Poezja smaku , ser z gruszkami to to, czego chciałam skosztować już od dawna :) . Delikatność sera i dodatek śmietanki sprawia , żę każdy kęs rozpuszcza się w buzi niczym kremowa chmurka pozostawiając niezwykły smak gruszki. Polecam wszystkim smakoszom łakoci :) Sporo pracy i cierpliwości wymaga , ale naprawdę warto :)Tortownica wymiary średnica 22 cmTemp. pieczenia 175 st.Czas pieczenia ok. 20 minut Składniki: 2/3 szkl. zmielonych migdałów 1 łyżka grubo posiekanych migdałów ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Za gruszkami nie przepadam, ale na kawałek tego ciasta bym się skusił. :)
świetnie wyszedł! nigdy nie dodawałam gruszek do tortu, ale chętnie spróbuję:)
tak, gruszka chyba jest zapomnianym owocem w wypiekach , a przecież jest taka soczysta i pyszna:)
to nie ma na co czekać , tylko brać się do pracy i :)
gruszki można zamienić np. na brzoskwinie , albo należy je polubić ;)