorą rumianego koloru. Najlepsze są ciepłe, ale zimne

Kuchnia Beaty
Rolada drobiowo - wieprzowa 227

tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function

Kuchnia Danusi
Zapiekanka ziemniaczano - jajeczna z cebulką z szybkowaru 643

śmietany kremówki. Całość delikatnie przyprawiłam solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Nic dodać, nic ująć! Sugestia: Ugotuj ziemniaki w wieczór poprzedzający robienie zapiekanki. Wówczas jej przygotowanie nie będzie tak czasochłonne następnego dnia. Jajka gotuj w dniu w którym przygotowujesz zapiekankę. Gotowa zapiekanka kwadrans po wyjęciu z piekarnika. Ziemniaki w mundurkach z szybkowaru Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania

Szybko Szybkowar
Chcę prawdziwy, męski obiad! Chili con carne zapiekane w paprykach 152

kminek , będzie równie smaczne)1 łyżeczka suszonego oregano500 g mięsa mielonego (wołowego lub ulubionego)100 g chudego boczku1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka cukru2/3 puszki pomidorów w sosie (bez skórki, najlepiej krojonych)1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie (odsączonej i opłukanej)100 ml bulionu wołowego( lub innego)Przygotowanie:Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Papryki umyj i osusz, następnie każdą

Gotowanie to kochanie
Mini tarty z konfiturą z buraka i czerwonej cebuli zapiekane pod kołderką z koziego sera 166

czosnku1 łyżka masła1 łyżka miodu3 łyżki octu balsamicznegosól i świeżo mielony pieprzMasa z koziego sera:110 g koziego serka twarogowego (wykorzystałam kozią roladkę Merci Chef)1 jajko2 łyżki gęstej śmietany 18%szczypta tartej gałki muszkatołowejlistki świeżego tymiankuPrzygotowanie:Buraka myjemy dokładnie, owijamy folią aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni C. Upieczonego buraka obieramy i kroimy

Smakowity Blog Kulinarny
Domowe masło orzechowe 484

wpłynie na ich smak. Orzechy prażyć na patelni lub w piekarniku uważając żeby ich nie przypalić, mniej więcej 5-8 minut, następnie je studzimy. I teraz najważniejsza część procesu, której powodzenie gwarantuje naprawdę dobry robot kuchenny lub blender- ja już jeden niestety spaliłam. Wsypujemy orzeszki i przystępujemy do mielenia. Na początku nie będą wcale przypominały masła, ale raczej piasek- trzeba

peanutbuttermonster
1461. Pulpety z ryżem i marchewką 621

okazało się, że zabrakło w domu koncentratu pomidorowego i dałam tylko trochę ketchupu, więc i kolor sosu jest inny...ale i tak danie było smaczne... 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1/2 szkl. ryżu parboiled Kupiec (suchego) 1 marchewka 1 łyżka majonezu sól,pieprz,vegeta,czosnek granulowany,pieprz ziołowy Sos: 1 szkl. śmietany 30%  2 łyżki majonezu(...)złoty kolor.Dodać marchewkę i chwilę podsmażyć.Mięso mielone , marchewkę z cebulą,ugotowany ryż,majonez,przyprawy  dokładnie wymieszać.Formować pulpety [ ja dodatkowo podsmażyłam] i układać w naczyniu do zapiekania.Przygotować sos. Wszystkie składniki na sos wymieszać,doprawić i zalać pulpety.Przykryć folią aluminiową.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 50 minut

Moje domowe kucharzenie
Rogale marcinskie 296

Dzis peirwszy dzien "Orzechowego tygodnia" co sie bardzo dobrze sklada, bo przypada na przeddzien swieta marcinskiego rogala.Jako rodowita poznanianka nie wyobrazam sobie 11 listopada bez tego

Przysmaki Karolki
Makaroniki czekoladowe 144

bialka 200g cukru 1,5 lyzki maki 25g kakao 150g mielonych migdalow wykonanie:Bialka ubijamy na sztywna piane dodajec do nich po trochu cukru. Piana powinna byc gladka i blyszczaca.Nastepnie dodajemy reszte skladnikow. Dokladnie mieszamy.Blache wykladamy papierem do pieczenia. Gotowa mase nakladamy na blache lyzka robiac kleksy.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10-15 minut. Makaroniki powinny

Przysmaki Karolki
Rogale świętomarcińskie :) 174

wyrośnięcia. Migdały, orzechy i mak sparzamy gorącą wodą. Następnie odcedzamy, mielimy i ucieramy z cukrem aż do uzyskania gęstej masy. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i pokroić w trójkąty. Na każdy z nich nałożyć porcję wcześniej przygotowanej masy, uformować rogaliki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wstawić do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 220-250 C na złoty kolor

Zainspirowana w kuchni
Makaroniki z kremem porzeczkowym 152

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a’la budyń. Można wykorzystać świeże lub mrożone porzeczki lub konfiturę porzeczkową. Łatwo się ich nie robi, deser jest czasochłonny, pracochłonny, wymaga dużego skupienia, ale jest na prawdę pyszny, kwaskowaty krem bardzo pasuje(...)bezy. Makaroniki z zewnątrz mają delikatną skórkę, w środku są mięciutkie i lekko ciągnące. Piekłam 3 blaszki jednocześnie, odrobinkę się przyrumieniły, bo ich nie dopilnowałam, dlatego polecam stać przy piekarniku i obserwować makaroniki, jeżeli zaczną się rumienić należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia. Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content

moj przepis na
Gęś pieczona w niskiej temperaturze 264

obiadu, to upieczcie go w temperaturze 175 st. C, dostosowując czas pieczenia do wagi gęsi. Jeśli wasza gęś waży 4,5 kg będzie potrzebowała około 4,5 godziny w piekarniku (0,5 godziny na każde 0,5 kg gęsi).Składniki:gęś o wadze około 4,5-5 kgłyżka soli morskiej3 łyżki majeranku3 ząbki czosnkupieprzFarsz:200 g ugotowanej kaszy gryczanejugotowane gęsie(...)mielimy w maszynce do mięsa i mieszamy z boczkiem i cebulą. Dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną, pokrojoną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gęś nadziewamy przygotowanym farszem i spinamy wykałaczkami. Wkładamy do brytfanki z metalową kratką na dnie. Na dno brytfanki wlewamy szklankę wody, przykrywamy. Pieczemy 15 godzin w temperaturze 80 st. C. Najlepiej późnym wieczorem wstawić brytfankę do piekarnika

Smakowity Blog Kulinarny
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chipsami z jarmużu 161

Warzywa i kurczak na patelni z przyprawami włoskimi się smażyły, a liście jarmużu na chipsy w piekarniku się suszyły. Do warzyw makaron al dente dodałam i całość razem zmieszałam. Warzywa z kurczakiem z chipsami idealnie smakowały i piękne kolory na talerzu miały. Składniki na 4 porcje: 450 g mrożonych warzyw na patelnię,  1 filet z kurczaka, 100 g makaronu(...)muszelek małych, 3 łyżki oliwek zielonych bez pestek, 16 pomidorków koktajlowych, 1 łyżeczka sosu worcester,  pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska różowa do smaku, 3 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy włoskie do smaku, świeże oregano, chipsy serowe z jarmużu: 150 g jarmużu, 1 łyżka oliwy z oliwek, szczypta czosnku w proszku, szczypta soli himalajskiej

Moniki Smakołyki
Burgery domowe 179

być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery solimy dopiero w momencie grillowania/smażenia.Bułki można upiec samemu, ale jest to dość czasochłonne. Można też kupić gotowe pieczywo, ale nie ograniczajmy się tylko do klasycznych(...)bułekplastry pomidoraserkrążki czerwonej cebuliSposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania sosu. Drobno siekamy cebulę i ogórki konserwowe, mieszamy razem z ketchupem w misce. Opcjonalnie można dodać jeszcze musztardę francuską.Mieloną wołowinę wyrabiamy ręką, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę. Stopniowo w trakcie wyrabiania dodajemy wodę, łyżkę musztardy i pieprz. Formuje burgery (7-8 sztuk) wielkości bułek, o grubości

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z figami i kremem migdałowym 135

pudru szczypta soli Migdałowy krem budyniowy: 4 duże lub 5 mniejszych fig 300 ml śmietany kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko 3 łyżki + 1 łyżeczka cukru pudru 50 g mielonych migdałów (pół szklanki) 1 łyżka amaretto (można zastąpić kroplą olejku migdałowego) Ze wszystkich podanych składników zagniatamy gładkie i jednolite ciasto. Najlepiej zrobić to w malakserze, ale można też ręcznie(...)tortownicy o takiej wielkości, formując rant do połowy wysokości). Ważne, aby ciasto miało jednakową grubość w każdym miejscu.  Ciasto nakłuwamy widelcem i schładzamy jeszcze 15 minut w lodówce. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (175°C z termoobiegiem). Ciasto obciążamy kładąc na wierzchu i po bokach papier do pieczenia lub folię aluminiową i wysypując suchą fasolę lub groch. Pieczemy przez

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania