Tym razem tarta dyniowa o ciekawym smaku, na miękkim biszkoptowym spodzie :)Składniki:Biszkopt- 2 jajka- 2 łyzżi cukru- 1/3 szklanki mąki pszennej- 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaGalaretka- 40 dag miąższu dyni- galaretka pomarańczowa- 1/2 szklanki cukru- 1 łyżeczka cynamonu- 1/2 łyżeczki imbiru- 1/4 łyżeczki mielonych goździków- 1/2 szklanki soku pomarańczowegoPrzygotowanie:Żółtka ubijamy z 3 łyżkami cukru na puszystą masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz obie mąki. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...