mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:86/400)

Gołąbki pieczone w piekarniku 264

roku robiłam już 2 razy gołąbki w piekarniku i już na pewno w garnku ich robić nie będę :) W smaku przepyszne- wystarczy tylko ułożyć na blaszce, zalać sosem i piec 1,5 godziny :) Polecam też moje gołąbki bez zawijania- z kapustą w środku Składniki: 1,4 kg mięsa mielonego, 2 woreczki ryżu (po 100g), 1 młoda kapusta, 2 jajka(...)gołąbki, przykrywamy folią aluminiową (u mnie wyszło ok. 12 dużych gołąbków). Pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze na 15 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika

Aga w kuchni
Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem 146

łyżeczka całego kminku rzymskiego, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili lub ¼ świeżej papryki chili, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 3 łyżki sosu sojowego jasnego, szczypta suszonego cząbru, wody 800 -1000 ml Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Całą paprykę opalamy(...)zimnej wody i ściągamy skórkę. Oczyszczamy z pestek i kroimy po długości na słupki, które jeszcze dzielimy na 2 lub 3 części. Rada: paprykę można piec w piekarniku. Całą paprykę wstawiamy do piekarnika na 200°C, pieczemy tak długo, aż skórka będzie czarna, następnie zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy do przestygnięcia. Skórka z łatwością będzie odchodzić. W garnku najlepiej

Moniki Smakołyki
Francuskie roladki z pasztetem i camembert 172

piekarniku wypiekałam.  Roladki fajnie wyglądały i  z łatwością się oddzielały.  Pasztet fajnie z serem się skomponował i po połączeniu z ciastem dobrze smakowała. Składniki: 250 g Wielkopolski pasztet z drobiu z pomidorami PROFi, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g), 120 g sera camembert z ziołami, pieprz zielony świeżo mielony, 1 łyżka kapary, ¼ świeżej papryki czerwonej(...)wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując znaczne odstępy. Może to być forma na tarte lub tortownica. Tak przygotowane roladki posypujemy przyprawą z suszonych pomidorów i chili. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy ok. 30 min. Roladki pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno. http://profi.com.pl

Moniki Smakołyki
Zapiekanka "Gołąbek" 182

danie to wariacja na temat gołąbków. Farsz mięsny z kaszą, podsmażoną cebulką, marchewką i pomidorami przełożony liśćmi  kapusty i zapieczony w piekarniku. Moja córka nazwała to danie "tortem kapuścianym" i miała rację, bo tak właśnie się prezentuje. To idealny sposób na przygotowanie gołąbków jeśli nie chcecie, nie lubicie lub po prostu nie wychodzi Wam zawijanie tradycyjnych gołąbków. Farsz można(...)jeszcze nie próbowaliście. Naprawdę warto! Składniki: 1 główka kapusty 1 kg mięsa mielonego (500 g wieprzowiny, 500 g indyka) 2 czerwone cebule, drobno pokrojone 2 marchewki, pokrojone w drobną kostkę 2 ząbki czosnku 100 g kaszy jęczmiennej perłowej suszone oregano 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 puszka pomidorów w kawałkach sól pieprz 2 łyżki oleju

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczarki faszerowane mięsem 141

odpowiedniej chwili włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszne danie obiadowe :) Składniki: 12 dużych pieczarek 1 mała cukinia 1 mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól pieprz 100 g mielonej karkówki Wykonanie: Z umytych pieczarek wycinamy ogonki(...)odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
.856. pieczony czy gotowany? 128

porcja/ ~300g sera mielonego ~jajko ~40ml mleka + 20g budyniu waniliowego, rozmieszać ~cukier/stevia do smaku W garnku wymieszać ser i jajko, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik

breakfast of dreams
Karkówka z kminkiem pieczona w woreczku 159

ściankach piekarnika. Woreczki do pieczenia są duże i wygodne w użyciu, zapinane na praktyczny klips, dlatego nie ma potrzeby nacinania woreczka przed pieczeniem. Mogę śmiało Wam je polecić, gdyż są o wiele wygodniejsze i praktyczniejsze w użyciu od rękawa do pieczenia. Składniki: 1,7 kg karkówki wieprzowej 3 - 4 ząbki czosnku 3 - 4 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki majeranku(...)łyżeczki mielonego pieprzu sól (u mnie 4 łyżeczki) 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe dodatkowo: woreczek do pieczenia (u mnie firmy Gosia) Przygotowanie: Karkówkę umyć, oczyścić z ewentualnych chrząstek, natrzeć solidnie solą, kminkiem, majerankiem i pieprzem. Przykryć i wstawić na 12 godzin do lodówki. Karkówkę wyjąć na godzinę przed pieczeniem z lodówki i nacinając delikatnie nożem powciskać

Kuchcik gotuje
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 396

zauważyłam, że blat umieszczony w dolnej części piekarnika piekł się dużo wolniej, dlatego co 10 minut zamieniałam blaty miejscami i upiekły się równo w 45 minut :)Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarponena 2 okrągłe formy o średnicy 26 cmczas przygotowania: 1 godz. + 45 min pieczenieSkładniki:na ciasto:3 jajka200 g mielonych migdałów (można zmielić płatki migdałowe(...)posiekane orzechy włoskie i dobrze wymieszaj.Powoli zacznij dodawać suche składniki i wymieszaj (ja robiłam to łyżką). Białka ubij na sztywno, następnie delikatnie i stopniowo zmieszaj je z ciastem. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Dwie blaszki do pieczenia nasmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia. Jeżeli masz tylko jedną blaszkę, upiecz blaty na dwa razy. Podziel ciasto pomiędzy blachy

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym 398

opakowaniu.Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Na rozgrzany na patelni olej wrzucić cebulę i podsmażyć.Do podsmażonej cebuli dodać mięso mielone oraz przyprawę do mięsa mielonego i podsmażać przez około 15 minut. Na krótką chwilę przed końcem smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Do podsmażonego mięsa z cebulą i czosnkiem dodać(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 20 minut.Podawać ciepłą (u mnie oprószona świeżym oregano).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 dorosłych osób.Mozzarellę i parmezan można zastąpić startym, żółtym serem, a pomidory w puszce - przecierem pomidorowym.Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego - drobiowego, wieprzowego

Gospodyni Miejska
Pieczone młode ziemniaki, marchewki i szparagi 140

najdłużej, więc jako pierwsze lądują w piekarniku. Następnie co kilka minut dokłada się do pieczenia marchewki i szparagi. Po niedługim czasie obiad z pieczonych warzyw jest gotowy. Składniki: 1/2 kg młodych ziemniaków pęczek młodych marchewek 1/2 pęczka cienkich zielonych szparagów  2 gałązki świeżego rozmarynu do posypania ziemniaków ew. 2 szczypty mielonej kolendry do posypania marchewek 2 łyżki oleju(...)Uwaga ziemniaki powinny zająć ok. 1/3 powierzchni blachy, aby było jeszcze miejsce na dołożenie pozostałych warzyw. Połówki ziemniaków obsypać solą i posiekanym rozmarynem. Blachę z ziemniakami wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni, na 35 minut.  Następnie przekroić marchewki na pół, przełożyć do foliowego woreczka, skropić olejem, zamknąć woreczek i dokładnie wymieszać. Obsypać marchewki solą i ewentualnie kolendrą

Codziennik Kuchenny
Kurczak sezamowo-cytrusowy 173

marynacie przez noc.  Gotowe do dalszej obróbki wyłóżcie na blaszkę i posypcie jeszcze obficie sezamem, który po upieczeniu będzie fajnie chrupał.  A kiedy mięso wyląduje już w piekarniku, zachwyci was nie tylko smakiem, ale  również cudownym zapachem, który będzie unosił się po całym domu...Na stówę! :) Kurczak w sezamie z pomarańczami i limoniami - 6 podudzi z kurczaka(...)limonka  - pomarańcza Marynata:  - 3 cm korzeń imbiru - 2 łyżki miodu - skórka i sok z jednej pomarańczy - ząbek czosnku - łyżeczka sosu sojowego - szczypta cynamonu - szczypta kardamonu - pieprz -  mielone nasiona kozieradki  - goździki  Przygotować marynatę: Sparzyć pomarańczę po czym zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Czosnek posiekać na drobno. Korzeń imbiru zetrzeć na tarce, dodać

Sajkofanka smaku
Zdrowy obiad w 20 minut 97

Składniki 150 g łososia garść miksu sałat sól pieprz – świeżo mielony sok z cytryny ocet balsamiczny Łosoś z sałatką i octem balsamicznym Pieczony łosoś z sałatką – przepis Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i grubo zmielonym pieprzem (sporą ilością). Następnie wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 17-20 minut. Na talerzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Panforte czekoladowe. 127

gałki muszkatołowej 1/8 łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki soli 85 g mąki pszennej 2 łyżeczki kakao 130 g cukru 230 g miodu 30 g masła 100 g gorzkiej czekolady      Orzechy i migdały osobno prażymy na patelni lub w piekarniku (na złoto). Chłodne orzechy, migdały, suszone i kandyzowane owoce, przyprawy, mąkę

Rozpustne gotowanie
ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ 94

końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem. 2. Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy. 3.   Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą. 4.  Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut

Kuchnia Paulettes
Tarta serowa z truskawkami 141

bokach. Nadzienie • Do malaksera wrzucić ser, mielone migdały i cukie puder. Zmiksować, aby składniki tylko połączyły się razem. • Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. • Masę serowo-migdałową wylać na spód i powciskać na wierzchu całe truskawki. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut. • Podawać ciepłą tartę

To co kocham