mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:102/400)

Boczek pieczony w winie 217

kwaśnymi lub ostrymi. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Ilość czynności jakie trzeba wykonać jest minimalna i w zasadzie sprowadza się do umieszczenia składników w garnku. Samo pieczenie w piekarniku odbywa się w zasadzie „na czas” i nie wymaga żadnej szczególnej techniki. Boczek pieczony w winie 2016-06-22 13:19:25 Aromatyczny i delikatny boczek pieczony w białym winie(...)kilka gałązek natki pietruszki kilka ząbków czosnku 1 papryczka chili 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka rozmarynu sól (ok. 2-3 łyżeczki) 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 500g małych ziemniaków (opcjonalnie) Instrukcje Skórę na boczku nacinamy ostrym nożem w ukośną kratkę. Mięso nacieramy ze wszystkich stron solą, pieprzem, rozmarynem oraz rozdrobnionym w moździerzu kminem rzymskim. Pozostawiamy

Kulinarna Pokusa
TARTA ZE SZPINAKIEM 154

Wegetariańska tarta idealnie pasuje na kolację czy podczas spotkania z przyjaciółmi. Można ją jeść na gorąco, ale równie pysznie smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również przepisy na tarty: z owocami lata z truskawkami z jabłkami   z masą migdałową i śliwkami z warzywnym nadzieniem francuska z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki na kruche(...)cebula 3 ząbki czosnku 10 szt.suszonych pomidorów     świeżo mielony czarny pieprz olej Składniki na sos: 1 jajko opakowanie śmietany 18% 2-3 łyżki tartego parmezanu świeżo mielony czarny pieprz  Zacznijmy od ciasta. Do miski wsypałam mąkę i dodałam pokrojone w kostkę masło. Rozcierałam ją z masłem. Wbiłam jajko i wsypałam sól. Wyrabiałam ciasto aż było

potrawyregionalne
Coco au Miel 142

Składniki na ok. 10 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mleka (310 ml) 1 i 1/4 łyżeczki miodu 3 szklanki wiórków kokosowych (310ml) 1/2 szklanki cukru (125

Blondynka Gotuje
Pasztet wołowo wieprzowy z grzybami 193

pietruszka, 1 marchewka, seler, por, cebula) 40 g suszonych prawdziwków 4 jajka 1 bułka ok 60  g 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz czosnek granulowany mielone ziele angielskie mielony imbir + wywar z gotowania mięsa do rozrzedzenia masy parę plastrów słoniny lub boczku do foremek przygotowanie Mięsa oprócz wątróbki, pokrojone w dużą kostkę, włożyć do garnka(...)mielonym imbirem i czosnkiem. Dodać jajka *, dobrze wymieszać, rozrzedzić, jeśli trzeba, dodając wywar mięsny lub grzybowy. Foremki posmarować tłuszczem, posypać bułką tarta,dno  i boki każdej wyłożyć cienkimi plasterkami boczku. Nałożyć masę pasztetową do 3/4 wysokości foremki , lekko wstrząsając, tak aby rozłożyła się równomiernie w naczyniu , przykryć plastrami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 322

wieprzową białą kiełbasę, potomkowie włoskich emigrantów w USA– swoją salsiccia fresca. Jedna i druga są proste, smaczne, przygotowane w całości z mięsa wieprzowego. I jeśli tylko dysponujecie maszynką do mielenia mięsa i końcówką do nadziewania kiełbas, nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić ją w domu. Włosi mają, jak ich kraj długi i szeroki, wiele gatunków i odmian kiełbas(...)niej kiełbasa nie będzie soczysta, tylko sucha.   Mięso i słoninę przed mieleniem należy mocno schłodzić, najlepiej w zamrażalce. Powinny być do mielenia odczuwalnie twarde z wierzchu, ale miękkie w środku. Ważne jest to z dwóch powodów – po pierwsze tak naszykowane półprodukty nie zablokują maszynki do mielenia mazią tłuszczową, po drugie – schłodzenie zapobiegnie miażdżeniu włókien mięśniowych a pozwoli

Karo in the Kitchen
KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI 215

ryby. Następnie dodajemy przyprawy, 1 jajko, otręby, len mielony, 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie mieszamy ręką (jak kotlety mielone). Pozostałą mąkę wysypujemy na talerz. Na drugim talerzu roztrzepujemy jako. Płatki kukurydziane mielimy na miałko i wysypujemy na trzeci talerz. Z masy rybnej formujemy kotleciki, obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na końcu w płatkach(...)misce mieszamy oliwę z przyprawami. Do miski wrzucamy poszatkowane ziemniaki i obtaczamy je w oliwie z przyprawami. Następnie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 z teroobiegiem na 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki rybne z obu stron na złocisty kolor. Sos :  Pęczek koperku myjemy, osuszamy i siekamy

Kuchnia MagdaLeny
Gołąbki z młodej kapusty z mięsem mielonym (z piekarnika) 143

piekarniku, co pozwoliło zaoszczędzić sporo czasu. To świetna opcja dla leniwych, gdyż zawijanie wraz z przygotowaniem mięsa nie wiem czy zajęło mi 30 minut. Potem piekło się już samo :) Ryż spokojnie możecie ugotować dzień wcześniej lub przygotować więcej do obiadu, aby specjalnie zostało go do farszu. Składniki  na 9 sztuk: 1 młoda kapusta 500g mięsa mielonego (u mnie(...)zwijać, boki liścia zwinąć do środka, a następnie zwinąć jak roladkę (instrukcja dokładniejsza na obrazku). Tak przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać bulionem lub wodą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 40-50 minut do miękkości. Sos: Czosnek posiekać, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić.  Dodać przecier pomidorowy. Doprawić go do smaku solą, pieprzem, bazylią

Fabryka pomysłów
PIECZONE OPONKI SEROWE - odchudzona "oponka" Ci się upiecze. 189

piekarnika. Nie jestem pewna, czy z tymi smażonymi oponkami nie łączy ich czasem jedynie kształt, ale wiem, że wyszły bardzo dobre. Nietypowe. Jakby połączenie ciasta kruchego, ptysiowego i precelka? Cholera, chyba nie da się ich do niczego porównać i trzeba przyznać jest - to oryginalna, pyszna propozycja na tłusty czwartek. SKŁAD: - ser (z wiaderka, 3 razy mielony - uwaga, musi być(...)Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki 4. Wyłożyć na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia. 5. Posypać cukrem trzcinowym 6. Wstawić do nagrzanego na 160-180 stopni piekarnika (zależy od grubości oponek i stopnia zarumienienia) 7. Piec 10-15 minut, kontrolując ich przyrumienienie. Są bardzo dobre, ale jak już wyżej wspomniałam - trudne je do czegokolwiek porównać. Delikatnie wyczuwa

Wypisz Wymaluj
na szybko pizza na cieście francuskim... 193

wody co jakiś czas mieszając, na koniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową ciasto francuskie rozwinąć na papier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Mięsne kopczyki zapiekane w śmietanie 105

olejem, położyć plastry schabu. • Mięso mielone podzielić na 6 części, uformować kule i każdą położyć na plastrze schabu. • Uformować zgrabne kopczyki i posypać je tartą bułką. • Do naczynia wlać śmietanę, ale nie oblewać nią mięsa tylko przestrzenie pomiędzy kopczykami. Nakryć folią aluminową. • Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez

To co kocham
Naleśniki "ruskie" z dynią 286

smażymy cienkie naleśniki. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy razem z twarogiem. Dodajemy dyniowe puree. Cebule drobno kroimy i smażymy, następnie dodajemy do farszu. Wszystko przyprawiamy curry w proszku, solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w rulonik. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Naleśniki posypujemy tartym żółtym serem

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowy sernik z cynamonem 154

czekolady deserowej Płatki czekoladowe do dekoracji Ciasteczka mielimy w blenderze lub malakserze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do ciastek i dokładnie mieszamy aby zrobiły się mokre. Gotowymi ciastkami wykładamy spód tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownicę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy na chwilę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C z termo obiegiem. W czajniku gotujemy wrzątek

VioletoweKucharzenie
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 886

robię ). Na boczku rozłożyć równomiernie mięso mielone. Następnie poukładać paprykę konserwową ( czym mniejsze kawałki papryki, tym łatwiej roladę zwinąć ). Następnie na całości równomiernie wyłożyć ogórki z natką pietruszki. Zwinąć roladę. Roladę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z rolady zdjąć folię spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 1h.  Po upieczeniu roladę można

W kuchni u Moniki
Rustykalna tarta z gruszkami 163

choć nieco przypiekła się od spodu, bo mój piekarnik nadal lubi przypalać, ale smak nadal był wspaniały :) Składniki: CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 125g zimnego masła szczypta cynamonu szczypta soli 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko DODATKOWO: 2 niezbyt dojrzałe gruszki 2 - 3 łyżki mielonych migdałów białko 2 łyżki cukru brązowego Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta

Cakes By Kejt
Zupa krem z pieczonych batatów i marchewki 115

masła przyprawy: ½ łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu) ½ łyżeczki mielonej kolendry  ½ łyżeczki ostrej papryki do smaku  sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Bataty i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w grubsze słupki.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i  posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż warzywa będą

bistro mama