mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:82/400)

Słonecznikowiec 825

Pieczemy w 18 stopniach przez 15-20 minut. Należy często zaglądać do piekarnika, ponieważ jak słonecznik się przypali, będzie gorzki.   Dobrze upieczony słonecznik powinien być złocisty. Zdejmujemy go z blachy, najlepiej gdy jest jeszcze gorący. Gdy zaschnie będzie to dużo trudniejsze. Studzimy. Następnie kruszymy lub mielimy w malakserze. Masa: 200g miękkiego masła 1 puszka kajmaku o wadze 400g Masło

Czerwona Porzeczka
HAMBURGER Z PESTO, MOZZARELLĄ I SOSEM BBQ 221

mielonego – 1 łyżeczka sól i pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Mięso mielone dać do miski, wymieszać z przyprawami. Uformować 4 plaskie kotlety. Usmażyć na patelni. Najlepiej zrobić średnio wypieczone, żeby mięo było soczyste w środku. Bułki przekroić na pół i podgrzać przez chwilę w piekarniku. Mozzarellę pokroić na 4 plasterki. Wyciągnąć bułki z piekarnika. Dół wysmarować pesto

kuchniabellissima.wordpress.com
Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 115

kwiatu kokosa łyżka kremu dulce de leche jajko 125 g twarogu mielonego (pół kostki) czekoladowe guziczki do dekoracji Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć

Poranek na słodko
LESZCZ NADZIEWANY PASTĄ Z RUKOLI I ORZECHÓW 118

naczynia blendera łącznie z migdałami, słonecznikiem, oliwą i serkiem Arla Apetina. Mielimy blenderem na pasę.  Rybą lekko rozchylamy brzuszki i nadziewamy pastą.  Nadziane leszcze obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju około 1-2 minuty z każdej strony. Przekładamy je na blaszkę piekarnika, na wierzch rozkładamy resztę farszu i pieczemy około 20 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
Szybkie pierogi z białym serkiem i jagodami. 177

całkowicie podstawowy  z użyciem ziemniaków, lub po przepis na pierogi z piekarnika :-) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 0,5 kg białego sera zmielonego na drobnym sicie dwa razy, lub już mielonego ale dobrego jakościowo, np. Mój Ulubiony. szklanka jagód leśnych 5 łyżek cukru jajo

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 167

kalafiora zetrzeć na tarce na małych oczkach, a następnie dodać starte sery, mielone migdały, przyprawy oraz roztrzepane jajka. Powstałą masę rozłożyć na blaszki wyłożone papierem do pieczenia - najlepiej rozrysować sobie kółka przy pomocy ołówka, aby każda pizza była ślicznie okrąglutka! :) Tak przygotowane spody pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20-25 minut, do lekkiego zrumienienia

Plate of Joy
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 154

łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy 100 g posiekanych kandyzowanych wisienek Składniki na polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy

karmelowy
Babka z kaszy kuskus z pieczarkami 175

pochowane, kilka na wierzch zostały dodane, następnie żółtym serem posypane i w piekarniku zapiekane.   Składniki: 500 g bardzo małych pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 jajka, 200 ml śmietany 18%, 150 g kaszy kuskus, 20 g tartego sera żółtego, ½ łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonej ostrej czerwonej papryki, pieprz czarny do smaku, sól do smaku. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
Seler naciowy zapiekany pod pierzynką 148

kostkę cebulę i podsmażamy ją na niewielkiej ilości oleju oraz w blenderze mielimy słonecznik z sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz taką ilością wody, żeby miał konsystencję gęstej śmietany. Seler odcedzamy, układamy w formie, rozkładamy na nim cebulę i polewamy słonecznikową śmietaną. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 10-15 minut do czasu aż wierzch zrobi się brązowy

Co na wege obiad?
Bezglutenowy piernik dyniowy 197

różnicą bo całkowicie bezglutenowy. Zdjęcie jest zrobione pół godziny po wyjęciu z piekarnika i jak wdać rozwala się. Zawinęłam go w pergamin i po 1,5 godzinie pięknie się kroił, niestety bez możliwości fotografowania gdyż szybko zniknął :) Potrzebne składniki: 250  g mąki  jaglanej (można z mielić kaszę jaglaną na mąkę) 25  g len złocist y  zmielon

Łycha smaków
Sernik ze skrórką pomarańczową 178

kandyzowanej mieszanki owocowej  1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1. Twaróg mielimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Po kolei wbijamy jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.  2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy

Szefowa kuchni
Domowy pasztet 171

Ostudzone mięso, boczek i bułki mielimy na najdrobniejszych oczkach. 7. Marchewkę i pietruszkę mielimy na średnich oczkach. 8. W dużej misce wyrabiamy masę z mięsa, warzyw, jaj i przypraw. Gdy podczas wyrabiania masy będzie ona za twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając

NA MOIM TALERZU
Kotleciki. 110

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej bazylia, pieprz Mięso mieszamy w misce z resztą składników. W wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy placuszki uformowane z mięsa. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Szarlotka sypana 102

pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek 0,5 łyżki mielonego cynamonu 200 g masła Przygotowanie Jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z cynamonem. Cukier, kaszę mannę, proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy ze sobą. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Blaszkę (moja ma wymiary ok 26x24cm) smarujemy masłem albo

e-PrzepisyKulinarne
Bezglutenowe śniadaniowe muffiny kokosowo-owsiane 117

szklanki płatków owsianych ·          ¼ szklanki wiórków kokosowych ·          2 płaskie łyżki lnu mielonego (opcjonalnie) ·          garść malin (mogą być mrożone) ·          pół banana ·          garść(...)łyżka sezamu do posypania ·          olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotuj: miskę foremkę na muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy płatki, wiórki, len i mieszamy. Dodajemy jagody, ksylitol i wbijamy jajko. Całość dobrze ze sobą łączymy. Następnie dodajemy jogurt i owoce (nie trzeba ich rozmrażać). Foremkę na muffinki smarujemy

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania