mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:111/400)

Pasztet z kaczki 273

boczku 250g wątróbki z indyka 1 mała lub pół średniej cebuli (100g) 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki soli 1 łyżka masła Dodatkowo odrobina masła i 1-2 łyżki bułki tartej do przygotowania foremki Instrukcje Mięso z kaczki solimy(...)masłem i posypujemy bułka tartą. Umieszczamy w niej masę pilnując, aby dokładnie i jednolicie wypełniała formę – wewnątrz nie powinno być żadnych pustych przestrzeni. Foremkę owijamy folią aluminiową. Pasztet umieszczamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni i zapiekamy przez 50 minut. Po 30 minutach usuwamy folię i pieczemy pasztet bez przykrycia. Gotowy pasztet schładzamy, a następnie przechowujemy w lodówce, chyba że zdecydujemy

Kulinarna Pokusa
Kofte wg Buni ( z indyka ) 215

Inspirowane kuchnią turecką. Nie mam pojęcia jak się mówi prawidłowo - kofte , kofta , kofty ? ważne , że bardzo lubię te pikantne kotleciki . Można je piec na grillu , w

Buniabaje w kuchni
Papryka faszerowana soczewicą i jajkiem - 359 kcal 188

lekką sałatą) lub obiad - (wtedy warto zjeść dodatkowo zupę lub kawałek mięsa/ryby). Do farszu zamiast jednego jajka, możecie dodać odrobinę startej mozzarelli - fajnie się zapiecze w piekarniku. I koniecznie upewnijcie się, że lubicie kminek. To dość charakterystyczna przyprawa. Jedna papryka ma 359 kcal, makro znajdziecie jak zwykle w tabeli na końcu. Pamiętajcie, że czerwona soczewica dość łatwo się rozgotowuje(...)Smacznego! Składniki: 100 g czerwonej soczewicy woda (lub jeszcze lepiej bulion) do zalania soczewicy 2 średnie papryki 3 jajka 1 cebula 1 łyżeczka kminku szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżki oleju 1 łyżeczka kolendry sól, pieprz   Przygotowanie:   1. Soczewicę opłucz, wsyp do rondelka i zalej wrzącą wodą lub bulionem, tak żeby w całości

Powiedz dietom nie
Kremowy sernik z pianką owocową 92

Sernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!       Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych owoców(...)później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
Kurczak z warzywami z piekarnika. 247

solą z wierzchu i wewnątrz, posypać pieprzem mielonym i natrzeć ziołami z wierzchu i wewnątrz Do środka włożyć umytą pokrojoną natkę oraz cytrynę w plastrach Warzywa obrać, pokroić , czosnek zostawić w ząbkach Kurczaka w całości włożyć do rękawa, skropić oliwą, obłożyć warzywami, rękaw zamknąć klipsem, pozostawić na kilka minut w chłodzie Piekarnik nagrzać do 190 *C, włożyć foremkę

Proste Potrawy
PASZTET Z ŻURAWINĄ 214

sitko o średniej  średnicy i mielimy mięso z patelni  wraz z  wątróbkę.Dodajemy do zmielonej masy 2 żółtka i bułkę tartą.Mieszamy dokładnie.Dodajemy namoczoną wcześniej żurawinę,odciskamy,mieszamy z masą mięsną.Farsz wkładamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy(ja użyłam silikonowej)Wierzch zakrywamy folią aluminiową.Nagrzewamy piekarnik na 180st. i pieczemy ok.50

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
LAZANIA 171

kroimy w drobną kostkę, dodajemy mięso mielone i podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy jajko i mieszamy. Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. Naczynie żaroodporne wykładamy jedną warstwą makaronu, na którą nakładamy część mięsa i sosu beszamelowego, następnie kolejną warstwę makaronu itd. Na koniec całość posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Piec

Przepisy kulinarne babci Antoniny
PRZYPRAWA DO POTRAW Z DYNI 146

Przepis znalazłam na blogu "piekarnik".Muszę przyznać , że bardzo polubiłam tę przyprawę ,często i gęsto gości w moich potrawach.Dodaję ją do ciast z jabłkami , musów ,soków i lodów, jest wyśmienita .Uważam , że każdy musi ją mieć u siebie w domu.Zapraszam po przepis.   na mały słoiczek: ~~~~~~~~~~~~~~ 3 łyżki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki gałki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Paluszki rybne 302

dodałem rozmaryn), sól i pieprz i mielimy wszystko razem. Na jedną bułkę dałem 4-5 orzechów i łyżkę parmezanu. Przygotowaną wcześniej rybę nacieramy oliwą i obsypujemy przygotowaną panierką. Tak zrobiona ryba będzie chrupiąca, lecz nie będzie miała grubej i tłustej panierki. Smażymy na patelni lub pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego

MarcinChef
KOKOSOWY SERNIK Z NEKTARYNKĄ NA KRUSZONCE 164

20X22 cm. Masa serowa: Twaróg mielimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy partiami ser, a następnie śmietanę, budyń oraz olej. Nektarynki kroimy w kostkę, dodajemy do masy serowej, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na kruszonkę. Wierzch posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy 50 min w 170 stopniach, zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia

słodki bratek
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 185

wsypać do miski. Dodać podsmażone mięso mielone z cebulą i pieczarkami,  startą mozzarellę, bulion, ostrą paprykę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać wydrążone papryki. Nadziane papryki układać w głębokim naczyniu żaroodpornym/brytfannie, zalać bulionem (1 i 1/2 szklanki) i przykryć naczynie. Papryki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna

Gospodyni Miejska
Ciasto kawowo- makowe 190

waniliowym. Wymieszać w misce ze sobą mak mielony, bułkę tarta i kaszę mannę , oraz proszek do pieczenia, ucierając po łyżce wsypywać zmieszane składniki. Na samym końcu ubić na sztywno pianę z białek, dodać do masy makowej, ostrożnie wymieszać łyżką, dodać olejek migdałowy, wymieszać. Masę wylać na natłuszczoną tłuszczem blachę, wstawić do piekarnika, piec przez ok. 40 minut

Kuchnia Danusi
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 189

Upieczone blaty zostawiamy w wyłączonym, uchylonym piekarniku do wystygnięcia, najlepiej do następnego dnia. Rano blaszki wyjmujemy i odstawiamy. Na drugi dzień, przekładamy nasze blaty masą kawową. Najlepiej bezpośrednio przed spożyciem. Masa kawowa: - 250-300ml kremówki (dałam 36%) - 250-300g mascarpone - 2-3 łyżki pudru trzcinowego - 1 płaska łyżka mielonej kawy + kilka truskawek do dekoracji (nie trzeba) Kawę

Smaczne Zdrowe
Pierś z kaczki pieczona w winie 182

przeciskamy przez praskę. Piersi nacieramy solą, mieloną skórką pomarańczy, cynamonem, majerankiem. przeciśniętym czosnkiem oraz olejem. Na noc wstawiamy do lodówki żeby mięso naszło przyprawami. Następnego dnia piersi układamy na zimnej patelni, skórą do dna, smażymy do uzyskania złotego koloru. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skórą do góry, wlewamy wino, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze

Bajeczna Kuchnia
z curry mielone kotlety z piekarnika... 182

sztuki,curry mielone Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, bułka tarta 4 łyżki, bułkę namoczyć w mleku lub wodzie i potem odcisnąć ją z płynu, wszystkie składniki z mięsem dokładnie wyrobić do kleistej masy, formować okrągłe koltlety z 2 cm grubości i układać je na blaszce z piekarnika piekarnik nagrzać

W Mojej Kuchni Lubię