mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:116/400)

Królik gajowego według Badylarki 158

pieczenia. Polać olejem, posypać solą, mielonym pieprzem, macierzanką/tymiankiem i ewentualnie czosnkiem niedźwiedziem. Dorzucić zgniecione ziarna jałowca. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny. W połowie marynowania mięso przekręcić. Mięso ponownie przekręcić. Dorzucić do niego główkę czosnku przekrojoną w poprzek (nie obierać czosnku!). Mięso przykryć i wstawić do piekarnika, który należy włączyć na 200 stopni C. Piec

Weekendy w domu i ogrodzie
Dynia piżmowa zapiekana 145

sera typu feta 1 liść laurowy mielony kminek słodka sproszkowana papryka szczypta chili sól pieprz oliwa natka pietruszki do posypania WYKONANIE: Dynię umyć, osuszyć, pokroić na ósemki i wydrążyć. Dwa kawałki odłożyć, pozostałe ułożyć w naczyniu do zapiekania wgłębieniami do góry, skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem, papryką i chili. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (160 z termo

Kuchenne zapiski Edyty
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 139

Dodać pozostałe składniki i wyrobić jak mielone. Masa powinna się lekko kleić do rąk. Ręce umyć i wilgotnymi formować kolety (lub tak jak ja formować je za pomocą foremki co ciastek :) - na foremkę o średnicy 8 cm wkładam 2 łyżki masy). Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez

CookYourself
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 212

Dodać pozostałe składniki i wyrobić jak mielone. Masa powinna się lekko kleić do rąk. Ręce umyć i wilgotnymi formować kolety (lub tak jak ja formować je za pomocą foremki co ciastek :) - na foremkę o średnicy 8 cm wkładam 2 łyżki masy). Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez

CookYourself
Faszerowana cukinia z indykiem 128

patelni. Gdy będzie szklista dodajemy mielone mięso i smażymy, aż będzie złociste.   Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy usmażone mięso, bulgur i ser. Dodajemy sól, pieprz, posiekany czosnek i dowodne świeże zioła. Ja dodałam oregano. Farszem napełniamy cukinie, przykrywamy odciętymi kapelusikami. Całość delikatnie smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Kulinarne przygody Gatity
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 219

posypujemy ostrą papryczką. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, nachosy pieczemy przez około 8 minut do złotego koloru.   GRECKI JOGURTOWY SOS TZATZIKI Fot. Menmagazine Składniki: 350 g jogurtu greckiego 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy

Menmagazine
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 142

posypujemy ostrą papryczką. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, nachosy pieczemy przez około 8 minut do złotego koloru.   GRECKI JOGURTOWY SOS TZATZIKI Fot. Menmagazine Składniki: 350 g jogurtu greckiego 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy

Menmagazine
Pieczone klopsiki z papryką i koperkiem 153

PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Z uzyskanej masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, które układamy na blaszce do pieczenia. Pulpeciki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25  minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Golonka indycza z estragonem 182

5 obranych cebul Papryka słodka mielona Cukier Dodatki: ziemniaki z wody, fasolka szparagowa, surówka z czerwonej kapusty. Przygotowanie: 1/ Umyte golonka nacieramy solą, pieprzem, miodem i estragonem. Mieszamy z posiekaną w piórka cebulą i odstawiamy na noc do lodówki pod przykryciem. 2/ Zamarynowane golonka oddzielamy od cebuli i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni - dusimy golonka zanurzone

Kuchnia PROzdrowotna
Wege pieczone kotlety z soczewicy z marchewką :) 134

prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz świeżo mielony  Przygotowanie: Opłukaną soczewicę ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. Następnie zblenduj na gładką masę.  Do soczewicy dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj łyżką bądź dłonią. Formuj średniej wielkości kotlety (wychodzi 6 szt.) i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz w nagrzanym piekarniku w 180*C przez

Zdrowie na języku :P
Bakłażan faszerowany 108

niej cebulę. Po chwili dodajemy mieloną łopatkę i ją spiekamy.  Gdy będzie dobrze przypieczone dodajemy do niej wnętrze bakłażana. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy solą, papryką słodką, pieprzem cayenne i czosnkiem granulowanym. Bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym spryskanym oliwą. wypełniamy je przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Pieczemy z funkcją

Taste Therapy
SERNIK Z PIANĄ I KOKOSEM 181

zagniatamy. Chłodzimy 30 min. Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, następnie zmielony ser oraz ser z wiaderka. Budynie rozrabiamy w mleku, dodajemy do masy serowej, dodajemy kaszę mannę i olejek cytrynowy, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pod koniec pieczenia

słodki bratek
Tartaletki wiosenne z awokado, czosnkiem i serem feta, z dodatkiem brukselki i kiełków 128

gęstej śmietany spora szczypta soli świeżo mielony pieprz Wszystkie składniki szybko połączyć razem. Zagnieść kulkę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 15 minut. Wysmarowane masłem foremki wyłożyć rozwałkowanym ciastem. Można też rozkruszyć je i wysypać na dno foremek, a następnie  docisnąć i wyrównać powierzchnię palcami. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 do delikatnego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wiosenna sałata z sakiewkami z jajek i podsuszonymi pomidorkami 156

świeżo mielony, pieprz czarny świeżo mielony, olej rzepakowy do wysmarowania foli spożywczej. Przygotowanie: Podsuszone pomidorki: Pomidorki myjemy, kroimy na połowę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy na klika sek. papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć z nadmiaru soku. Posypujemy je cukrem pudrem, rozkruszonym lubczykiem i czosnkiem.  Pomidorki podsuszamy w piekarniku, w temp

Moniki Smakołyki
Domowe warzywko z lubczykiem – przyprawa bez chemii 162

jakie ma kto możliwości ( może być też piekarnik z termoobiegiem ) . Suszymy na wiór Taki proces trwa około kilku godzin ( nawet 10-12 ) . Drogo ? Wcale nie jeśli policzymy pieniążki , które przyjdzie nam wydać na leki , usuwające konsekwencje działania chemii zawartej w kupnych przyprawach ( wizyta lekarska , leki na wątrobę , nadciśnienie itp ) Po ususzeniu , warzywa mielimy np. w młynku do kawy na drobno

Ogrodnik w podróży