Jak zrobić mąkę jaglaną?

Jak zrobić mąkę jaglaną?

Jak zrobić mąkę jaglaną?

Składniki: 1 kg kaszy jaglanej, gorąca woda do płukania. Przygotowanie: Kaszę wsypujemy na sitko o drobnych oczkach i płuczemy pod bieżącą wodą z kranu. Woda im cieplejsza tym lepiej. Płuczemy tak długo, aż woda spływająca z kaszy będzie przezroczysta. Kaszę na koniec przelewamy wrzątkiem i odstawiamy do ocieknięcia. Kaszę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 100 stopni i suszymy kaszę przy lekko otwartych drzwiczkach. Co 5-10 minut mieszałam k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.