mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:120/400)

korzenne muffiny z dynią i miodem 176

łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżeczki przyprawy do piernika  wykonanie: Mieszam olej z jajkami i płynnym miodem, a w osobnej misce - wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlewam mokre, dodaję puree z dyni i mieszam łyżką niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Ciasto nakładam do foremek i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut

babka w formie
Pita z pieczonym kurczakiem i sosem jogurtowym 153

miodowej sól   świeżo mielony czarny pieprz Marynata prowansalska : musztarda dijon – kilka łyżek 3 wyciśnięte ząbki czosnku 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich sól pieprz do smaku   Przygotowanie   Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem

R'n'G Kitchen
Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 215

pół godziny pół łyżeczki mielonego kardamonu (opcjonalnie) Ciasto 2 jajka 150 g cukru 15 g cukru waniliowego 200 ml mleka 100 ml oleju 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia jagody (u mnie ok. pół litra) Składniki na kruszonkę wyrobić ręką. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania ciasta. Włączyć piekarnik na 190 stopni C. (pieczenie z dołu

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekane bataty z boczkiem 189

ziemniaczaną przełożyłam.  Całość w piekarniku zapiekałam i z serkiem kremowym na obiad podałam.  Danie wyszło w smaku nietypowe i fajnie pomarańczowe. Składniki: 450 g batatów (ok. 2 szt.) 1 biała cebula, 300 g surowego boczku, szczypta cukru brązowego, 1 jajko, 1 łyżka mąki pszennej, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, olej rzepakowy smakowy

Moniki Smakołyki
Mini serniczki z musem truskawkowym 117

mrożone) 1/2 kg sera białego mielonego 1 białko lub całe jajko 1 łyżka mąki  pszennej 1/2 szklanki cukru białego (do sera) 1 łyżka cukru białego lub brązowego do truskawek Na dno papilotki wkładamy po ciasteczku. Ser, białko, mąkę, cukier mieszamy mikserem tylko do połączenia składników. Masę nakładamy na ciastko.Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp

WYSPA SZCZĘSLIWA
Seromakowiec wg s. Anastazji 265

sicie i mielę mielę dwukrotnie. Jabłka obieram i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach.  Masę serowa dzielę na dwie części, jedna większa, druga mniejsza.  Mniejszą część masy serowej mieszam z makiem i tartymi jabłkami, przekładam na ciasto w blaszce,  na wierzch wykładam większa część masy serowej  i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Tarta ze szparagami na cieście francuskim 167

pomidorków koktajlowych 1 jajko świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka tartego sera ( parmezanu, grana padano, corregio, czy innego ulubionego :)) PRZYGOTOWANIE Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwijamy ciasto francuskie. Zawijamy do środka wszystkie brzegi - na grubość około 1/2 cm. Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni (termoobieg

Moje Kuchenne Rewelacje
Schab pieczony do kanapek 155

czosnku, zmiażdżone nożem sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 240 MIN POZIOM TRUDNOŚCI:ŁATWY 1. W miseczce mieszamy 1 łyżkę oleju, musztardę, miód, czosnek, słodką i wędzoną paprykę, doprawiamy sporą ilością soli i pieprzu. Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą. Odstawiamy na bok na 2-3 godziny. 2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Schab

My Culinary Art
Chleb z samych ziaren ! FIT bez mąki ! 146

siemienia lnianego 10 czubatych łyżek mielonego siemienia lnianego 1 szklanka ziaren słonecznika 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki soli 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 1 i 1/2 szklanki letniej wody 1. Wszystkie składniki razem mieszamy.  Zalewamy wodą - czekamy min. 40 min - aż nasza masa napęcznieje. 2. Piekarnik nagrzewamy do 185st bez termoobiegu

dlaSmaQ
Gołąbki 258

bardziej jestem za gołąbkami z piekarnika, o czym pisałam Wam przy przepisie na gołąbki zapiekane , to postanowiłam zrobić tym razem metodą tradycyjną by i taką pokazać Wam na blogu. Sam wybór zostawiam już Wam :) Z poniższego przepisu wyszło mi 26 średniej wielkości gołąbków. Składniki na gołąbki: 2 główki białej kapusty 1kg mięsa mielonego 4 woreczki ryżu ( gotowanego 5 minut

NiePieprz.pl
Mazurek orzechowy z bezą 203

być w temperaturze pokojowej.  Orzechy mielimy w maszynce. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i zmiksować do otrzymania puszystej żółtkowej masy. Stopniowo dodawać miękkie masło, nadal miksując. Dodać orzechy i mąkę, zmiksować. Tortownicę, samo dno, wyłożyć waflem. Następnie przełożyć gotową masę i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego, do 175 stopni piekarnika i piec 20 minut. Dodatkowo

kulinarnyswiatdomi
Buraki pieczone z łososiem i śmietankowym serkiem w koperku. 197

połowie pieczenia), i wkładamy do piekarnika góra-dół na 40-60 minut w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od Waszych upodobań; ja lubię warzywa al dente. Łosoś. Kroimy go delikatnie pod kątem, wzdłuż, na małe plastry. Dodajemy pieprz, łyżkę oliwy i posiekany koperek. Można skropić delikatnie sokiem z limonki. Serek. Twaróg mielimy, solimy i pieprzymy, łączymy z 2 łyżkami śmietanki

BaRepas
Prosta zapiekanka ziemniaczana z mięsem, śmietanką, chili i ziołami 188

duża cebula ª       ok. 100 g pieczarek     ª       500g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) ª       mała śmietanka 12% (słodka) ª       1 szklanka białego wina ª       sól i pieprz(...)garnek ·          patelnię ·          duże naczynie żaroodporne Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Zaczynamy od pokrojenia ziemniaków . Najwygodniej wrzucić je do robota, który stworzy nam plasterki z ziemniaków w parę sekund. Szatkownica też się nada, a w ostateczności skorzystałabym ze zwykłej obieraczki do warzyw – chcemy, żeby nasze

Bazując na smaku
Zapiekanka makaronowa z dynią, kalafiorem i mięsem mielonym 236

Świeże zioła drobno kroimy Mięso mielone przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu a gdy wypuści trochę tłuszczu - dodajemy cebulę. Chwilę smażymy Następnie dodajemy pokrojoną dynię, solimy, pieprzymy i dokładamy świeże zioła Gdy całość się dusi, do miseczki wlewamy jogurt naturalny i dodajemy jajka. Mieszamy i delikatnie solimy i dodajemy pieprz Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
TARTA RUSTYKALNA ZE ŚLIWKAMI (ORKISZOWA) 176

łyżeczki cynamonu 0,5 szklanki mielonych migdałów (lub płatków migdałowych- zmielonych) WYKONANIE: Wszystkie składniki na ciasto zagnieć ręcznie lub w malakserze albo w misie miksera na jednolitą masę. Ciasto uformuj w lekko spłaszczoną kulę, owiń w folię i wsadź do lodówki na 30 minut. Śliwki wypestkuj, przekrój na połówki. Po tym czasie piekarnik nagrzej do temperatury  190 stopni

Słodko-Słony Świat Ilony
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 294

sobą i miksujemy blenderem. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy startą na tarce o dużych oczkach cukinię. Smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy 1/3 sosu pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku przez ok 20 minut

e-PrzepisyKulinarne
Strudel mięsny 110

ciasto francuskie 10 g mięsa mielonego z szynki suszone ananasy Bakal żurawina do mięs sól pieprz natka pietruszki oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Podsmażamy mięso z dodatkiem suszonego ananasa na odrobinie oliwy z oliwek.Doprawiamy do smaku. Rozwinięte ciasto smarujemy żurawiną.Następnie układamy na nim mięso.Zwijamy całość w rulon. Całość pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze

Wielki apetyt
Greckie ciasto figowo orzechowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.84 160

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki (60 ml) mleka 120 g orzechów włoskich (grubo posiekanych) 120 g migdałów (grubo posiekanych) 120 g  fig (grubo posiekanych) 150 g rodzynek sułtanek (u mnie 50 g) do posypania: 2 łyżki płatków migdałowych (u mnie wióry kokosowe) Nagrzewamy piekarnik do 150 st.C. Blaszkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Faszerowane muszelki 195

oczkach marchew. Póżniej dodajemy mielone mięso wieprzowe. Wszystko dokładnie podsmażamy. Na koniec dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.  W dużej ilości osolonej wody gotujemy muszelki. Uważamy jednak, aby nie były zbyt miękkie. Ugotowane muszelki nadziewamy farszem i umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wierzch muszelek posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika i podgrzewamy ok. 20 minut

Salonik smaków
Muffiny Monini, kozi ser i maliny 233

oregano, 1/3 łyżeczki kurkumy, szczypta mielonego kuminu, sól i pieprz Cayenne, biały sezam do posypania. SOS: 150 g miękkiego sera koziego, 150 g mrożonych malin, 100 ml wina białego wytrawnego, 50 ml oliwy Monini Classico Extra Vergine, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/2 łyżeczki cukru, Ocet jabłkowy, sól i pieprz do smaku . Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Łososia

SzczyptaSmaQ
Świeża, lekka pizza. 239

rozgrzewamy trochę oliwy wrzucamy paprykę mieloną i chwilkę mieszamy, następnie drobno pokrojoną cebulę i czosnek, też chwilkę mieszamy. Następnie dorzucamy pomidory. Gotujemy ok 5-10 min cały czas mieszając. Sos wykładamy na ciasto (jest bardzo aromatyczny więc nie musi być go dużo) posypujemy startą mozzarellą, układamy pomidora i szynkę parmeńską. Wstawiamy do piekarnika na 200st i obserwujemy jak pizza

Brzuszki Łakomczuszki
Wyśmienity biszkopt orzechowy z bitą śmietaną (bez cukru i mąki) 238

drobno mielonych orzechów laskowych 100 g drobno mielonych migdałów 80 g masła  5 jajek (osobno białka i żółtka) 3 łyżki miodu akacjowego (lub cukru/ksylitolu) 1/3 łyżeczki sody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml kremówki 36% - do przełożenia ciasta 60 g gorzkiej czekolady dobrej jakości (u mnie 81%) + 2 łyżki mleka - na polewę Przygotowanie:Piekarnik nastawić

Ze smakiem i z pasją
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 176

się twarda i lśniąca. Ser mielę, ucieram z żółtkami i pozostałym cukrem. Dodaję budyń, mleko, miksuję. Następnie cienkim strumieniem wlewam olej, miksując na najmniejszych obrotach, a na samym końcu za pomocą szpatułki, łączę całą masę z białkami, delikatnie i dokładnie. Tak przygotowaną masę wylewam na spód z ciasteczek. Sernik władam  do rozgrzanego piekarnika i piekę 1 h 30 minut

W kuchni Karmel-itki
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 307

oleju. Do przesmażonej cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, by od ciepła cebuli stracił swój mocny, surowy aromat. Wszystkie elementy nadzienie po ostudzeniu przekładamy do dużej miski – kaszę, boczek, mielone grzyby, cebulę z czosnkiem, mięso. Wbijamy jajko, dodajemy od razu wszystkie przyprawy i ręcznie wyrabiamy składniki na jednorodną masę.   SKŁADANIE, PIECZENIE, SOS Farsz dzielimy na odpowiednią ilość(...)warstwami w naczyniu, w miarę możliwości jak najciaśniej i jak najbliżej siebie. Podlewamy gołąbki 200ml bulionu, na wierzchu kładziemy plasterki surowego masła i wstawiamy, z przykryciem, na środkową półkę piekarnika nagrzanego do 180⁰C. Pieczemy przez 2 godziny. Pozostały bulion posłuży jako baza do pomidorowego sosu. Wlewamy do niego pomidorową passatę, wsypujemy drobniutko usiekany koper i zagotowujemy, uważając żeby

Karo in the Kitchen
Kurczak z piekarnika - aromatyczny i soczysty 288

Czyli jak w temacie. To do tej pory najlepszy pieczony kurczak, jakiego jadłam. Zrobiłam według przepisu na blogu Weroniki. Polecam niezdecydowanym.Składniki:3 duże udka lub

Kuchnia domowa Ani
S jak... smakowity sylwester! 262

pszennej200 ml mleka100 g rozpuszczonego i ostudzonego masła min. 82%3 jajka50 g drożdży1 łyżeczkę cukru1/2 łyżeczki solidodatkowo 1 łyżkę masła do natłuszczenia formyDo nadzienia:250 g pieczarek250 g mielonego mięsa (użyłam drobiowego)150 g kwaśnej śmietany100 ml mleka2 łyżeczki mąki pszennej1 łyżkę masłasok z 1/4 cytrynyprzyprawy: sól, biały pieprz, tymianekDrożdże wkruszamy do miseczki, dodajemy cukier(...)ciasta napełniamy po brzegi ostudzonym farszem.Ready... Steady... Bake!Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25 min. (babeczki powinny być już wtedy ładnie zrumienione). Wyjmujemy i studzimy. Podajemy na ciepło lub zimno, chociaż moim zdaniem najlepiej smakują takie prosto z piekarnika :)Smacznego!PS. Ja formę do muffinów mam niestety tylko jedną, więc babeczki piekłam w dwóch turach. Wcale

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania