mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:81/400)

Krem z dyni hokkaido z bazylią i groszkiem ptysiowym 137

rosołu 600-800g obranej i oczyszczonej dyni hokkaido szklanka listków bazylii świeżo mielony pieprz sól groszek ptysiowy Brześć Dynię oczyszczamy, ściągamy skórę obieraczką (możemy ją zostawić, ale dynię należy porządnie wyszorować), kroimy w półksiężyce i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 180*C. Rosół/bulion podgrzewamy, dodajemy listki

Gotowanie i blogowanie
Brownie bezglutenowe. 164

wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać kakao, masło mielone orzechy, żółtka i cukier. Wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Formę o boku 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez godzinę

zadanie-gotowanie
Domowe burgery 197

maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól i świeżo mielony pieprz. Uformować bardzo płaskie burgery. Smażyć w grillu elektrycznym przez 4 min lub na patelni po 3 min z każdej strony.  Bułkę przekroić na pół i włożyć na 5 min do piekarnika (200 stopni). Na dolną część bułki ułożyć kolejno: liść sałaty lodowej, burgera, plasterek pomidora

Zgrabne Gotowanie
Karkówka pieczona z warzywami. 137

grubości).W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw ziemniaki posypujemy papryką słodką mieloną i kropimy oliwą(patrz zdjęcie), następnie wykładamy karkówkę i posypujemy papryką oraz cebulą(można polać jeszcze trochę oliwą). Tak przygotowaną potrawę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1 godz. po tym czasie ściągamy folię i pieczemy jeszcze 30 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Krem z buraczków z ricottą 159

oliwa z oliwek 1 spora cebula duży ząbek czosnku sól i świeżo mielony czarny pieprz, tymianek skórka starta z 1 cytryny + 2 łyżeczki soku 1 litr bulionu warzywnego serek ricotta orzechy włoskie natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Buraczki umyć, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 45 minut -1 godziny w zależności od wielkości

Pyry na Gaz
Jadalne prezenty: Świąteczne biscotti piernikowe 121

pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 laska wanilii 40 g orzechów włoskich 40 g całych migdałów 50 g suszonej żurawiny * Dynię (u mnie piżmowa, ale może być inna) pokrój na kawałki, następnie upiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż będzie miękka (ok. 30 minut). Usuń z niej

Chilli Czosnek i Oliwa
Proste ciasto mocno pomarańczowe 242

pieczenia 8 g cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 3 jajka 1/2 szklanki oleju Składniki na lukier: 1 łyżka soku z pomarańczy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: odrobina kandyzowanej skórki pomarańczy CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok, wlewamy do misy blendera

My Culinary Art
Pierś z kurczaka na kukurydzy. 111

kawałki, polewamy oliwą, z jednej strony posypujemy czosnkiem granulowanym, z drugiej ostrą papryką mieloną. Kukurydzę smażymy na odrobinie masełka razem z cebulą, posypaną oregano i bazylią. Usmażoną kukurydzę układamy w naczyniu żaroodpornym, na nią wykładamy kurczaka, posypujemy zieloną cebulką. Zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Gniazdka spaghetti z mozzarellą 141

kawałek mozzarelli. Spryskać delikatnie oliwą z oliwek. Zapiekać w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 10 minut, aż mozzarella się roztopi. Udekorować każde gniazdko kawałkami oliwek, listkiem bazyli, opcjonalnie oprószyć tartym parmezanem. Możecie także do sosu pomidorowego do gniazdek spaghetti z mozzarellą dodać trochę mielonego mięsa wołowego. Post Gniazdka spaghetti z mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w Pociąg

Pociąg Do Kuchni
Szarlotka bez tłuszczu 161

łyżka cukru trzcinowego 1 cytryna 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego kardamonu szczypta soli 110 g mąki pełnoziarnistej 75 ml mleka roślinnego lub chudego mleka krowiego* 2 łyżeczki proszku do pieczenia** Wykonanie: 1. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 ºC z funkcją grzania góra-dół. 2. Jajka

Anioły w kuchni
Mus z gęsich żołądków - czyli gęsina nie tylko na Św. Marcina 185

kupiony w słoiku). Doprawiamy ewentualnie solą i koniecznie dodajemy sporą ilość świeżo mielonego pieprzu czarnego. Na sam koniec mus łączymy dokładnie z dwoma żółtkami. Formę smarujemy tylko olejem i przekładamy nasz mus. Posypujemy prażonym słonecznikiem i odrobiną czarnuszki. Mus z gęsich żołądków wkładamy do piekarnika - 20 minut, 200 stopni. Wyciągamy mus z piekarnika i czekamy do przestygnięcia. Gotowe

Right Behind The Kitchen
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 169

wolne obroty i miksować aż pieczywo będzie naprawdę drobne. Dorzucić mięso mielone. Zmiksować, aż składniki się połączą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do środka pieczarkowych kapeluszy włożyć łyżeczką farsz. Ułożyć papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem

Weekendy w domu i ogrodzie
Przekładaniec biszkopcikowy 128

biszkoptów które smarujemy pozostałym dżem,  przykrywamy ciastem białym. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy  50 -60 minut w 180 stopniach C. Przygotowujemy polewę: jajko ubijamy z cukrem dodajemy kakao, wlewamy cienkim strumieniem roztopione masło, nie przerywając ubijania. Przestudzone ciasto polewamy przyrządzoną polewą. Posypujemy mielonymi migdałami lub orzechami. Smacznego

kgwjanczewo
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 114

skórki. Wszystkie składniki poza cytryną drobno kroimy, przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, zalewamy sokiem wyciśniętym z limonki i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce i wyjmujemy przed samym podaniem. Zamarynowane pstrągi wyjmujemy z lodówki, dajemy im się zagrzać do temperatury pokojowej na blacie. Piekarnik ustawiamy na 180⁰C, pieczemy na środkowej półce piekarnika. Jeśli kupiliście większe ryby

Karo in the Kitchen
Faszerowana cukinia mielonym, fetą z grilla 181

sposób zwijamy każdy kawałek cukinii. Pieczemy na ruszcie do upieczenia się mielonego oraz zmiękczenia się cukinii. Smaki cudowne się połączą, przekonają nawet największego przeciwnika cukinii. Zdjęć po upieczeniu niestety nie mam, szybko znikły. Jeśli nie chcemy piec tego na ruszcie, możemy upiec w piekarniku. Warto przykryć  cukinie folią, aby nam się feta nie przypaliła

Basia w kuchni