doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem; patelnię przykrywamy i odstawiamy by całość wystygła. Następnie dwukrotnie mielimy wątróbkę z cebulą i pozostałą na patelni wodą, dodajemy jajka, gałkę i wyrabiamy jednolitą masę. Przekładamy ją do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach (w nagrzanym piekarniku) przez 30 - 40 minut. Po upieczeniu wyjmujemy pasztet z foremki i studzimy
Czary - gary w kuchniPozostawić na minimum 1/2 godziny. W tym czasie przygotować glazurę. Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy
zadanie-gotowaniemuffiny umieszczamy w formie, uzupełniamy powstałym ciastem, na wierzch układamy owoce, oprószamy mieloną kawą. Przygotowujemy kruszonkę. Do miseczki przekładamy masło, dodajemy mąkę i cukier puder, rozcieramy w placach do uzyskania kruszonki. Uzyskaną kruszonkę przekładamy na owoce. Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut - muffiny mają być zarumienione
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiplasterki - wykładamy na dno wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i posypujemy papryką ostrą mieloną, na ziemniaki wykładamy naszą soczewicę, a na nią pokrojoną w plastry, posoloną i popieprzoną pierś z kurczaka, posypujemy pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, po tym czasie wykładamy po kawałku sera na pierś
Moje-pitraszeniepłynu odparuje. Na koniec doprawiamy zawartość patelni solą, pieprzem, chili, natką pietruszki, oregano i mielonym cynamonem. 5. Formę do pieczenia smarujemy odrobiną masła. Na dno wykładamy podsmażone ziemniaki, następnie plastry bakłażana, farsz mięsno-pomidorowy, a na sam koniec sos beszamelowy. 6. Wkładamy musakę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i zapiekamy przez około 40 minut (do czasu
W kuchni Katienamaczamy w wodzie, odciskamy. Ugotowane mięso, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, wątróbkę i bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodajemy suszoną żurawinę , pasztet dokładnie wyrabiamy. Pasztet przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wstawiamy od piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 50 minut
Bajeczna Kuchniaczekoladą, ja pominęłam Wszystkie składniki, oprócz skórki z pomarańczy, umieszczamy w kielichu blendera i mielimy na gładką masę, bez grudek. Dodajemy skórkę z pomarańczy i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy ("keksówki"), wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy resztą skórki z pomarańczy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45-50 minut. Studzimy. Smacznego, Klaudia
Mango Papajatartego sera ( bursztyn lub gouda ) 1 łyżka masła oliwa z oliwek przyprawy: chili, mielony imbir, ziarna kolendry Wykonanie: Dynię przekroić na pół, oczyścić z nasion i pociąć w mniejsze kawałki. Kawałki dyni ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C. Upieczoną i ostygniętą dynię obrać ze skóry, po czym
kolorowotorcikowoszklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki ziół do pizzy 3 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku pomidorki koktajlowe (po 1 na każdą muffinkę) pestki dyni Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 o C. Pomidorki umyć i osuszyć. Ser rozgnieść widelcem i wymieszać
Czerwień i błękitschab zapiekany w sosie z warzywami . Większość czasu schab spędzi w piekarniku więc umknę przed gorącem , będzie pysznie . Składniki na schab duszony: schab 12 plastrów ( 1,20 kg) 3 łyżki przyprawy Kebabczeta ( Mieszanka przypraw do kiełbas i wszelkiego rodzaju pieczeni i zrazów mielonych) sól prowansalska do natarcia mięsa . Dodatkowo: papryka czerwona
Różowa kuchniacukru trzcinowego. Dzięki temu uzyskamy fajną chrupiącą powierzchnię. I wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Niech ciasto troszeczkę przestygnie zanim wyjmiemy je z formy. Potem dalej studzimy na kratce. Bo od ciepłego boli brzuszek :) Ja zajadałem się tym ciastem razem z mieloną czekoladą i dżemem z pigwy. Cierpkość tego dżemu genialnie się komponuje ze słodkością bananów
Marder&Marder Manufacturepęczek szczypiorku kilka listków świeżej bazylii pieprz czarny i sól morska świeżo mielone Ciasto francuskie wykładamy w formie do tarty. Jeśli używamy formy metalowej, najlepiej wysmarować ją wcześniej masłem, w przypadku ceramicznych lub szklanych nie jest to wymagane. Ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pomidory parzymy we wrzątku i obieramy ze skórki
Kuchenna Kontrrewolucyapaseczków. Wylepić całą formę ciastem. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Spód do tarty podpiec przez ok. 6 min. Ciasto powinno pozostać blade. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie: 600 g niskosłodzonej konfitury z moreli z dużymi kawałkami owoców 90 g mielonych migdałów 3 łyżki likieru Amaretto Konfiturę wymieszać z likierem. Na podpieczone ciasto równomiernie wysypać mielone migdały. Następnie delikatnie rozsmarować
maniapieczeniałyżka masła Sos Sabayon 4 żółtka drobna sól morska kolorowy pieprz świeżo mielony 125 ml wytrawnego szampana lub białego wina ½ łyżeczki skórki startej z cytryny Umyty i osuszony filet podzielić na 4 części. Skropić sokiem z cytryny i lekko oprószyć solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 170°C (termoobieg). Naczynie żaroodporne cienko posmarować olejem. Ułożyć łososia. Piec
Pełny talerzłyżeczki sody 1 płaska łyżeczka soli 1.5 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 3/4 szklanki cukru 200g masła 2 duże jaja 2 szklanki domowego musu jabłkowego rozgniecionego widelcem Przygotowanie: Jaja i masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby ogrzały się do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzać do 175°C (grzałka góra-dół). Tortownicę z wkładem kominowym o średnicy
Moja Delicja