mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:94/400)

Jedzenie jak z powieści 178

dwie łyżeczki anyżu (u nas w ziarenkach, może być mielony) sól i pieprz do smaku  250ml bulionu drobiowego (przygotowanego z połowy kostki rosołowej)  ok 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki kukurydzianej kilka kropli wody różanej łyżka oliwy z oliwek 4 przepiórki (wypatroszone) 150g kuskusu Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Kasztany, płatki róż (bez robaczków

les mirabelles
Sernik bez tłuszczu 187

odstawiam do lodówki.  Żółtka ucieram z cukrem do białości. Twaróg mielę trzykrotnie. Do utartych żółtek dodaję zmielony twaróg, mąkę ziemniaczana i mleko cały czas miksując. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na spodzie brownie z polewą malinową 222

mąki (może być bezglutenowa) Masa serowa: 750 g twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam takiego z wiaderka) 450 g (puszka) mleka skondensowanego słodzonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego Polewa: słoiczek dżemu malinowego (250 g) Przygotowanie: Spód brownie:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C  (góra-dół bez termoobiegu

Smakowity Blog Kulinarny
Makaronowa Zapiekanka z Bakłażanem 185

jest to, że można je wcześniej przygotować i wstawić do piekarnika kiedy nam to pasuje.  Tym razem bakłażan występuje w zapiekance makaronowej.  To pyszne danie nadające się zarówno na obiad jak i na kolację. Świetnie smakuje z lampką wina. Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g mielonego mięsa 1 papryka 1 puszka pomidorów 1 papryczka chilli(...)zapiekanki Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek zmiażdżyć w prasce, paprykę i bakłażan pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę. Smażyć przez chwilę. Dodać mielone mięso, smażyć aż całe mięso zmieni kolor. Dodać pomidory i całą papryczkę chilli, wymieszać. Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać bakłażan, wymieszać i smażyć aż bakłażan

Mama Gotuje
Tort migdałowy 179

Następnie powoli wlewać olej, delikatnie mieszać, a na końcu dodać mielone migdały i wymieszać.Dno tortownicy (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować margaryną i wysypać bułką.Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika.piec w temperaturze 180 stopni, ok. 35-40 min.przed wyjęciem z piekarnikiem sprawdzić patyczkiem czy upieczone.Po wyjęciu zostawić ciasto w formie

Mix smaku
Kabaczkowa ikra na zimę. 293

oraz lekko polewamy olejem. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Cebulę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min, po tym dodajemy sos pomidorowy i zmiażdżony czosnek, dusimy jeszcze 10 min.  Upieczone kabaczki siekamy drobno nożem lub mielimy w malakserze, dodajemy do cebuli, mieszamy, solimy, dodajemy pieprz

Kuchnia Łukasza
1435. Migdałowe kruche ciasto 138

pysznie... 1 szkl. mąki  1/2 kostki margaryny 2 łyżki mielonych migdałów 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany Z wszystkich składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folię spożywczą na i odłożyć na 30 minut do lodówki.Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy.Nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym  do 170 stopni przez  20-25 minut. Wystudzić

Moje domowe kucharzenie
1436. Ciasto "arbuzowe" z migdałowym spodem 212

szkl. mąki  1/2 kostki margaryny 2 łyżki mielonych migdałów 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany Z wszystkich składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folię spożywczą na i odłożyć na 30 minut do lodówki.Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy.Nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym  do 170 stopni przez  20-25 minut. Wystudzić

Moje domowe kucharzenie
Kaszanka zapiekana z cebulą w cieście francuskim 244

łyżka słodkiej śmietany 30-36 % sól pieprz świeżo mielony masło klarowane WYKONANIE Cebulę kroimy np. w piórka i smażymy na maśle klarowanym na małym ogniu. Dodajemy liście laurowe, gałązki rozmarynu i estragonu. Dzięki powolnemu smażeniu będzie jeszcze bardziej słodka. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ciasto francuskie kroimy na 4 kwadraty. Na każdym

OstryKęs
Niebanalne mielone vol. 4 + prosty sos cebulowy 192

mielone... Klops mięsno-warzywny z makaronem i sosem cebulowym Na klops będziemy potrzebować: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (ja użyłam mięsa z szynki) 2 marchewki 1 pora  1/2 puszki kukurydzy 100 g łuskanego słonecznika 2 jajka 1 małą bułkę (kajzerkę) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, świeżo mielony, kolorowy pieprz(...)dużą cebulę 2 łyżki masła 2 łyżki mąki mleko (tyle, by uzyskać odpowiednią konsystencję) przyprawy: sól, pieprz, gałkę muszkatołową, cukier olej do smażenia Dodatkowo: ok. 300 g makaronu Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Marchewki ścieramy na grubych oczkach, pora kroimy w piórka. Bułkę namaczamy w wodzie (lub mleku, jak kto woli), a po chwili odciskamy. Wszystkie składniki umieszczamy w sporej

Ratunku obiad
Kotlety mielone z papryką 166

Już nie raz wspominałam, że nudzą mnie zwykłe mielone. Zawsze (o ile sama je robię) staram się je urozmaicać i podawać jako coś nowego i ciekawego. Czasem, jak w tym przypadku, zwykły dodatek może wiele zmienić, a mięso nie jest już takie nudne i mdłe. Składniki: 500 g mięsa mielonego cebula sucha bułka po pół papryki czerwonej(...)namoczyć w wodzie. Cebule i odsączoną bułkę dodać do mięsa mielonego. Wbić jajko, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu. Nie panierować. Można dodatkowo dopiec w piekarniku

Pasja Smaku
9 Luty Międzynarodowy Dzień Pizzy - Pizza serduszko 139

bazylią i żółtym serem. Piec 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Pizzę najlepiej piec w prostokątnych blaszkach, wtedy więcej serduszek wytniemy.Podawać z sosem czosnkowym.Sos pomidorowy :* puszka pomidorów w kawałkach* kartonik przecieru pomidorowego* 2 ząbki czosnku* 5 łyżek oliwy z oliwek* garść świeżej bazylii* cukier, sól , świeżo mielony czarny pieprzPrzygotowanie :Na rozgrzaną oliwę wrzucić obrany czosnek. Dodać pomidory

Magiczne Życie Marty
Szaszłyki z kurczaka z piekarnika 80

kurczaka z piekarnika. Soczyste szaszłyki w marynacie barbecue.  Szaszłyki z kurczaka z piekarnika nie ustępują smakiem szaszłykom z grilla. Dla nas szaszłyki z kurczaka albo z indyka to prosty sposób na urozmaicenie codziennych posiłków, ponieważ za każdym razem możemy przygotować pyszne i soczyste szaszłyki w innej marynacie. Przepis na szaszłyki z kurczaka z piekarnika możesz wykorzystać także do przygotowania(...)sojowego  4 łyżki sosu worcestershire, jest dostępny w niemal każdym markecie, ale jak nie masz to pomiń, pół łyżeczki mielonego chili, najlepiej wędzonego, 1 łyżeczka imbiru startego na tarce lub pół łyżeczki mielonego imbiru, pół łyżeczki mielonego pieprzu lub do smaku Mieszaj wszystkie składniki, do chwili aż cukier się rozpuści, a marynata BBQ nabierze jednolitej konsystencji

Cztery Fajery
Wyprawa do Francji, czyli danie a'la quiche 273

który wypałem groch (można użyć również fasoli, kaszy lub ryżu) w celu obciążenia ciasta. Obciążone ciasto włożyłem do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjąłem ciasto z piekarnika, zdjąłem obciążenie i odstawiłem do przestudzenia na bok. W garnku zagotowałem lekko posoloną wodę. Kiedy woda zaczęła wrzeć wrzuciłem do niej liście szpinaku. Gotowałem przez 20 - 30 sekund, po czym(...)mozarellę, pozostawiając niewielką ilość mozarelli do posypania wierzchu dania. Całość lekko posoliłem, dodałem 2 szczypty ziół prowansalskich, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz świeżo mielony pieprz. Składniki wymieszałem na w miarę jednolitą masę. Lekko przestudzone ciasto posmarowałem pozostałym roztopionym masłem. Następnie ułożyłem na nim około połowę pokrojonego w półplasterki salami i kilka pokrojonych

Wyprawy kulinarne
ZIEMNIAKI Z PIEKARNIKA, Z DODATKIEM ŚWIEŻYCH ZIÓŁ 189

mnie ok. 1,5-2kg - pęczek świeżych ziół (najczęściej tymianek) - cała główka czosnku + 1-2 ząbki dodatkowo (nie trzeba) - kilka łyżek oliwy z oliwek - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy), pieprz cayenne, chili (można wszystko, można dowolnie, choć pyszne są z lekką nutą ostrości) Ziemniaki dokładnie wymyć, pokroić (ze skórką), zioła drobno posiekać- przełożyć do miski(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i zapiekać w tej temperaturze ok.45-60 minut, na termoobiegu, w zależności od wielkości ziemniaków. Ziemniaki powinny być miękkie i lekko się przyrumienić. W trakcie pieczenia ziemniaków, mamy czas na przygotowanie sosu czosnkowego, gdy takowy lubimy, my uwielbiamy... ;-) Sos czosnkowo-jogurtowy: - 2-3 ząbki czosnku - jogurt bałkański - sól i świeżo mielony pieprz Ząbki

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania